Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 227676 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwiec 03, 2005, 10:25:13 »
Woda + elektronika + napięcie to problem, Wiele urządzeń myję w wodzie potem suszę i działają. W wannie nawet myłem całą drukarkę laserową, stała w piwnicy - działa super. Jak macie obawy to zawsze można wyjąć baterię. A taka ilość wody co spłynie z foli to w 5 minut wyparuje

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwiec 03, 2005, 18:18:57 »
Tak, ale jak woda dostanie sie pomiedzy ekran a panel dotykowy to nie bedzie juz tak wesolo. A jak wejdzie jeszcze nizej to juz kompletna porazka. Na 99% padnie podswietlanie ekranu, jesli ktos wlaczy PDA gdy bedzie on mokry. Palmtop to nie drukarka...

*

silentjob

« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 04, 2005, 12:33:52 »
Hmmm,ale mnie nastraszyliście:). Postaram się to wypróbować, ale muszę raz jeszcze to przemyśleć. W końcu w serwisie mogą mi nie uwierzyć, że próbowalem tylko założyć na mokro folię na ekran ;).

*

Offline cheesus

• *
  • 74
    • www.mobico.pl
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 04, 2005, 14:51:11 »
w zasadzie niewiele ich to bedzie obchodzilo, co probowales zalozyc, jesli padnie od wody ;)

zakladalem dzis brando ultra clear na mda i musze powiedziec, ze to droga przez meke ;)

bawilem sie z tym dobra godzine (pewnie dlatego, ze nie da sie zaparowac mojej lazienki - woda nie jest odpowiednio goraca ;) ). ta folia byla ciut za duza i mialem problemy zeby ja zmiescic na ekranie, a jak z jednej strony wsuwalem pod obudowe, to z kolei nie pasowala po bokach ;)

najlepsze bylo na koncu: probuje zdjac warstwe ochronna nr 2, a tu schodzi sama naklejka ;D kolejne 20 minut, zeby jakos ja oddzielic od folii ;)

efekt koncowy jest niezly: po plastiku pisze sie przyjemniej niz po szkle, kolory przytlumily sie w bardzo niewielkim stopniu :)

*

silentjob

« Odpowiedź #184 dnia: Czerwiec 06, 2005, 17:00:51 »
A jaki macie sposób na zdjęcie folii z ekranu? Podważenie jej czymkolwiek odpada, taśma klejąca może zostawić ślady, a taśma malarska nie klei się dobrze do folii, na tyle żeby ją z ekranu podważyć(mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :)). Czekam na pomysły.

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwiec 06, 2005, 17:17:39 »
scyzorykiem ;P

*

silentjob

« Odpowiedź #186 dnia: Czerwiec 06, 2005, 17:21:47 »
Patrz wyżej, żadnego podważania, nie będę ekranu rysował. Zresztą ja nie MacGayver :).

*

Offline Rzuf

• **
  • 211
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwiec 06, 2005, 17:40:50 »
to trzeba tak zeby niezarysowac :P
da sie :P

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #188 dnia: Czerwiec 06, 2005, 23:18:47 »
Ja podnosiłem przy pomocy taśmy klejącej, nie było śladów ani najmniejszych problemów.
Najzwyklejszej przezroczystej taśmy o szerokości jakichś 2 cm, przykleiłem symetrycznie 2 paski, pociągnełem i spokojnie sie podniosła.

*

silentjob

« Odpowiedź #189 dnia: Czerwiec 07, 2005, 15:01:42 »
Właśnie boję się o te ślady, jakie może pozostawić taśma na folii, ale spróbuję,  mam nadzieję, że mój talent do psucia tym razem nie zadziała:).

