Skype zabójca dźwięku

• 23 Odpowiedzi
  • 1723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Skype zabójca dźwięku
« dnia: Październik 11, 2006, 15:38:26 »
Pobrałem nową wersję Skype, o której była mowa na stronie głównej. Po odinstalowaniu starej i zainstalowaniu nowej byłem pod wrażeniem - program chodził dużo szybciej, a także ulepszona została obsługa trybu RealVGA. Wszystko wyglądało świetnie. Jednak codziennie wykonuję kilka softresetów i dzisiaj przyszedł czas, by softreset także zrobić. Więc zrobiłem i po uruchomieniu systemu zobaczyłem nową wtyczkę today Skype, którą zaraz zasłonił WAD. Zdziwił mnie od razu brak dźwięku powitalnego. Odpaliłem gierkę - o kurcze, nie ma dźwięku? Sprawdzam głośność - jest na max. Włączyłem TCPMP - wyłączył się po naciśnięciu play! Serce podskoczyło - myślę - głośnik. Ale po podłączeniu słuchawek nic się nie zmieniło. Zrobiłem kilka softresetów, wywaliłem skypa razem z wtyczką today i dalej nic, dźwięku jak nie było tak nie ma. Co to może być? Da się to naprawić nie robiąc HR? Bo niestety backup mam dopiero z przed tygodnia, dla mnie to jest antyk :(

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2006, 16:29:01 »
Coś czuję, że znowu nikt mi na taki temat nie odpowie, bo "po co". Chcieliście tematów jakich jeszcze nie było? To jest okazja. Odpowiedzcie cokolwiek...

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2006, 16:47:31 »
Co ci to da,ze ktos cokolwiek odpisze. Pomoze ci to??  :mysli:

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2006, 16:49:49 »
Wszyscy na pewno przeczytali Twoj temat i stwierdzili: "Jestesmy zli i nie dobrzy wiec nie bedziemy mu pomagac".

Wolisz takie posty, nic nie wnoszace jak moj czy brak odpowiedzi??
Chyba logiczne jest, ze jak nie znam rozwiazania problemu to siedze cicho zamiast zasmiecac forum.

*

Offline intimo

• **
  • 125
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2006, 16:53:59 »
Dziś zainstaluje i się okaże czy mi dźwięk padnie.

Swoja drogą miałem kiedyś identyczny przypadek coś zainstalowałem, nie pamietam co, długo nie robilem soft reseta. Z racji codziennej kopii zapasowaj reset się sam zrobil i jakież bylo moje zdziwienie ze nie ma dzwieku to samo co u Ciebie tylko że TCPMP sie nie wylaczal. Nie zastanawiając sie zbytnio odinstalowalem ostatnie kilka programow, na szczescie sa ulozone chronologicznie. Niestety nic nie pomoglo. Przywrocilem kopie zapasowa i co też lipa. Dopiero HR i przywrócenie kopii pomoglo. Napisze za kilka godzin, moze w miedzyczasie uda Ci sie cos zrobic co postawi axima na nogi

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2006, 17:03:24 »
Cytat: "sajlent"
Wszyscy na pewno przeczytali Twoj temat i stwierdzili: "Jestesmy zli i nie dobrzy wiec nie bedziemy mu pomagac".

Wolisz takie posty, nic nie wnoszace jak moj czy brak odpowiedzi??
Chyba logiczne jest, ze jak nie znam rozwiazania problemu to siedze cicho zamiast zasmiecac forum.

Pewnie, że logiczne, ale narzekacie na to, że same posty o problemach z AS, a nic normalnego tu nie ma. To zaserwowałem i co - milczenie owiec  ]:>

Nie ma się chyba co ciaćkać - przywracam backup i porobię co trzeba na nowo.

intimo - dzięki za odpowiedź ;)

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2006, 17:24:22 »
Swoja droga pisalem w komentarzu do newsa, ktory zniknal....

