synchronizacja tylko niektórych kategorii

• 3 Odpowiedzi
  • 658 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

synchronizacja tylko niektórych kategorii
« dnia: Kwiecień 01, 2009, 21:32:10 »
Czy ktokolwiek zna sposób na synchronizację telefonu z wm z outlookiem (używam 2007) w taki sposób, aby synchronizować tylko niektóre kategorie kontaktów, spotkań?
Potrzebuję w laptopie służbowym synchronizować tylko spotkania służbowe - tzn, nie chcę żeby w outlooku pojawiały mi się jakiekolwiek inne, wszystkie mają być na wm, ale tylko np. z kategorii X w outlooku...

*

Offline jblack

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: synchronizacja tylko niektórych kategorii
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2009, 15:07:48 »
Dołączam się do pytania kolegi, a skoro już w temacie outlooka, to dorzucę podobne pytanie : W outlook'u 2007 (na pececie) tworzę kategorię które oznaczam określonym kolorem, dla łatwiejszego rozróżnienia, np. żółty oznacza sprawy służbowe, a czerwony sprawy prywatne, itp... Po synchronizacji z palmtopem (htc touch hd), kalendarz pda wyświetla wszystko w tej samej kolorystyce ... czy istnieje jakiś sposób aby wyświetlane zdarzenia w kalendarzu były również oznaczone jakimś kolorem ?

W ogóle może jakieś linki na temat zaawansowanego wykorzystania mobilnych funkcji outlooka ? Interesujący jest też temat ms onenote 2007. O ile wersja na peceta jest dosyć rozbudowana to na pda, strasznie uboga :)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2009, 18:01:51 »
Od kilku dni testuję coś takiego jak chapura pocketmirror. Działa i potrafi synchronizować wg. kategorii, robi się dwa kalendarze np. na służbowym telefonie, jeden lokalny i tylko lokalnie trzyma się swoje dane.
Niestety jest to strasznie drogie - 50$ to jak dla mnie za dużo na taki sofcik, więc szukam dalej - jak ktoś ma coś tańszego albo za free to chętnie posłucham.

Jeśli ktoś chce wydać tyle kasy, to program jest całkiem ok, tylko na początku jest ciężko skonfigurować, czasem troszkę kaszani ale w razie czego zawsze można przywrócić z pim backupa.
Generalnie działa.

Co do wyświetlania na pockecie z kolorami - nie da sie, chyba że zainstalujesz dodatkowy soft który zastąpi Ci kalendarz.
Kiedyś testowałem jakieś, ale nie były warte swojej ceny, no i stabilnością nie grzeszyły...

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 17, 2009, 20:56:44 »
Istnieje fajna aplikacja zastępująca kalendarz systemowy (a więc synchronizuje się z Outlookiem) - SBSH Calendar Touch, tam jest opcja kolorowania terminów w kalendarzu, tak jak w Outlooku  :ok: Można pobrać demko, albo z filmików na stronie dowiedzieć się wiele o aplikacji, polecam!