Standardowy Media Player a playlisty...

• 11 Odpowiedzi
  • 754 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 16, 2006, 11:01:13 »
Witam. Czy da radę robić playlisty w Media Playerze na MDA VARIO? (WM2005) Czy trzeba je zgrywać z kompe? Denerwuje mnie jak mam w jednej playliście pomieszane mp3 z różnych folderów! Prosze o pomoc!

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2006, 14:53:23 »
zainstaluj sobie TCPMP
tam mozna robić playlisty

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:04:29 »
Co wy się grzecznie mówiąc tak usraliście z tym TCPMP
?!  W poprzednim temacie prosiłem o kodeki a wy od razu linki dp TCPMP. Teraz to samo. Proszę o pomoc a tu znowu TCPMP...

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:07:18 »
TCPMP jest najlepszym odtwarzaczem dlatego wszyscy go uzywają i polecaja

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:15:17 »
a czy nikt nie pomyślała żeby zrobić kodeki lub nową wersję Media Playera? Chyba zawsze lepiej mieć jeden program a nie dwa. Pozdrawiam

*

Offline EnD

• 275
    • http://www.kuczok.net/
  • Sprzęt: Era G1, PSP Slim, Lark 35.5c
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:32:35 »
a czy nikt nie pomyślała żeby zrobić kodeki lub nową wersję Media Playera? Chyba zawsze lepiej mieć jeden program a nie dwa. Pozdrawiam

możesz rozwinąć swoją wypowiedź, o co w niej chodzi?

Chcesz korzystać z Media Playera - korzystaj bardzo proszę, ale nie licz że ktoś ci pomoże jak sam z tego programu korzysta. Dlaczego nie chcesz skorzystać z TCPMP? Bez problemu zrobisz tam wszystko, co chcesz. Postępujesz chyba wbrew logice...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2006, 15:44:28 »
chestercsr - gdyby pocketowy Media Player pozwalał na dogrywanie pluginów, kodeków itp. to by było fajnie. Gdyby to była wersja żywcem z PC...
Ale nie jest. Pogódź się z tym, że ten player to gów... :) Zamiast playlisty jest tylko Media Library, nie masz Equlizera, odtwarza formatów tyle co nic. Lipa. W dodatku zżera masę pamięci RAM!
Jeśli chcesz mieć większą wydajność, możliwość odtwarzania wszystkich formatów nie tylko muzycznych, a i filmowych, pluginy, napisy, zabawę z koderami, playlisty, equlizer to tylko TCPMP.
WMP wcale nie musisz używać, jeśli chcesz mieć tylko jeden program - wywal go z menu start, bo z romu raczej nie wywalisz i będzie git :)

Bawią mnie teksty Microsoftu "Windows Mobile 2005 with Windows Media Player 10 Mobile" albo "Windows Mobile 2003 SE with Windows Media Player 9 Mobile". Co to w ogóle ma być, reklama tego playera na pockety? Jak można w nazwie systemu reklamować taką niedoróbę :mysli: Poza tym wersja 9 od 10 się prawie wcale nie różni.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 16, 2006, 16:15:16 »
dobra. a powiedzcie mi czy w  TCPMP da radę wyłaczać ekran i przełączać pliki mp3(następny, poprzedni nie wchodząć w plik na pasku. Jeszcze jedno. Jaka jest najnowsza wersja tego programu? może mi ją ktoś tutaj zamieścić? I czy są do niego skiny? Bo oprawa graficzna jest mizerna...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 16, 2006, 16:31:29 »
Ekranu wyłączyć się nie da, ale zainstaluj psShutXP - pozwala na wygaszenie ekranu, wyłączenie PDA i restart, a wygląda jak klasyczne zamykanie Windows XP. Ma też możliwość skinowania. Tego używam do wyłączania ekranu.
Co do przełączania między utworami to TCPMP ma hotkeys - podpisasz sobie hardwarowe buttony jako dane akcje. Umnie lewo przełącza na poprzedni utwór, prawo na następny, góra podgłaśnia, dół ścisza, a enter to play/pauza. Dodatkowo inne buttony przewijają i takie tam, wszystko się da. Dlatego komfort jest nieziemski jak można sobie słuchać z wygaszonym ekranem i przy tym obsługiwać dobrze wszystkie utwory :)
Co do skinów to nie ma. Dzięki temu program jest lżejszy. Wydaje mi się, że to plus, bo jak słuchamy muzyki to raczej nie patrzymy na program, ale jeśli Ci na tym zależy, to zainteresuj się nową, niestety jeszcze "niepełnosprawną" wersją TCPMP, czyli CorePlayer - temat o nim jest na forum, ma skinowanie itp., ale jest płatny.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 16, 2006, 18:05:39 »
Nie można wyłączyć ekranu w TCPMP? :surprised: Bez problemu da się przypisać wygaszenie ekranu pod przycisk, zresztą zawsze z tego korzystam.

Chestercsr: ty uważałeś, że TCPMP jest zły, bo nie ma "oprawy graficznej"? (pomijam już to, co ci to da przy wyłączonym ekranie  :bored: ). Brawo, brawo, genialne rozumowanie.  ]:>
Po drugie jak już wspomniano WMP to dno, nie obsługujące dodatkowych kodeków, a do tego, jakby zrobiono nową wersję to zawszę będziesz musiał dogrywać ją do pamięci, a stary WMP pozostanie, więc nadal będziesz miał dwa playery. :D

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2006, 15:42:38 »
ja myślęże tu nie potrzeba żadnej kłótni na temat tych dwóch playerów.
ktoś chce używać WMP to niech używa. sam dojdzie do tego że źle postępuje. rozumiem że o gustach się nie dyskutuję, ale bez przesady że ktoś będzie mi wpierał że standardowy odtwarzacz zastąpi ten, który jest rozbudowywany, uaktualniany i ma więcej opcji....  :surprised:

TCMP w chwili obecnej prezentuje naprawdę znakomity poziom i myślę że używanie playera tylko dla Oryginalnego_napisu_Microsoftu mija się z celem.

Jedyna rzecz dla której nie używam TCMP a inny odtwarzacz mp3 jest fakt, że na moim acerze n35 dźwięk pomimo ustawień equilizera  zasadniczo się różni od dźwięku wydobywającego się z innego programu.
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 17, 2006, 16:28:49 »
Uważam temat za wyczerpany :)