Otoz ja zainstalowalem sobie tego Skype, odpalilem pobawilem sie (super) i wyszedlem z programu.
Od tej chwili palmtop zaczal dzialac straaaaszliwie wolno (i jak pisze straszliwie to tak bylo - nie dalo sie nic sensownie zrobic), udalo mi sie wylaczyc wtyczke Today Skype i nawet dokonac synchronizacji, ale zajelo to ponad 15 minut!!!
Po soft-resecie to samo.
Na szczescie mialem backup sprzed 2 dni, wiec hard, odtwarzanie i wszystko O.K. - postanowilem zainstalowac nowy Skype raz jeszcze (zakladajac ze sie z czyms moze gryzl, bo w koncu w pamieci nie siedzi caly czas) - i to samo.... po wyjsciu z programu wszystko spowolnilo tak, ze musialem robic harda raz jeszcze.
Wyglada na to ze wtyczka do Today (mimo ze wylaczona) cos robi. Sam skype duzo lepszy, wiec moze ktos wie jak calkowicie pozbyc sie tej wtyczki, moze by dzialalo normalnie.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2006, 17:45:09 »
Wygląda na to, że producenci pewnie nawet nie odpalili nowej wersji :worried: Bardzo im dziękujemy za same problemy

edit

Próbowałem normalnie przywrócić backup i na registry siedział 15 minut i nic. Więc go softresetnąłem i wszystko tak tragicznie chodziło, że zrobiłem HR. Najdziwniejsze jest to, że mam tylko 30MB RAM wolnego po HR, a wcześniej miałem 33. Zobaczymy czy po wgraniu backupu będzie 28, jeśli nie, to nie wiem co to mogło spowodować :terrified: Cholera a było tak pięknie, pier****** Skype...

edit2

Czemu w SpriteBackup samo przywracanie rejestru trwa już 4 razy dłużej niż kopiowanie plików? To tak ma być czy coś się zwaliło? :mysli:

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2006, 20:23:53 »
Cały dzień spędziłem na zabawie z backupem, w końcu pliki weszły, rejestr odznaczyłem bo nie chce wejść  :worried: Idzie go jakoś wyodrębnić z tego pliku Sprita? W ogóle bez rejestru starego połowa programów mi nie działa, ale to i tak cud, że w końcu palmtop żyje i jest dźwięk. Rejestr, który ma 0,9MB jest przywracany już godzinę ;)

edit

Mam już wszystko przywrócone i stabilne. Większość programów musiałem przeinstalować, bo nie chodziła poprawnie bez rejestru i teraz będę się bawił w ponowne wpisywanie kluczy :( Czy ma ktoś sposób na wyciągnięcie samego rejestru z instalatora backupu Sprite tak, abym mógł to zimportować w edytorze rejestru? Bo gdybym miał rejestr to ja w domu jestem...
Na poprawkę humoru zaraz zjadę ekipę Pocket Skype...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2006, 21:53:43 »
Ja zainstalowałem skypa na aximie x50v (w końcu się da!) i szok. Nareszcie da się gadać i robic coś innego w tym czasie. Nie muli systemu, wszystko ładne pod vga zrobione. W koncu jakoś sensownie działająca wersja. Jedyny minus to czasem skype nie chce się uruchomić i zawiesza pda z klepsydrą na ekranie. No ale odkąd pamiętam były z tym problemy.

BatSk8 dziwna sprawa. Sprzet mamy praktycznie ten sam tylko inny system. Wychodzi na to że to wina systemu.
Are you shpongled?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 12, 2006, 15:20:33 »
Mój system chodzi już jako tako, jednak będę bił forum Sprite na temat wyodrębniania rejestru w pliku exe. Nie przypuszczałem, że ten program może robić takie cyrki.

Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 12, 2006, 19:51:39 »
Przyznam że jestem mocno zdziwiony Waszymi uwagami pod adresem Skype. Gdy kupiłem mojego Looksika, wrzuciłem wersję 1.2.0.89 — gadam często, jakość dźwięku w porządku, chodzi elegancko na VGA, szybciutko się wyłącza bez śmiecenia etc. Czyżbym trafił jakąś fartowną wersję?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 12, 2006, 20:21:55 »
U mnie poprzednia wersja też działa świetnie, niestety nowa mnie załatwiła na cacy :(

*

Offline intimo

• **
  • 125
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 15, 2006, 00:50:11 »
Cześć.

Zainstalowałem wersje 2.1.0.65

Na szczęście nie mam z nią żadnych problemów.
Zrobiłem tak:
- Odinstalowanie wersji starej z poziomu axima,
- reset,
- Instalacja nowego skype przez AS 4.5.0 Build 5059 Beta, ok
- test dźwięków systemowych, ok
- test dzwieku mp3 z PocketMusic 4.0.3, ok
- test filmu divx z TCPMP 0.72RC1, ok
- test zainstalowanego skype 2.1.0.65, ok
- usunięcie ikonki z ekranu Today, ok
- reset.

System uruchomił się normalnie, nic nie zwalniał. Ponownie sprawdziłem czy jest dźwięk powtarzjąc wszystko jak wyżej.

