Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 226567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #330 dnia: Maj 17, 2006, 09:04:25 »
jeśli chcesz matową - Protector Plus
ta z "dopiskiem" Ultra Clear jest trudniejsza do założenia, łatwo ją uszkodzić, charakteryzuje suie gorszą widocznością w plenerze, ale za to podobno lepiej odwzorowuje kolory

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #331 dnia: Maj 17, 2006, 09:46:46 »
Cytat: "marcinl"
jeśli chcesz matową - Protector Plus
ta z "dopiskiem" Ultra Clear jest trudniejsza do założenia, łatwo ją uszkodzić, charakteryzuje suie gorszą widocznością w plenerze, ale za to podobno lepiej odwzorowuje kolory

Nie podobno :) tylko wogóle jej nie widać że jest założona ;)
Are you shpongled?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #332 dnia: Maj 17, 2006, 09:49:17 »
ziele
chodziło mi o odwzorowanie kolorów :wink:  a nie o to czy folię widać na ekranie czy nie. Jeśli jest dobrze założona to wiadomo, że jej nie widać :wink:

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #333 dnia: Maj 17, 2006, 10:58:42 »
a Protector Plus bardzo żuca się w oczy ?, i czy żeczywiście bardzo latwo jest uszkodzić Ultra Clear ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #334 dnia: Maj 17, 2006, 11:12:21 »
PP jak ładnie założysz - nie widać
UC - łatwo jest uszkodzić

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #335 dnia: Maj 17, 2006, 11:27:35 »
    I czy i ewentualnie gdzie w waraszwie można taką folie kupic ?

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #336 dnia: Maj 17, 2006, 11:40:34 »
Cytat: "dmx"

Jak już wiele razy było pisane np. w Palmtop Experts - http://www.palmtops.com.pl/

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #337 dnia: Maj 17, 2006, 14:11:46 »
Cytat: "marcinl"
ziele
chodziło mi o odwzorowanie kolorów :wink:  a nie o to czy folię widać na ekranie czy nie. Jeśli jest dobrze założona to wiadomo, że jej nie widać :wink:

Chodziło mi o to że jak jej nie widać to tym samym nic się nie dzieje z kolorami ;) Protector plus miałem kiedyś na looxie i tą widać.
Are you shpongled?

*

Offline firefox

• *
  • 52
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #338 dnia: Maj 17, 2006, 15:58:50 »
Pamietajcie tylko aby nie zrobic sie tak jak ja...Protector plus nie nadaje sie na ekran VGA.Obraz jest nie ostry i tak jakgdyby za "kryształkami"oraz z lekko czerwonawą poświatą

Ciekaw jestem czy pojawi sie wersja protector'a plus na ekrany VGA.
Bo jednak jestem zwolnenikiem matowej foli pod nawigacje a nie lusterka w którym można sie przegladać.Czyli tak jak już wspomniałem ten protector za bardzo sie nie nadaje i musze sie jednak narazie zdecydować na "lusterko" w samochodzi :)

pozdrawiam,
MArcin

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #339 dnia: Maj 18, 2006, 06:58:33 »
firefox
poważnie  :?:  widziałem Protector Plus na 2 PPC z VGA - hp 4700 i x51v i wygląda idealnie :!:  :wink:

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #340 dnia: Maj 18, 2006, 08:11:12 »
No właśnie nie wiem jak to jest jedni mówia ,że idealnie a u mnie wcale tak nie jest.Wykluczam możliwość złego założenia bo sie raczej tego nie da ;)
Nie jest to też kwestia jakiegoś zabrudzenia kurzu itp.Bo wszystko przed założeniem dobrze przygotowałem.Nie wiem może to indywidualna kwestia samego LCD loox n560.W każdym razie obraz pozostawia dużo do życzenia a wcale nie jestem pedantem ;)Nie denerwuje jedynie w ciągu dnia w samochodzi w uchwycie jak jest oświetlany prezez słońce...W wolnej chwili postaram się zrobić jakieś fotki i tutaj wrzucić..tylko nie wiem czy da sie ten "efekt" oddać zdjęciem...
pozdrawiam,

