Spb GPRS Monitor na WM2003SE

• 4 Odpowiedzi
  • 1091 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« dnia: Czerwiec 03, 2005, 11:16:47 »
Witam!
Zainstalowałem sobie triala, żeby kontrolować połączenie GPRS via BT. W zasadzie działa, ale:

1. Nie działa wtyczka Today, tzn. działa jeżeli wejdę do Settings/Personal/Today/Item i kliknę OK. Wtedy się pojawia. Po softresecie znowu nie ma i znowu trzeba Settings/Personal.....
Czy ktoś też tak miał, czy u mnie coś się gryzie z Spb?

2. Nie wiem czy program taryfikuje ruch w obie strony czy tylko w jedną. Czy paczki 100 kB taryfikowane przez operatora to suma ruchu w obie strony, czy w każdą stronę te paczki taryfikowane są oddzielnie?

Pozdrawiam,

MietasM

*

Offline cheesus

• *
  • 74
    • www.mobico.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2005, 13:09:01 »
2. nie pamietam jak to bylo w programie, ale u opow roznie bywa - trzeba sprawdzic konkretna usluge, bo ostatnio pojawily sie takie, w ktorych dane zliczane sa razem (do tej pory przewaznie liczyli oddzielnie)

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2005, 15:13:26 »
Dzięki, zapytam. W spb gprs mon nie ma opcji zliczania oddzielnie dla obu kierunków transmisji więc nie spełnia on do końca swojej roli.

Co do punktu 1 to znalazłem rozwiązanie. Plugin zainstalowany na karcie SD nie chce się wyswietlać w Today. Jeżeli zaznaczy się w opcjach systemu Autostart na karcie SD, to czasami się pojawia, a czasami nie. Dotyczy to również Automapy. Instalacja programu w RAMie rozwiązuje problem.

*

Offline cheesus

• *
  • 74
    • www.mobico.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 03, 2005, 17:52:23 »
z karta to raczej recznie trzeba powalczyc ;)

*

Offline G|Paq

• 48
  • BBM: 21E9922B
  • Sprzęt: BlackBerry 9700
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2005, 22:37:41 »
A propos pluginu Today to jest to też kwiestia triala. Jak używałem triala to też raz był, a innym razem nie (pomimo instalacji w RAMie). Po zakupie full wersji nie ma takich problemów.

Druga kwestia: Spb zlicza łączne dane, ale na wykresach statystyk połączeń są rozróżnione kolorystycznie dane wysłane i odebrane, czego już niestety nie ma przy tworzeniu raportu z połączeń. :)

Pozdrawiam