Mam problem z synchronizacją Outlooka 2007 (Polski) poprzez ActiveSync (ver. 4.5 angielski) z moim PDA (IPAQ 214 rom. angielski). Miałem też okazję sprawdzić z innym urządzeniem - IPAQa 614 (rom. polski) i tam wszystko działa bez problemu.
Objawy są takie. Nie synchronizuje e-maili, tak samo kontaktów, notatek etc. Po połączeniu przez ActiveSync i stworzeniu profilu, wszystko niby ładnie pokazuje że na PC jest tyle, a tyle kontaktów .. tak samo z resztą elementów, przetwarza (niby synchronizuje) kończy synchronizację, nie zwraca żadnego komunikatu o błędzie, tylko że synchronizacja zakończona i wszystko zsynchronizowane poprawnie. A żaden kontakt, wpis z kalendarza etc. nie przeniósł się na PDA.
Jest jeszcze jedna dziwna sprawa. Na PDA dodałem testowy kontakt, on się (niby) zsynchronizował z desktopem, bo w Outlooku 2007 doszedł jeden nowy kontakt... ale, pusty! Wszystkie pola które na PDA wypełniałem na destkopie były puste. Jak zmieniłem coś w tym kontakcie na desktopie, to po ponownej synchronizacji, znów dodawał się jako pusty, a ten który edytowałem już nie był traktowany jako jeden i ten sam kontakt.
Próbowałem już reinstalacje AcitveSync, hard-resety pda, ponowne tworzenie połączenia PDA <-> PC w ActiveSync, wyłączanie zaawansowanego połączenia przez USB w PDA ("Enable advanced network functionality" Settings – Connections – USB to PC) . Nawet na czystym PDA po hard resecie było to samo. Podejrzewałem że jest to może problem z językiem - że Outlook polski, a system na PDA angielski (bo z polskim IPAQ 614 działało), ale wydawało mi się to trochę chybioną teorią
Tak czy inaczej dziś wziąłem IPAQ 214 ze sobą do pracy. Podłączyłem pod Outlooka 2003 (polski), poprzez ActiveSync (ver. 4.5 angielski) no i jaki efekt? Wszystko działa... na co ręce mi odpadły i się załamałem bo już naprawdę nie znam przyczyny.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Z góry dziękuje za wszelką pomoc.