Poczta z synchronizacją

• 6 Odpowiedzi
  • 433 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wolo

• 20
  • Sprzęt: HTC Wizard
Poczta z synchronizacją
« dnia: Maj 07, 2007, 14:46:37 »
Witam!

Czy ktoś z was synchronizuje swojego PDA z serwerem w internecie pod katem kontaktow, zadan i kalendarza? Jesli tak to ile placicie za taka usluge.

Pozdrawiam

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Poczta z synchronizacją
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2007, 14:49:15 »
koszt to stawka za gprs, czyli np u mnie w orange 1gr/10kb

ale juz dawno z tego nie korzystalem

*

Offline wolo

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2007, 14:50:05 »
no tak .. ale nic nie placisz za konto pocztowe w internecie ktore umozliwia synchronizacje kontaktow, kalendarza i zadan?

*

Offline Arqs

• **
  • 183
    • Mini.pc.pl
  • Sprzęt: Galaxy S II (GT-i9100), UG802+RC11+Sony 40" :)
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2007, 23:16:27 »
Synchronizowałem kiedyś SX1 z bezpłatnym Mobical.net. Koszt to transmisja danych według cennika Twojego operatora.  Na PDA jest to też możliwe z wgraną aplikacją SyncML od Synthesis AG. Trial sprawował się świetnie, ale za pełną wersję STD 25$. Obecnie nie korzystam - kopia kontaktów jest na karcie, a kalendarz z Googlowym synchronizuję.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2007, 23:18:18 wysłana przez Arqs »
Pozdrawiam
Arqs

*

Offline wolo

• 20
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2007, 23:46:26 »
moze napisze dlaczego sie pytam .. jestem mloda osoba rozpoczynajaca dzialalnosc gospodarcza poza hostingiem stron (technologia ASP a takze PHP) zamierzam udostepnic konta pocztowe ktore za pomoca dodatkowego oprogramowania (darmowego dla uzytkownikow) pozwalaja synchronizowac pomiedzy PPC a serwerem kontakty, zadania i kalendarz (istnieje tez mozliwosc takiego samego synchronizowania pomiedzy MS Outlook). Koszt takiego konta pocztowego w skali roku wynosilby 50 zl. Intersuje mnie czy bylby ktos chetny na takie wlasnie konta pocztowe?

Z gory dzieki za odpowiedz

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 08, 2007, 12:29:16 »
z jedenj strony faktycznie sa darmowki z drugiej hmmm sporo ludzi ktorzy nie bardzo z jezykami obcymi i ktorzy beda chciel miec dobry polski help a w tym przypadku 50zl rocznie to koszt nie za wielki IMO

*

Offline wolo

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 08, 2007, 12:50:51 »
prawde mowiac konta pocztowe to wlasciwie tylko dodatek do hostowania stron pisanych w ASP (no i w sumie PHP tez) a wspomnialem wam o tym w zwiazku z mozliwoscia tej synchronizacji no i u mnie bedzie mozna w kazdej chwili wykupic sobie miejsce i podpiac wlasna domene co w przypadku mail2web.com jest raczej niewykonalne