« Odpowiedź #190 dnia: Czerwiec 07, 2005, 17:46:59 »
Ja mam uwagę odnośnie Brando UltraClear. Po dwóch miesiącach użytkowania stwierdzam jedno: rysuje się! Otóż w miejscach suwaków, często używanych literek oraz x/ok i start są wyraźne rysy. Teorie odnośnie tego mam dwie. Rysy powstają albo wskutek jakiś mikronierówności rysika, albo jeżeli rysikiem przytrzaśnie się drobinkę kurzu i jeździ z nią po folii. Teraz już czasem czuję że zamiast dobrego poślizgu rysik ora wyrwę w brando. Reasumując - wydatek rzędu 40zł jest super, ale przez pierwszy miesiąc. Potem niestety efekt się psuje, a ja się zaczynam rozglądać za ProtectorPlus. Jak będę miał chwilę to może napiszę coś więcej i wrzucę fotki.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwiec 07, 2005, 23:04:22 »
Ja też mam juz porysowaną a dopiero co kupiłem. Jadnak ta matowa co miałem na looxie była o wiele wytrzymalsza. Pół roku i miała zaledwie pare rysek widocznych pod światło.
Are you shpongled?

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #192 dnia: Czerwiec 08, 2005, 22:34:46 »
A do mnie wlasnie przyszla folia Brando... No i okazalo sie ze jest zakrutka z 2-3mm na wysokosc i szerokosc...:( - prosto z Hong Kong....a taka kicha....juz wyslalem im mailla co to ma byc...

PS: Moze Ona faktycznie ma byc troszke mniejsza od wyswietlacza???

Mam Axima X50v.... 2006 :D lol pozdro

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #193 dnia: Czerwiec 08, 2005, 23:05:41 »
A zamowiles dokladnie dla tego modelu PDA?

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #194 dnia: Czerwiec 08, 2005, 23:41:49 »
Na opakowaniu ktore do mnie przyszlo jest napisane dell axim x50

W takim razie rozumiem ze jest jakas roznica w wyswietlaczach....

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwiec 09, 2005, 00:50:41 »
Cytat: J@RO
Na opakowaniu ktore do mnie przyszlo jest napisane dell axim x50
W takim razie rozumiem ze jest jakas roznica w wyswietlaczach....
To są różne wyświetlacze, w sklepie Brando jest wyraźny rozdział x50 od x50v.

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
« Odpowiedź #196 dnia: Czerwiec 09, 2005, 03:47:53 »
Moze uda sie skorygowac bo nieotwieralem nawet opakowania tylko przymierzylem na oko no i gitas....wyslalem juz im mailla czy mozna wymienic... pozdro

EDIT COUPLE MINUTS BEFORE 11, NY TIME  :)

No wiec dostalem mailla z Hong Kongu ze nic sie niestalo i ze dzis wysla mi wersje x50v - podobno za darmo!  - TO SIE NAZYWA PORZADNA OBSLUGA KLIETA!!!

Jestem jeszcze pod wrazeniem :) :D

« Odpowiedź #197 dnia: Czerwiec 10, 2005, 00:31:19 »
A nie możesz napisać, że się pomyliłeś i tak właściwie to masz LOOXa 720?? Przyślą Ci następną i mi tanio sprzedasz.... ;P

*

silentjob

« Odpowiedź #198 dnia: Czerwiec 23, 2005, 13:55:07 »
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54802645
A co sądzicie o takim sposobie czyszczenia ekranu/folii, może trochę nie na temat, ale nie wiedziałem, gdzie to umieścić:).

« Odpowiedź #199 dnia: Czerwiec 28, 2005, 10:52:44 »
Cytat: piknew
Mialem 2 rodzaje folii - pierwsza Brando - byla super, ale przez wlasna bezmyslnosc zniszczylem ja - nie wiedzialem wtedy jak usunac drobinki kurzu... :(Marcin

na co trzeba zwracac uwage, zeby nie zniszczyc tej folii tak jak to zrobiles?
zamierzam kupic brando, ale nie wiem jaka. czy ProtectorClear, czy ProtectorUltraClear.

[Dodano: 2005-06-28 11:02:25]
Cytat: claude_szz
Jednak jeśli chodzi o zakładanie to Brando Ultra jest porażką. Ja ją zakładałem prawie 4h (z małymi przerwami na odetchnięcie) - zadowalający mnie, bardzo dobry efekt uzyskałem około 2 w nocy. Po raz kolejny zaznaczę, że nie jestem w tej dziedzinie amatorem - to była piąta Brando, którą zakładałem, ale pierwsza Ultra.

