Szukam oprogramowania - bazy danych PROSZĘ !!!

• 3 Odpowiedzi
  • 379 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 01, 2007, 21:45:27 »
Witam wszytkich
Mam palmotpa ASUS 636N z systemem Windows Mobile 5.0 i szukam oprogramowania umożliwiającego stworzenie kompletnej bazy danych na tym urządzeniu, coś w rodzaju Microsoft Access na Pc, może być nawet płatny ale tez nie zbyt drogi, szukałem wszedzie i juz naprawde nie wiem co robić, naprawde prosze o pomoc

Dziekuje...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2007, 00:11:52 »
czy aby szukales na googlu bo az mi sie wierzyc nie chce ....

*

Offline literat

• 428
  • Sprzęt: Obecnie na etapie poszukiwań
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2007, 06:47:20 »
Poszukaj HandBase. Kiedyś jej używałem i dla mnie była OK. Nie wiem czy sprosta Twoim wymaganiom :)

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2007, 08:13:05 »
no wlasnie problem polega na tym ze tych softow klasy database jest dosyc duzo roznych, co do skali zlozonosci, ceny i parametryzacji .....  tak wiec mowienie ze ktos szukal i nie znalazl znaczy ze nie szukal ....  :))

nie napisal tez do czgeo to ma byc db .... wiec trudno jest odp bo w zaleznosci od wymagan programy (czytaj - bazy) rozwiazujace dana kwestie sa juz gotowe lub jesil nie .. to pisze sie to od nowa

jednak malo kto dzis trzyma db TYLKO na pda .... zazwyczaj jest to replika bazy z normalnego desktopa / serwera ..... i potem wykorzystujac mechanizmy wlasnie replikacji, zapytania do bazy w celu scaigania potrezbnych na dany moment updateow lub czesci bazy etc