Start menu

• 5 Odpowiedzi
  • 548 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Start menu
« dnia: Marzec 01, 2006, 08:41:24 »
Prośba o pomoc! Po zainstalowaniu uaktualnienia do programu Spb Finance (instalowanie za pomoca pliku .cab), program zainstalował nową wersję, lecz w innej lokalizacji niż była poprzednio. (zamiast Ipaq File Store to w Program files).

Przez to w menu start mam skrót do starego spb finance, który na marginesie juz się nie odpala. Wchodzac do settings/menus nie mam możliwości odchaczenia tego skrótu i znajdują się tam dwa skrótu o tej samej nazwie, co dosyć mnie irytuje.

Jak można się tego pozbyć, bez przeinstalowywania całego programu???

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Start menu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2006, 09:18:53 »
Wejdź File Explorerem do pliku Windows>Programs i tam wytnij jedną z ikon. Tylko którą??

Najprościej będzie sprawdzić tapiąc na nią i na którejś dowiesz się, że nie może otworzyć tego programu i wtedy będziesz wiedział którą :)
Polecam Regulamin forum !!

Start menu
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2006, 09:45:57 »
W windows/start menu/programs/ jest tylko jeden skrót.

Chodzi mi o to, że nie mogę usunąć skrótu do Spb Finance z tych 7 które można ustawić w Start Menu, aby szybko go uruchomić. W zakładce settings menus - nie mam takiej możliwości. Gdy probuje odchaczyc pojawia się komunikat:

Start Menu

Unable to move that item.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Start menu
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2006, 10:10:57 »
No to ja powiem szczerze nie mam koncepcji, bo nie spotkałem się z takim wypadkiem.

Na szybko widzę dwie opcje:

- jeśli miałeś gdzieś backup to może on coś pomoże, bo wydaje mi się, że coś ci się pogryzło w środku,
- spróbuj odinstalować SpbFinance i zainstalować go powtórnie we wskazanej (prawidłowej) lokalizacji. Rób to z poziomu ActiveSynca, a nie tylko na PDA, bo mogą zostać jakieś wpisy na PCcie.

Jak nie pomoże to tfu, tfu, chyba tlko HR i od nowa :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline zulu

• 36
Start menu
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2006, 10:51:28 »
mozna zainstalowac w danej lokalizacji przy pomocy programiku CabInstl (s-k.al.ru) czyli mozesz odinstalowac to co zainstalowales w domyslnej lokalizacji i zainstalowac w wybranej.

mozna tez edytowac skrot np. programem TC ppc w wybranej lokalizacji wybierasz wlasciwosci danego skrutu i edytujesz jego odwolanie. domyslnie skrot znajduje sie w win\start menu\programs

tam tez mozesz usunac, organizowac wybrane skroty.

Start menu
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2006, 11:23:23 »
Dzięki zulu.  :lol:

Wszystko jest już ok. Zmieniłem lokalizacje i wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam