Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 227745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

silentjob

Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #300 dnia: Marzec 13, 2006, 16:28:36 »
A pomyślałeś o tym, żeby ją umyć???

*

_Morf_

« Odpowiedź #301 dnia: Marzec 23, 2006, 15:36:35 »
Ja Ultra Clear dzisiaj nałożyłem idealnie ale pozostał jeden bombel wielkości mniej więcej 3x3mm. Poczekam do jutra,  wyczytałemm, że czasami magicznie znikały  :shock:  :D

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
« Odpowiedź #302 dnia: Marzec 23, 2006, 15:56:31 »
Mam problem. Próbowałem dziś założyć folie CoolWRITE. Jak to przy pierwszej probie bywa nie udało mi się tego zrobić poprawnie, zdjąłem ją więc i jakie było moje zdziwnienie gdy ujrzałem stan w jakim pozowiła ona ekran. Na całym ekranie pozostał klej i pojęcia nie mam jak mam go teraz usunąć. Umyć, ale czym i jak żeby nie popsuć ekranu czy palmtopa?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

EDIT:
Juz sobie poradziłem. Użyłem tych oto ściereczek http://www.media-tech.pl/show_item.php?id=1144&lang=pl i ekran wrócił do normy. Ale problem był niemały. Teraz zdaje się, że i ja kupię folie firmy Brando.

*

Offline Anax

• 38
« Odpowiedź #303 dnia: Kwiecień 05, 2006, 01:44:53 »
noooo to jaka wybrac?
ultra clear czy protector? bo mam metlik w glowie...
loox 720 idzie poczta a ja bez folii:(((
Anax
ps
co to za sposob zakladania "na folie spozywcza"?

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
« Odpowiedź #304 dnia: Kwiecień 05, 2006, 01:55:21 »
Cytat: "Anax"
noooo to jaka wybrac?
ultra clear czy protector? bo mam metlik w glowie...
loox 720 idzie poczta a ja bez folii:(((
Anax
ps
co to za sposob zakladania "na folie spozywcza"?

Nie używałem ultra clear, ale od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem protector plusa i będę ją polecał kazdemu.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #305 dnia: Kwiecień 05, 2006, 07:23:41 »
Anax
poczytaj ten wątek od początku to pewnie się zdecydujesz
Protector Plus jest o tyle lepszy, że dużo łatwiej go założyć i trudniej zniszczyć

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
« Odpowiedź #306 dnia: Kwiecień 05, 2006, 08:53:09 »
Protector Plus Jest bardzo dobry. Antyrefleksyjna folia duzo daje, a ja nie zauwazylem zeby obraz wygladal gorzej niz bez folii.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #307 dnia: Kwiecień 14, 2006, 23:57:44 »
Moim zdaniem też brando. Nie przesadzajmy 40 zł na rok to nie dużo za taki komfort pracy!

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

silentjob

« Odpowiedź #308 dnia: Kwiecień 15, 2006, 12:57:37 »
Szczególnie, że koszt wymiany porysowanego wyświetlacza jest o wiele większy.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #309 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:35:45 »
Ja mam folijkę obecnie dość zjechaną Brando, ale mam kłopot bo bardzo chciałbym ją wymienić, tylko niewiem jak :( A jak mi się nie uda dobrze założyć? Ja nawet folijki na ekranik od aparatu nie mogą założyć, żeby bąbli nie było, a co dopiero prosto :cry: Jakie macie metody zakładania folii? Może jest ktoś z krakowa i mi pomoże :D ? Ja mam zamiar kupić Brando Protector Plus. No i jeszcze jedno: jak ściągać bezpiecznie starą folię, żeby klej nie został i w ogóle, żeby wszystko było idealnie, bo sam niepamiętal ile lat mam tą folię :?

*

silentjob

« Odpowiedź #310 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:40:10 »
Polecam przeczytanie tego watku od początku, wszystko jest wyjaśnione.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #311 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:45:35 »
No tylko, że 16 stron to niezła stata czasu, a skoro tak mówisz to znaczy, że wiesz co tam pisze, więc może streściłbyś mi to? Bardzo proszę o pomoc!

*

_Morf_

« Odpowiedź #312 dnia: Kwiecień 19, 2006, 19:52:22 »
Za lenistwo trzeba płacić... 8)

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #313 dnia: Kwiecień 19, 2006, 21:02:55 »
Tu nie tyle o lenistwo chodzi ale o czas 8)

*

silentjob

« Odpowiedź #314 dnia: Kwiecień 19, 2006, 21:25:53 »
No aż takiego komformizmu nie oczekuj, czasem się nie zasłaniaj, każdemu go brakuje, nie tylko tobie, a wątek ma 16 strona właśnie po to aby się czegoś dowiedzieć 8) ....

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #315 dnia: Kwiecień 20, 2006, 13:51:18 »
No dobra poddaję się :D Poszukam :P

*

Offline OsiRis

• 43
    • http://www.osmenda.pl
« Odpowiedź #316 dnia: Kwiecień 25, 2006, 12:17:44 »
jest możliwość wymiany tego zabezpieczenia co znajduje sie w PDA - na ekranie?
zamiast kupować folię ochronną i cackać się z nią jak z jajkiem? czy ekran PDA jest jakoś zabezpieczony?
Myślenie ma kolosalną przyszłość...

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
« Odpowiedź #317 dnia: Kwiecień 25, 2006, 15:45:07 »
O jakie zabezpieczenie Ci chodzi? :shock:

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #318 dnia: Kwiecień 25, 2006, 16:49:15 »
Cytat: "Nameless"
O jakie zabezpieczenie Ci chodzi? :shock:

Pewnie o ten byle jaki kawałek plastiku, który z zalożenia ma chronić ekran PDA zanim tenże nie zostanie kupiony. Nazywanie tego zabezpieczeniem jest solidnym nadużyciem semantycznym. :lol:

*

Offline OsiRis

• 43
    • http://www.osmenda.pl
« Odpowiedź #319 dnia: Kwiecień 25, 2006, 21:07:01 »
rozbierał to już ktoś idze to wymienić (te semantyczne zabezpieczenie :?:  ) :roll:  plastik osłaniający ekran  :wink:  ...  przeźroczysty wynalazek firmy ACER to co tak usilnie testujecie-zabezpieczacie- kupujecie jakieś folie pytacie czy dobre to ja pytam czy to można wymienić i jaki jest koszt takiej wymiany tej foli zabezpieczającej ekran PDA  :twisted: nie mylcie  z nakładanym wynalazkiem sprowadzanym np. z USA  :lol:
Myślenie ma kolosalną przyszłość...

*

Offline firefox

• *
  • 52
  • Sprzęt: loox n560
« Odpowiedź #320 dnia: Maj 05, 2006, 09:17:39 »
Witam, potrzebuje potwierdzenia czy folia(brando protector plus)) do modeli loox n500/520 bedzie pasować do najnowszego dziecka FSC Loox n560.Może ktoś ma już taka u siebie i może potwierdzić ,że wielkość jest dobrze dopasowana?
pozdrawiam,

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
  • Sprzęt: Eten x800, FS n560
« Odpowiedź #321 dnia: Maj 11, 2006, 23:56:21 »
Ja kupilem ta folie do swojego n560 i jeest idealnie dopasowana , tylko na dole jest ok 1,5mm za malo...

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #322 dnia: Maj 12, 2006, 09:46:02 »
Dzięki ,właśnie też to zauważyłem ,że brakuje około 1,5mm.
Mam jeszcze jedno pytanie do znawców tematu.Jako ,że jestem świeżym użytkownikiem pocketa a konkretnie loox n560 ,mam pytanie co do foli brando screen protector.Wszyscy tutaj na forum ta folie zachwalają ,że jej nie widac jest super i wogóle...Natomiast dla mnie po założeniu(zgodnie z instrukcja) obraz stracił duzo na ostrości i czytelności.Mam wrażenie jakby był tak zkrystalizowany dodatkowo dochodzi do tego jakby lekka czerwonkawa poświata....Natomiast przy troche dalszej odległości co ma miejsce w samochodzie nie jest to juz tak odczuwalne i denerwujące.Prefekcyjnie  pochłanie promienie słoneczne przez co przy dużym bezpośrednim oświetleniu widac o wiele wiecej niz bez tej foli i cały świat w około nie jest tak mocno odbijany jak w lustrze...Pocketa używam mniej więcej porówno do nawigacji ,oraz w domu/pracy.Dlatego teraz już nie wiem co wybrać czy nie zdecydować się na folie ultra clear słabiej widzieć w samochodzie a mieć idealny obraz w pomieszczeniach zamknietych czy przyzwyczaić się do obrazu "zza" screen protectora plus.Może ktoś już ten temat "przewałkował" u siebie i ma jakies sensowne rozwiązanie.Może sa jakies folie bardziej uniwersalne innych producentów bo żadko sie zdaża aby korzystac z PPC tylko do jednego celu np nawigacja...Jeszcze jedna myślmi sie nasuwa może coś zchrzaniłem przy nakładaniu.ale zgodnie ze wszystkimi poprzednimi poradami w tym wątku oczyściłem dobrze lcd uzyłem do tego taśmy klejacej nie powstały mi żadne bąble powietrza ani żaden pył pomiedzy lcd i folie sie nie dostał a sama folie przykleilem strona zgodnie z instrukcja zreszto zauważyłem ,że druga stron folia i tak wogóle sie nie trzymała na powierzchni LCD.Acha jeszcze jedno może rozdzielczośc VGa ma jeszcze cos do tego tematu ???
z góry dziękuje z wszelkie uwagi pomysły ???

