storage card

• 3 Odpowiedzi
  • 964 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

storage card
« dnia: Listopad 20, 2002, 07:33:54 »
Mam problem z kartą cf, tzn. przy rozpakowywaniu pliku rar na karcie,pocket mi się zwiesił, więc zrobiłem restart i po nim wyszedł mi taki błąd:

Would you like the system to format the storage card folder so that the system can use it?

Warning: if you select
select yes, any files in the storage card folder will be erased!

nacisnołem na no i okno się zamkneło ale na karcie nic nie ma a system pokazuje że karta ma 0 pojemności, więc znowu reset i nacisnołem yes i wyskoczyło :
an error occurred while formatting the storage card folder (error code 31)

i dalej nic. Co z tym zrobić? da sie jakoś odzyskać dane z karty, odpaliłem program storage tools ale nawet tam nie mogę nic zrobić z kartą ani sformatować ani zeskanować.

storage card
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2002, 09:14:31 »
najlepiej sprawdzic karte w PC uzywajac CF card USB reader/writer jesli masz cosik takiego, lub sproboj uzyc jej w aparacie cyfrowym.  sformatuj ja pod winda lub w aparacie, jesli nie mozesz jej sformatowac byc moze po prostu padla, czasem (to zalezy od konstrukcji karty) moze byc "zimny lut" ktorejs z koncowek chipa (jesli chip ma nozki heh) wystarczy przelutowac pamiec i powinna dzialac - mialem kilka takich przypadkow - problem tylko w rozebraniu tego czegos ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
storage card
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2002, 22:26:12 »
Sprobuj tez wlozyc i wyjac karte, nie korzystaj ze Storage Tools w starej wersji bo miala ona mase bledow. A co do rozpakowywania to mozliwe iz Pocket sie nie zawiesil tylko bardzo dlugo pracowal z plikiem - przy duzych archiwach sie to zdarza. Korzystales z XacRett prawda? On nie wyswietla okienka postepu i wyglada jakby sie powiesil. Nastepnym razem poczekaj kilkadziesiat sekund lub kilka minut.

Najlepiej sprawdzic karte w PC wykorzstujac jakis czytnik. Jesli nie masz to wybierz sie do najblizszego fotolabu, np do jakiegos centrum handlowego pod pretekstem wywolania zdjec i u nich sprawdzisz sobie CFke.

storage card
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2002, 12:47:34 »
sprawdzałem ją w aparacie cyfrowym i wychodził komunikat : cf  card error , więc pojechałem tam gdzie ją kupiłem i oddałem na gwarancji (miałem ja tylko ok. 2 tygodnie) czekam aż ją eksperci obejrzą. Zgadza się używałem XReet  ale pomimo że zrobiłem reset nawet gdyby się nie zwiesił to karta powinna działać.