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #341 dnia: Maj 22, 2006, 23:44:16 »
Cytat: "Kusiu"
Cytat: "dmx"

Jak już wiele razy było pisane np. w Palmtop Experts - http://www.palmtops.com.pl/

Tyle żę oni specjalnie tani to nie są ( krzycza sobie 49 zł za folijke) czyżby w waszawie to było jedyne miejsce gdzie folje brando sprzdają ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #342 dnia: Maj 23, 2006, 06:49:39 »
dmx
problem w tym, że folie Brando tyle kosztują, możesz kupić kilka złotych taniej na allegro ale z dostawą wyjdzie na to samo lub nawet drożej

« Odpowiedź #343 dnia: Maj 23, 2006, 08:18:12 »
Ja kupiłem bezpośrednio w Brando. Wyszło dokładnie 39,98 zł. Przesyłka przyszła po około 10 dniach.

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
« Odpowiedź #344 dnia: Maj 23, 2006, 08:24:09 »
w http://fondo.pl folie brando sa po 39zl a przesylka po 0zl. do mnie paczka zamowiona w czwartek doszla w sobote rano :)

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #345 dnia: Maj 23, 2006, 08:50:32 »
No właśnie tak więc skoro jednym opłaca się sprzedać za 36 zł lub 39zł...to dlaczego innym miało by się nie opłacać... ? no chyba ze ktoś jest poprostu pazerny na kase :-) lub nie zależy mu na sprzedaży..... ?

Apropos....wśród wielu odpowiedzi, nieustannie przewija się temat tego jak wygląda na PDA folijka Protector Plus..... ?
Moze ktoś mógłby łaskawie zrobić zdjęcie i pokazać... ?
Bo można natknąć się na stwierdzenia iz jest ona do luftu....( choć zależy to od punktu widzenia) oraz od jak widać QVGA cz VGA międzyinnymi...
no chyba ze takie fotki już gdzieś są?, bo chyba lepiej jest kupić świadomie..i nie pisać potem bzdur w postaci..jakie to jest beeeeeeeee, niż kupić tak naprawde kota w worku.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #346 dnia: Maj 23, 2006, 12:51:04 »
Cytat: "bart111"
w http://fondo.pl folie brando sa po 39zl a przesylka po 0zl. do mnie paczka zamowiona w czwartek doszla w sobote rano :)

Dzięki za info. Włanie przymierzałem się do zmiany mojej rocznej już folii brando ultra clear a tu proszę nie dość że tanio to wysyłka za friko ;)
Are you shpongled?

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #347 dnia: Maj 23, 2006, 21:38:54 »
czyżby żaden z Klubowiczów nie maił aparatu...bo folijkę Protector Plus to pewnie ma nie jeden....a moze to kwestja żeczywiście złego wyglądu tej folii na PPC....>?

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #348 dnia: Maj 30, 2006, 08:16:02 »
Chyba naprawde bieda straszna z tym aparatem :-)......

« Odpowiedź #349 dnia: Maj 30, 2006, 09:03:08 »
Hej!
Ja mam folję Brando Protector Plus Ultra Clear, no i apatar też mam...he he
Jednak zanim zrobię fotkę muszę ją najpierw przykleić, a tu problem ciągnie się od wczoraj. Może Wy mi pomożecie?

