Słuchawki Bluetooth FA303A

• 7 Odpowiedzi
  • 444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 11, 2005, 13:20:36 »
Czytałem juz dawno piekna recenzje tych słuchawek. Tam dowiedziałem się o głupocie HP - nie pierwszej zresztą - która unniemożliwiła uzywanie ich a innych użądzeniach. Niemniej trochę czasu minęło a mi ciagle nie dają spokoju marzenia  o podłaczeniu ich d laptopa - w sieci ciale piszą że to nie jest możliwe ale dla pewności postanowiłem napisać tutaj - może ktoś oszukał system i wie jak tego dokonać by słuchać  muzyki z laptopa bez przewodów?

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
  • Sprzęt: FSC Loox 720, GT-B7610 (B7610NXXIK2), Galaxy S II
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2005, 13:46:19 »
Cytat: erdablju
Czytałem juz dawno piekna recenzje tych słuchawek. Tam dowiedziałem się o głupocie HP - nie pierwszej zresztą - która unniemożliwiła uzywanie ich a innych użądzeniach.
A jaki to był test, bo z tego co pamiętam to na PDAClub w teście nie było takiego stwierdzenia.

Niemniej trochę czasu minęło a mi ciagle nie dają spokoju marzenia  o podłaczeniu ich d laptopa - w sieci ciale piszą że to nie jest możliwe ale dla pewności postanowiłem napisać tutaj - może ktoś oszukał system i wie jak tego dokonać by słuchać  muzyki z laptopa bez przewodów?

Może myślimy o innym sprzęcie, bo ja używam tych słuchawek z komputerem stacjonarnym (z kluczem Bluetake BT007Si) i z Looxem 720 i chodzą bez problemów. Trzeba tylko, żeby manager Bluetooth miał profil A2DP i to wszystko. No chyba że masz jakiś szczególny model laptopa z wbudowanym BT, który nie obsługuje tego profilu.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2005, 14:09:45 »
wielkie dzięki za szybka i merytoryczna odpowiedź. Nie mam wbudowanego BT w laptopa mam kluczyk ale jego drivery nie działają ze słuchawkami. Zatem nie pozostaje mi nic innego jak kupić sobie ten model co Ty i próbować - a tak awiasem - sorki za laickość - ale czy do klucza usb nie mogę dograc innych drriverów - np. tych których uzywasz?

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
  • Sprzęt: FSC Loox 720, GT-B7610 (B7610NXXIK2), Galaxy S II
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2005, 14:42:10 »
A jaki masz klucz?

Natomiast co do innych sterowników to raczej nic z tego nie będzie, ale jak chcesz spróbować, to tutaj możesz pociągnąć oprogramowanie do klucza BlueTake

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2005, 18:44:17 »
... niestety naszukałem się w weekend klucza z obsluga a2dp ale tego nigdzie na pudełkach nie piszą - oczywiście pytanie kogokolwiek w markecie nie ma sensu zatem mam pytanie do Ciebie. Może znasz jakieś inne modele które obslugują ten profil. Chciałem kupic bluetake ale nigdzie nie znalazlem a sa dziesiatki innych ale nigdzie nie jest napisane nic o profilach. Moze wiesz ktory z oferowanych przez ediamarkt albo saturn to potrafi?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2005, 18:50:42 »
Poszukaj na necie na stronach producentow kluczy BT parametrow danego modelu. Bedziesz wiedzial ktory ma A2DP.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2005, 19:13:45 »
Może znasz jakieś inne modele które obslugują ten profil. Chciałem kupic bluetake ale nigdzie nie znalazlem a sa dziesiatki innych ale nigdzie nie jest napisane nic o profilach.
bt007si
http://www.allegro.pl/search.php?string=bt007si

mozesz rowniez kupic model bt009si
http://www.allegro.pl/search.php?string=bt009si&buy=0&new=0&pay=0

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2005, 20:16:29 »
ok dziękuje za info - zapomniałem dodac że koniecznie chciłem coś w Warszawie bo przez allegro to trzeba czekać przynajmniej 3 dni a ja chciałem coś od ręki.. ale niewazne. Dzięki za pomoc ... a co do specyfikacji to wcale nie jest to takie oczywiste jakby się mogło wydawać - naprawdę nie wszyscy podaja.