Skasowana karta SD po sesji w Internecie

• 10 Odpowiedzi
  • 633 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Baaam

• 36
« dnia: Styczeń 02, 2006, 00:11:36 »
Chwilę po buszowaniu w Internecie skasowała mi się karta SD firmy Kingston. Łączyłem się przez telefon GSM.
Telefon był blisko Palmtopa więc czy to możliwe aby jego fale elektro-magnetyczne skasowały kartę?

Gdzieś tu na forum czytałem jak odzyskać dane z karty.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2006, 02:36:49 »
skasowala sie czy pliki/karta jest niewidoczna? dane najlepiej odzyskiwac w czytniku kart USB, podpietym pod PC

wyjmij i wloz ponownie karte i zrob soft reset - moze pomoze - telefon nie mogl tego zrobic

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2006, 10:00:05 »
Karta została całkowicie sformatowana, jest oczywiście widoczna. Robiłem soft reset, wyjmowałem wkładałem kartę.
Z poziomu Pocket PC nie odzyskam danych? Nie chce inwestować w czytnik kart, do niczego by mi się nie przydał, wgram chyba programy od początku.

Co się mogło stać-wirusy? Ale pisałeś mi w innym poście, że pod PDA jest ich mało.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 10:06:33 »
Cytat: "Baaam"
wgram chyba programy od początku.

chyba bedzie najszybciej i najtaniej

Cytat: "Baaam"
Co się mogło stać-wirusy?

a co dokladnie robiles? tylko chodziles po necie?

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2006, 10:10:01 »
Czytałem portal wp.pl no i waszą stronę. Karta się skasowała natychmiast po wyjściu z netu. To była kilkunasto minutowa  próba łączenia się przez komórkę z internetem. Chciałem sprawdzić jak to chodzi.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2006, 10:15:16 »
powiem szczerze, ze nie mam pojecia - pierwszy raz slysze o czyms takim ale na 99% nie byla to ani wina telefonu ani wirus

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2006, 10:49:34 »
Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi.

*

Offline Bardo

• **
  • 115
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2006, 13:30:49 »
Jesli jeszcze nic nie zgrywales na sformatowana karte, to polecam zainstalowac Card Export II i uzyc na PC programu PC Inspector File Recovery, lub innego do przywracania plikow. Program ten "widzi" pliki skasowane , nawet po formacie. Wystarczy wskazac w nim dysk, ktory windows widzi jako karte SD.

*

Offline Bardo

• **
  • 115
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2006, 13:33:06 »
errata: widzi skasowane, ale nie jestem pewien, czy po formacie. Ale zawsze mozna sprawdzic.

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2006, 23:07:51 »
Jak zrozumiałem po instalacji programu Card Export na palmtopie powinienem widzieć kartę SD na Pececie jako kolejny dysk? Ale po instalacji  na Acerze n35 i na Palmie m130 nic takiego się nie dzieje. Może, coś robię nietakt bo średnio znam angielski.
PC Inspector File Recovery też nie widzi karty SD.

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 03, 2006, 10:14:59 »
ogólnie rzecz biorąc karty Kingston nie są najlepsze i potrafią się wysypać w dowolnym momencie - szczególnie te 'normalne" (nie ultra, etc). Skoro mogą się posypać w aparacie foto to w pda tym bardziej. Może tu leży przyczyna - ot zbieg okoliczności + nienajlepsza karta (polecam Lexar, Sandisk)
Metaverse.out.deliver("life");