Zabrałem się wczoraj do przyklejenia Brando. Zanim rozkminiłem jak zdjąć warstwę ochronną nr1 już miałem dosyć. Papierek który miał pomóc w tym procederze oderwał się i musiałem kombinować. Wykombinowałem ale narożnik się porysował. Pierwszy samobój! Zabrałem się do przyklejania. Niby wszystko OK, ale pod folję dostał jeden paproch i to na samym środku! Więc powstało piękne kółeczko, bo w tym miejscu nie było styku. Oderwałem folję. Druga próba i znowu porażka, tym razem paprochów było więcej. Wyczytałem że można folję umyć. Więc tak zrobiłem. Znowu mina, bo po umyciu zostały zacieki...
I tak moi drodzy przyklejałem, odrywałem, myłem, suszyłem tak z 30 razy!!!
W końcy doszło do tego, że w narożnikach folja nie przylega.

Powiedzcie i czy jest jakiś skuteczny sposób na moje dolegliwości? A może folję można posmarować czymś od spodu, żeby ładnie przylgnęła? Najbardziej chodzi mi o te narożniki, bo to teraz brzydko wyglada!

Liczę na pomoc...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #350 dnia: Maj 30, 2006, 10:17:57 »
Wszystkie zdjecia mojego Qteka 9100 w testach na PDAclub sa z folia Brando Protector Plus - chocby tutaj:
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10853

*

Offline recce

• 26
  • Sprzęt: SPV M3000, HTC Touch Pro + BH S100
« Odpowiedź #351 dnia: Maj 30, 2006, 12:33:56 »
Witam.
Miałem podobny problem jak kolega Polluks. Kupilem w http://www.palmtops.com.pl/ folie Brando Protector Plus do SPV M3000 i probowałem ją sam zalożyc. Skonczyło się tak jak u Polluksa, wiec na jakis czas dałem sobie z tym spokoj. W końcu pojechałem i kupiłem u nich nową folię, z tym, że poprosiłem o założenie na miejscu. Podobno tylko jeden pan tym się zajmuje, więc wcześniej umowiłem się telefonicznie. Muszę przyznać, że, zrobił to bardzo dokładnie, trwało to kilka ładnych minut - bardzo dokładne oczyszczenie ekranu, następnie przymierzanie foli do ekranu, a na koniec założenie jej jednym płynnym ruchem. Efekt końcowy robił wrażenie. Foli prawie wogóle nie widać, jedynie na krawędziach, gdyż jest minimalnie mniejsza od ekranu (ale trzeba się dobrze przyjrzeć) i dokładnie do niego przylega. Żadnych pyłków, bąbelów czy plamek... Przy włączonym ekranie praktycznie nie widać foli (choć na białym tle delikatnie widać "chropowatość"), kolory są OK i nie ma wpływu na działanie rysika.
Generalnie z folii jestem bardzo zadowolony.

« Odpowiedź #352 dnia: Maj 30, 2006, 18:45:07 »
Ja mieszkam w Toruniu. Więc takiego "Pana Magica" nie mam i chyba moja folia skończy w śmietniku! Kupię "zwykłego" Protectora i może wtedy sobie poradzę, no chyba że znajdzie się jeszcze jakiś dobry człowiek na forum i podpowie rozwiązanie...

« Odpowiedź #353 dnia: Maj 30, 2006, 22:09:57 »
Eureka!
Wymyśliłem sposób na "bezpyłowe" zamontowanie foli!
Jak wiecie walczyłem z folią dość długo. Opisałem to wczesniej. Postanowiłem zadać ostateczny cios!
Po umyciu foli płynem odtłuszczającym wsadziłem ją do wyschnięcia do lodówki. Tak tak do lodówki! Proces schnięcia trwał trochę dłużej, ale żaden pyłek się nie doczepił.
Później przyklejanie też odbyło się w lodówce. Wyjąłem półki i zrobiłem miejsce na warsztat i do dzieła.
Udało się! Do połowy wlazłem do lodówki (tylko nogi wystawały) nałożylem folię, która elegancko przylgneła, bez najmniejszego paproszka!
Jestem z siebie dumny!