pozdrawiam,
MArcin

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #323 dnia: Maj 12, 2006, 10:37:57 »
Cytat: "firefox"
Mam jeszcze jedno pytanie do znawców tematu.Jako ,że jestem świeżym użytkownikiem pocketa a konkretnie loox n560 ,mam pytanie co do foli brando screen protector.Wszyscy tutaj na forum ta folie zachwalają ,że jej nie widac jest super i wogóle...Natomiast dla mnie po założeniu(zgodnie z instrukcja) obraz stracił duzo na ostrości i czytelności.Mam wrażenie jakby był tak zkrystalizowany dodatkowo dochodzi do tego jakby lekka czerwonkawa poświata....

Już o tym kiedyś pisałem, do ekranów VGA lepiej nadaje się odmiana Ultra poniważ nie ma tych wypustek. Ta zianistość jest spowodowana tym, że wypustki są większe niż pojedyńczy piksel co powoduje lekkie zniekształcenie. Ja to już zauważałem na Treo 650, które ma ekran tylko 320x320, ale za to bardzo mały.
Reasumując, nie, nie masz zaburzeń wzroku ;)

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #324 dnia: Maj 12, 2006, 12:30:52 »
Wielkie dzieki za info ,tak właśnie coś podejrzewałem....Po przeczytaniu poprzednich relacji z zakładania ultra clear'ów aż boje sie na sama myśl jaka to bedzie skomplikowana operacja...;))) No ale trzeba podjąć te wyzwanie :)
Tylko nie wiem jaką szkołe wybrac taśmy ,łazienka ,na mokto na sucho pod wodą ;)???
Szkoda tylko ,że jak słoneczko poświeci to w samochodzie bede miał dodatkowe lusterko wsteczne...
pozdrawiam,
Marcin

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #325 dnia: Maj 12, 2006, 13:04:58 »
Szkoda tylko ,że jak słoneczko poświeci to w samochodzie bede miał dodatkowe lusterko wsteczne...

I dlatego powstają takie patenty: http://www.pielframa.com/menu_gps_accesories.htm ;)

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #326 dnia: Maj 12, 2006, 13:09:09 »
Hmmmmm. ciekawe tylko gorzej z estetyka ;))))
Wygląda to jak światło na przejsciu dla pieszych :)))
pozdr.
M.

*

Offline tytus77

• 26
    • Servis Fireblade.pl
  • Sprzęt: Eten x800, FS n560
« Odpowiedź #327 dnia: Maj 13, 2006, 01:35:27 »
... No ale trzeba podjąć te wyzwanie :)
...

Zdaj relacje jak zmienisz folijke ;) Sam jestem ciekaw jakie plusy bedzie miala na n560... ;) :)

*

Offline firefox

• *
  • 52
« Odpowiedź #328 dnia: Maj 13, 2006, 19:46:17 »
Jasne jak juz bede mial nowa folie ulta clear i uda mi się ją założyć ;) to dam znać.
A wszystkim loox'owcą z n560 lub innym z VGA odradzam screen protectora plus no chyba ,że tylko do użycia w samochodzie do nawigacji i patrzenia z daleszej odległości...bo w domu z bliska pozostaje dużo do życzenia...
pozdrawiam,
MArcin

*

Offline dmx

• *
  • 71
« Odpowiedź #329 dnia: Maj 17, 2006, 08:57:03 »
Proszę o mae objaśnienie , otóz na obydwu foliach Brando widnieje napis Protector Plus, różnia sie w zasadzie jedynie kolorem opakowania ( Niebieski i Różowe) z tym ze na jednej dodatkowo napisano Ultra Clear. I tu moje pytanko czy obie są Protector Plus.... ? bo jeżeli tak to którą należy wybrać jezeli chce się tę "matową"

http://www.rawo.pl/rawo/FOLIE_OCHRONNE/FOTO/BRANDO/Filolet/brando_folia1_front.jpg

[/url]http://www.rawo.pl/rawo/FOLIE_OCHRONNE/FOTO/BRANDO/niebieski/folia_brando_front.jpg[/url]

I czy i ewentualnie gdzie w waraszwie można taką folie kupic  ?