synchronizacja outlooka na wszytkich komputerach w sieci

• 4 Odpowiedzi
  • 691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 05, 2003, 20:30:47 »
Czy jest możliwe - wiem że tak:) - tylko gdzie można znależć jak to zrobić by:

Na dwóch lub wiecej komputerach w sieci jest outlook . Z jednym z nich synchronizuje mojego IPAQ. Jak zrobić by dane z tego outlooka - kalendarz i konatkty - byly od razu we wszytkich trzech komputerach w sieci?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2003, 20:46:08 »
A jest to mozliwe?? No nie wiem ... A moge zapytac po co ci to?

Moze da sie to zrobic ale jak masz zainstalowany MS Exchange Server i przez niego przeprowadza sie taka synchronizacje.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2003, 23:08:07 »
Potrzebne mi to jest w biurze - np: jest komputer prezesa z ktorym on synchronizuje ipaq i komputer sekretarki oraz jegoasystenta. mamy trzy rozne komputery i potrzebujemy jedngo kalendarza. Wiem ze to jest mozliwe -  tak maja w ministerstwie gospodarki np. Jest komputer ministra i komputery trzech sekretarek. Naprawde bardzo uzyteczna funkcja ale jak to wykonac?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2003, 01:43:06 »
No tak jak pisalem ... chyba tylko MS Exchange Server na ktorym beda przechowywane dane i pobierane do roznych kompow.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2003, 07:27:53 »
Dokładnie jak pisze Jakub - Exchange - na nim będą kalendarze, będzie można współdzielić kontakty, zmieniac uprawnienia dostępu do danych, tam będą maile i jak dobrze IMAP skonfigurujesz to prezes w drodze i poczte sobie poczyta. Jak chcesz to Ci pomoge to wszystko zestawić ;)