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 30, 2006, 22:24:00 »
Polluks

no proszę kolejny ciekawy sposób :D

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #355 dnia: Maj 30, 2006, 22:36:40 »
Cytat: "Polluks"
Eureka!
Wyjąłem półki i zrobiłem miejsce... ...Do połowy wlazłem do lodówki (tylko nogi wystawały)...
...Jestem z siebie dumny!

Jak by to przedstawić w ten sposób (cytat) to wychodzi całkim śmieszna historyjka. Zazdroszczę mobilizacji i ambicji :P

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

« Odpowiedź #356 dnia: Maj 31, 2006, 13:18:19 »
Cytat: "Polluks"
Eureka!
Wymyśliłem sposób na "bezpyłowe" zamontowanie foli!
Jak wiecie walczyłem z folią dość długo. Opisałem to wczesniej. Postanowiłem zadać ostateczny cios!
Po umyciu foli płynem odtłuszczającym wsadziłem ją do wyschnięcia do lodówki. Tak tak do lodówki! Proces schnięcia trwał trochę dłużej, ale żaden pyłek się nie doczepił.
Później przyklejanie też odbyło się w lodówce. Wyjąłem półki i zrobiłem miejsce na warsztat i do dzieła.
Udało się! Do połowy wlazłem do lodówki (tylko nogi wystawały) nałożylem folię, która elegancko przylgneła, bez najmniejszego paproszka!
Jestem z siebie dumny!

moje gratulacje  :D Następnym razem będę próbował twojego sposobu, bo z łazienką mi średnio wyszło  :P

« Odpowiedź #357 dnia: Maj 31, 2006, 16:59:07 »
http://members.lycos.co.uk/michkp/grecjag/zdjecia/Grecja53.jpg

ja tez wchodzilem do lodowki :D ale na wakacjach w Grecji bo cieeplo bylo :P

sorry za OT ;)

*

Offline ryssiek

• *
  • 91
  • Sprzęt: x51v , LD-3W
« Odpowiedź #358 dnia: Maj 31, 2006, 17:01:49 »
dobra ja tez opisze swoje przezycia :)
robilem to na sposob lazienkowy i jestem srednio zadowolony z wyniku w 2 miejscach mam takie male niteczki ktore widac tylko przy wylaczonym ekranie , dlatego nie zabieram sie do zdjemowania ;) jak czytalem wasze opisy to myslalem ze nie jest to takie trudne ;p ale jak przyszlo co do czego to sie zdziwilem ... a to sie krzywo przyklei a to jakis pylek i za kazdym razem jak odkleisz robi sie wiecej tego badziewia i wiecej :)

no a folia brando jednak rzeczywiscie dobra i warta tych 39zl (fondo.pl przesylka gratis )  idealnie docieta i bardzo dobrze przez nia widac :) ( x51v + protector plus )

za jakies pol roku pewnie ja zmienie i mam nadzieje ze pojdzie mi zakladanie lepiej :)

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #359 dnia: Czerwiec 07, 2006, 10:12:47 »
Witam tak jak kolegapare postów wyżej "Recce" udałem sie na foksal w wawie do skepu palmtops.com.pl
Kupiłem u nich brando ultra clear.Wcześniej opisywałem swoje przygody ze zwykłem screen protectorem -i jakość obrazu na loox n560 deliktaniej mówiąc była cieńka.Zreszto potwierdzono mi że na ekran vga w tym typie loox'a ta folia się nie nadaje.
W racając do tematu folie u nich są troche droższe niż gdzie indziej ale za to  można poprosić o założenie na miejscu a taka możliwość przy ewentualnej możliwości zepsucia całkowicie foli samemu jest chyba bezcenna :) .I tak też zrobiłem.Folia zasatał nałożona idealnie ,żadnych pyłków bąbli powietrza itp.Ideał :)
Jestem bardzo zadowolony a odbijanie światła nie jest wcale większe niż bez foli ,da sie to znieść.
pozdrawiam,