Softreset dla "zdrowotności" systemu

• 64 Odpowiedzi
  • 3409 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 18, 2007, 19:16:00 »
Hahah, widać, co kto studiował/studiuje/interesuje :)

bikekowal, stany nieustalone w bramkach są niwelowane przez progową interpretację wartości napięć;P

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 18, 2007, 20:17:42 »
Cytat: "_TB_TB_"
Hahah, widać, co kto studiował/studiuje/interesuje :)

To znaczy interesujesz się tym? Tak mi się wydaje, bo wcześniej nie wiedziałeś co to jest, a teraz zaczynasz wyskakiwać z jakimś "fachowym tekstem".

Cytat: "_TB_TB_"

bikekowal, stany nieustalone w bramkach są niwelowane przez progową interpretację wartości napięć;P

Hmmm....progowa interpretacja wartości napięć??? Rozwiń ten temat, bo bardzo mnie ciekawi :))

Nie rozpatruje się stanów nieustalonych w bramkach, bo i po co jeśli to są układy o dużej skali integracji i pojemności są bardzo znikome.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 18, 2007, 22:33:41 »
bikekowal, rozumiem że dla Ciebie związek frazeologiczny "dowcip słownikowy" nie istnieje. Przykro mi... ;P (w sensie - chyba trochę wypaliłes na ślepo z tymi stanami nieustalonymi:P Będziesz się broniło do upadłego, a nie przyznasz się do błędu... jakież to... polskie...)

Może tak: http://www.allaboutcircuits.com/vol_4/chpt_3/11.html  , poszukaj sobie też o "gates triggering" itp. (tak, nie wiem, jak się to po polsku nazywa:P )

Piszesz: Nie rozpatruje się stanów nieustalonych w bramkach, bo i po co jeśli to są układy o dużej skali integracji i pojemności są bardzo znikome.

Czym się to rózni od tego, co napisałem o "warstwach rozpatrywania"? :> Jak dla mnie bramki mogą być zrobione i na mrówkach, byleby udostępniały "wyższej warstwie" (tzn. logicznej) odpowiedni interfejs.

Druga rzecz odnośnie powyższego cytatu - najpierw walisz tymi stanami nieustalonymi, a potem twierdzisz, że ich się nie rozpatruje?! ;P

A tak offtopic offtopicowy - chill out, man! "Treat the Board as a temple", że pozwolę sobie na cytat z (offline dziś?) xda-dev forum :)
Dyskusja? Jasne :) ALLE! Temper!! Temper!! No.

:)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 19, 2007, 08:44:54 »
Piszesz: Nie rozpatruje się stanów nieustalonych w bramkach, bo i po co jeśli to są układy o dużej skali integracji i pojemności są bardzo znikome.

Czym się to rózni od tego, co napisałem o "warstwach rozpatrywania"? :> Jak dla mnie bramki mogą być zrobione i na mrówkach, byleby udostępniały "wyższej warstwie" (tzn. logicznej) odpowiedni interfejs.

Druga rzecz odnośnie powyższego cytatu - najpierw walisz tymi stanami nieustalonymi, a potem twierdzisz, że ich się nie rozpatruje?! ;P

Wyjaśnię Ci jedną rzecz. Jak napisałem na początku, występuje coś takiego jak pojęcie stanów nieustalonych w teorii obwodów elektrycznych. Rozpatrując stany nieustalone bierzemy pod uwagę tylko i wyłącznie układy analogowe o małej skali integracji, nie scalane, dlatego, że w układach scalonych te zjawiska są pomijalnie małe. Jak wiemy telefon komórkowy to nie jest jeden wielki scalak, ale występują w nim również inne elementy, które w mniejszym lub większym stopniu są przyczyną stanów nieustalonych.

Jak również zaznaczyłem wcześniej, moje rozważania są czysto teoretyczne, ale oczywiście musiał się znaleźć ktoś kto tego nie rozumie.

"dowcip słownikowy"

Istnieje, istnieje...wszystko zależy, czy to naprawdę dowcip  :D
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 19, 2007, 13:28:01 »
mogę tylko potwierdzić że jest to kwestia konfiguracji i zadbania o sprzęt. kompy w moim biurze chodzą całe miesiące bez wyłączenia (chyba że się zawieszą) i nie mam żadnych problemów że ucieka mi RAM czy komp chodzi wolniej. tak samo z pocketem. zrobiłem NeverDorkMemory i nie mam już żadnego problemu z jakimiś dziwnymi pustymi stanami.

trzeba tylko wszystko ładnie pokonfigurować  a potem życie jak marzenie ;)
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI