Problem z połonczeniem wlan w xdaIIi

• 4 Odpowiedzi
  • 554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

kosteko

Problem z połonczeniem wlan w xdaIIi
« dnia: Czerwiec 10, 2007, 21:13:47 »
Posiadam xdaIIi mam problem z połączeniem sie do sieci wlan sygnał jest,w zakładce wireless lan manager jest napisane Connected to network(scren1) a mimo to nie mogę przeglądać stron ani w operze ani w ie wyskakują jakieś blendy (screen2) nie mogę też używać gg ani skype czasami wyskakuje terz komunikat o skonfigurowaniu proxy Za jakąkolwiek  pomoc bardzo dziękuje:)

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: Problem z połonczeniem wlan w xdaIIi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2007, 21:40:26 »
Co to za sieć?
Dostałeś od administratora sieci dostęp do internetu na swój PDA? Hasło (network key)?
Prawdopodobnie łączysz się AP, ale nie przechodzisz dalej do internetu, bo nie jesteś autentykowany jako legalny użytkownik albo komputer (np MACAdress karty WiFi Twojego PDA nie jest na access liście  routera)

*

kosteko

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2007, 21:50:22 »
Niedostałem dostępu skafigurowałem połonczenie i sam mi znalazł taką sieć no i czasami mi działa a czasami nie tzn mogę przeglądać strony oni chyba niemaja zadnych zabezpieczeń filtrowania ip wpa

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2007, 22:35:44 »
Niedostałem dostępu skafigurowałem połonczenie i sam mi znalazł taką sieć no i czasami mi działa a czasami nie tzn mogę przeglądać strony oni chyba niemaja zadnych zabezpieczeń filtrowania ip wpa

w takim razie wyłącz wszystkie opcje szyfrowania... I wtedy się podłĄczysz.

*

kosteko

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 11, 2007, 17:07:56 »
Ok już działa  ;D w zakładce configure wireless network trzeba było zmienić opcje Connets to z work na internet
Dzięki za pomoc