Dziwi mnie natomiast Twoje spostrzeżenie co do wymiarów folii - ja nigdy nie miałem z tym problemów, zresztą w we wszystkich recenzjach podkreślają, że Brando są docinane idealnie.

Co do NuShield - miałem zaryzykować i kupić zamiast Brando, ale na stronie nie ma folii do mojego palma (UX-a) - dziwne, bo do nowszego TH55 jest.

A czy ktoś testował BoxWave? Teraz można ją kupić 15% taniej, może bym dla sportu zakupił i został Screenprotectors Mastah :)

Witaj.
czyli jednak dla osoby, ktora nigdy nie zakladala jeszcze folii lepiej jest kupic ProtectorPlus, a nie ProtectorUltraClear?
boje sie, ze wydam 40 dychy i wyrzuce folie w kosz.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwiec 28, 2005, 11:59:12 »
Protector Plus jest znacznie latwiej zalozyc. Co zrobic by jej nie zniszczyc? Zakladac w warunkach bezwietrznych (co by drobinki nie lataly w powietrzu), oczyscisc ekran, odkleic czesciowo warstwe grubej folii od tej folii wlasciwej (to sa dwie folie sklejone) i przylozyc folie wlasciwa do ekranu strona odklejana od tej grubej folii, nie dotykac czasem tej warstwy wewnetrznej! Powoli dociskac patrzac czy rowno sie nakleja. Nie zrywac calkiem folii grubej do czasu gdy widac ze wszystko idzie OK (rowno itd), bo potem trudno odkleic Brando od ekranu, nie niszczac folii.

*

Offline skuli

• 292
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #201 dnia: Czerwiec 28, 2005, 18:15:20 »
Można zdjąć Brando Protector Plus z ekranu, nie niszcząc folii. Wystarczy przykleić do niej (przy brzegu) taśmę klejącą z dobrym klejem i pociągnąć... :)) Za pierwszym razem wystraszyłem się, że klej z taśmy został na folii, ale można go spokojnie usunąć. Wprawdzie legendarnym Ludwikiem się nie da ;), ale pianka antystatyczna do sprzętu komputerowego świetnie się do tego nadaje.

« Odpowiedź #202 dnia: Czerwiec 28, 2005, 19:57:46 »
Cytat: Kusiu
Coś macie pecha z tą niewymiarowością. Ja w 3 palmach miałem folie Brando i zawsze były tak idealnie docięte, że nie było widać krawędzi - chowały się pod obramowanie ekranu.

a jak to z nimi jest.
czy jak kupie folie brando do modelu ipaq 3970 to bedzie ona przycieta na wymiar, czy sam bede musial to jakos ciac?

*

Offline skuli

• 292
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwiec 28, 2005, 21:58:20 »
Wydaje mi się, że co jak co, ale Brando powinno idealnie pasować. Ale niech się wypowiedzą Ci, którym nie pasuje (może jednak są tacy?). :))

« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 08, 2005, 23:40:22 »
Ktora z folii Brando bedzie odpowiednia do samochodu?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 09, 2005, 09:57:15 »
Chcesz na przednia szybe nakleic? :))

« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 09, 2005, 10:03:19 »
A sa Folie takiej wielkosci? :D

« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 09, 2005, 21:48:40 »
Nie szkoda Wam czasu na takie odpowiedzi ? Chyba oczywiste, ze chodzilo mi o pocketa, ktory ma sluzyc w aucie jako nawigacja...

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 09, 2005, 22:37:03 »
Widze ze Pan obrazalski ;)
Obojetnie jaka folie nakleisz... jak pocketa wystawisz do pelnego slonca to i tak bedzie malo co widac na ekranie, a jak prowadzisz w okularach przeciwslonecznych to juz w ogole porazka. Musisz sobie zamocowac tak PDA by za duzo slonca nie padalo na ekran.

« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 09, 2005, 23:54:51 »
Humor stracilem po 13h w pracy :( a co do folii na szyby to nie mam czego ukrywac w aucie wiec ich nie potrzebuje :). Dobra, to chyba zdecyduje sie na Protector Plus...