Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Jest jednak pewien problem. Ja jestem w tym trochę zielony. Możesz mi podpowiedzieć, co to znaczy "AS" i co masz na myśli pisząc o synchronizacji bezpośrednio z Exchangem? A także: jak wygenerować ten certyfikat i gdzie go zainstalować?
Poza tym - mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie: z którym konkretnie plikiem na serwerze (folderem publicznym) synchronizuje się plik kalednarza i kontaktów urządzenia mobilnego? Tam jest dużo różnych możliwości, a nikt nie potrafi mi konkretnie powiedzieć, jakiego efektu i gdzie miałbym się spodziewać w wyniku synchronizacji.
Po wpisaniu adresów serwera, loginu i hasłą moje urządzenie prowadzi jakiś proces synchronizacji, tylko ja nie wiem, co dokłądnie i z czym ono synchronizuje...
Jednym słowem: potraktuj mnie trochę jak matołka i najlepiej napisz mi to w formie step-by-step. Sorry, że Ci zawracam głowę, ale znikąd indziej pomocy. Zresztą nie wykluczam jakiegos honorarium za pomoc - jeśli uznasz, że tak trzeba - przy założeniu, że uda nam się osiągnąć to, o co mi chodzi: a chodzi mi o to, żeby moja sekretarka mogła mi planować kalendarz na odległość...
Pozdrawiam