Hmm... specjalnie dla Ciebie Krooliku spróbowałem na swoim telefonie i programie.
Ja mam T610 czyli młodszego kuzyna Twojego T39 i smartGSM. Udąło mi się wysłać smsa przez BT tak zwykłego jak i FLASH smsa. Spróbuj może własnie w ten sposób. Jako że ja mam wybrany typ telefony jako Ericsson więc jestem prawie na 100% pewny że Twój T39 tez by tak potrafił. narazie nie ma raportu doręczeń, ale być może w którymś nowszym wydaniu tego programu będzie

[Dodano: 2003-12-24 20:10:15]
Rzeczywiście easySMS nie chce wysyłać przez BT a szkoda! Łączy się z telefonem i ... NIC!

[Dodano: 2003-12-24 22:03:29]
Na stronie:
http://www.sonyericsson.com/developer/viewSolution.do?id=5285 znalazłem nastęopującą informację
"Problem:
Can I send SMS over Bluetooth on the
P80x and P90x phones?
Solution:
It is not possible to send SMS over
Bluetooth, as SMS AT commands are not
supported over Bluetooth. You can send
SMS using cable and infrared.
This
article applies to and devices P800,
P802, P900, P908"
Co prawda pisza tu, że dotyczy to P800 i P900 ale ... pewnie też dotyczy starszych model. A może się myle?
[Dodano: 2003-12-25 11:03:27]
Próbowałem róznych metod i programów i jedyne co się udało zrobic to potwierdzic że BT w SE i w Ericssonach nie obsługuje komend At czyli nie da się wysłac sms-a przez BT.
Buuuuuuuuuuuu

p.s.
nie wiem jak się udało jeden jedyny raz wysłać sms-a przy pomocy smartGSM ale się udało. Nie udało mi się już tego drugi raz powtórzyć