Przeprowadziłem rozmowę testową z użytkownikiem który ma stacjonarny komputer. Nie wiem czy jest coś lepiej może mniej przerywa a to może zależeć od wielu czynników. Ponoć prędkość danych z jaką dochodziła moja rozmowa do kumpla wahała się w granicah 20 do 25kbps. Szkoda że skype nie wybrał mniej stratnej kompresji bo ponoć byłem słyszany jak z puszki, a powiem że mógłbym z jakością pół mega bita wysyłać swoje gadanie. W czasie ok 40 minut skype nie zawiesił się, nie zwalniał axima (procek mam na sztywno na 624 MHz ustawione), Szkoda że Ty BatSk8 i  Pecus mieliście problemy.

Czy BatSk8 próbowałeś instalować tego skype na nowym systemie??

Co do twojego pytania
Czemu w SpriteBackup samo przywracanie rejestru trwa już 4 razy dłużej niż kopiowanie plików? To tak ma być czy coś się zwaliło?
Nie jest noramlnym objawem. Przywracanie samego rejestru trwało u mnie bardzo krótko może ok minuty nie licząc resetów.

Pozdrawiam  

P.S. walcz ze skype musi się udać może to był konflikt jakiegoś innego programu ze skype. A moze HR, instalacja skype jako pierwszego programu ?? Mam nadzieję że tak robiłeś jeśli jeszcze do skype się nie zraziłeś.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 15, 2006, 12:43:02 »
Skype nie instalowałem na nowym systemie, bo mam przywrócony backup (niestety nadal bez rejestru :( ). Zraziłem się jednak do nowej wersji i używam starej, bo działa ;)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 15, 2006, 14:24:12 »
dziwne ja zainstalowalem skype 2.1.0.65 na smietnik i zadnych problemow z najnowsza wersja. fakt ze zjada 7 mega pamieci ale to nie ma znaczenia bo zostaje jeszcze 20 wolnej
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 16, 2006, 15:06:32 »
hx4700 stracil audio. nie wiem czy to przez skype ale wyglada ze tak :(
Byc moze axim nie ma problemow a HP ma ?
czy ktos ma moze skype 2.1.0.65 na hx4700 ?

Pozdrawiam

*

Offline ziele

• 5159
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 16, 2006, 15:21:09 »
teraz na uczelni wyszło że ten skype nie widzi połaczeń wifi z vpn :/ ale lipa
Are you shpongled?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 16, 2006, 15:27:46 »
smartin - mój też stracił dźwięk :(

ziele - a ja myślałem, że to tylko u mnie nie widzi WiFi :)

Sprite odpisało, że rejestru nie da się wyciągnąć i problemy z backupem przez to, że robiłem to wersją 3.14, a potrzebuję 5.1. No cóż, chyba będzie trzeba kupić, tylko 90zł to trochę za dużo :(

edit

ziele - żeby nie pisać nowego postu - u mnie wywalał, że nie znaleziono WiFi, ale czy chodził to nie miałem okazji sprawdzić ;) Ważne, że stary chodzi. Już żadnej nowej wersji Skype nie zainstaluję ;)

*

Offline ziele

• 5159
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 16, 2006, 15:53:41 »
U mnie w domu na wifi chodzi ok. Tylko na uczelni jest vpn i jakoś nie działa :(
Are you shpongled?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 16, 2006, 18:50:31 »
z ap planetem 1960, 4000 i 4000v2 nie mam problemow
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

nothin

Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 18, 2006, 18:59:03 »
batsk8, dziś dopiero trafiłenm na ten wątek, daj mi rejestr skypea przy tym problemie. ciekawym czegoś.
btw, jak tam info o takim samym problemie na forum pskype'a?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 18, 2006, 19:19:27 »
Rejestru nie mam, bo wkurzony nie wycinałem żadnych wpisów podczas awarii, a szkoda :( Niestety nie mam zamiaru ryzykować po raz drugi bo już sobie wszystko skonfigurowałem na nowo (no chyba, że coś przeoczyłem) i stary rejestr nie jest mi już potrzebny (choć przydałby się) i nie mam zamiaru kombinować z przywracaniami backupów, bo to nie na moje nerwy ;)
Na forum u nich nic nie napisałem, tylko ukleiłem maila i wysłałem do Skype Mobile, ale pewnie nie odpiszą, bo to już było dawno a mail nie był tak przyjaźnie nastawiony, nie mogłem się powstrzymać ]:>

*

nothin

Skype zabójca dźwięku
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 18, 2006, 22:03:02 »
ja nie mówiłem o pisaniu posta, tylk oo ... opcji search u nich na forum...hheh.