siec

• 9 Odpowiedzi
  • 431 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline daro86

• 257
    • .
siec
« dnia: Wrzesień 29, 2005, 00:07:59 »
Mam male pytanko czy idzie podlaczyc mda compact do kompa tak aby dzialala siec z kompa na pokecie( obecnie posiadam 6Mbit neostrade). Mam pytanie co mam zrobic aby podlaczyc sie do sieci takich jak np. w Starym Browarze w poznaniu w WIFI. Jak to sie robi?

Z gory dzieki

*

Offline lipciopda

• 6801
siec
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2005, 05:52:54 »
musisz kupic karte WiFi na zlaczu SD no i oczywiscie sprawdzic czy dostep do netu jest tam platny czy nie
koszt na allegro od 200 zl

co do podlaczernia do kompa wystarczy, ze podlaczysz go kablem i uruchomisz AS - net powinien byc automatycznie na MDA

siec
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2005, 08:13:40 »
podczepie sie pod ten watek ;)

Interesuje mnie podlaczenie sie do netu poprzez PC'ta gdy w swoim PDA mamy wbudowane wifi (czy tez na CF/SD).
Kupujemy karta siecowa USB, czyli jedno z tych urzadzen:  1 2 3 4 5 6 (czy standard b czy juz g - czym sie kierowac przy wyborze?)

Jak to wszystko wyglada w praktyce. Czy wystarczy takiego USB'ka podlaczyc do komputera (np. z winXP) i juz wszystko dziala - mamy net w PDA. Czy trzeba na komputerze stacjonarnym zmudnie cos konfigurowac?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
siec
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2005, 12:19:17 »
Mozesz kupic G, ale niektore PDA nie chca dzialac z takimi urzadzeniami gdy pracuja one w trybie G. Wiekszosc takich modulow G (chyba kazdy) pozwala przelaczyc tryb pracy w B i wtedy powinno to dzialac OK. Tyle ze konfiguracja czegos takiego tez nie jest prosta. Najlepiej jest kupic punkt dostepowy WiFi a nie zwykla karte na USB. Taki punkt wpinasz do HUBa USB jakby byl kolejnym komputerem i praktycznie nie musisz nic konfigurowac. Komputer tez nie musi byc wlaczony by dzialalo WiFi... no chyba ze masz zwykly modem USB od Neo i komp i tak musi byc wlaczony by dzialal net.

siec
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2005, 14:58:34 »
jestem bardzo blisko zakupu ipaq'a hx2410 (wiec ten model mnie interesuje).... ciekawe czy sie gryzie z B

Dobra to powiem inaczej! w jaki sposob najszybciej i najmniej problemowo (malo konfiguracji) mozna podlaczyc internet do PDA przez komputer stacjonarny (ktory ma ethernet) - karta sieciowa USB czy access point? a moze jakos inaczej? hehe ale lameriade odawalam :P

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
siec
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:16:02 »
najlatwiej to kabelek usb i activsync

siec
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:40:52 »
no ale jak mam juz wifi lub BT na pokladzie to chcialbym z tego skorzystac :) (no nigdy nie mialem nic bezprzewodowego chce sie pobawic :P)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
siec
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:42:53 »
to wifi bedzie szybsze

siec
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:50:18 »
no tyle to ja wiem :) cenowo chyba tez podobnie z BT

Zreszta tak naprawde chcialbym miec mozliwosc u rodzinki poza miastem podlaczenie sie do PC'ta (ethernet). Najlepszym rozwiazaniem bylaby USB-karta sieciowa (bo malo zajmuje/uniwersalna). Accespointy, routery itp konfigurowalem ale z takim czyms po USB nie mialem do czyniania - stad tez moje pytania :) Kurcze jak sie wkurze to bede ze soba nosil punkt dostepowy [pic=http://wiadomosc.info/forum/html/emoticons/cool.gif]

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
siec
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 29, 2005, 15:54:24 »