Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 227028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 21, 2006, 01:51:53 »
Napisami na folii? A może to tylko folia zabezpieczająca w transporcie? Ja na aximie taką miałem gdy wyjąłem go z pudełka. Zdejmuje się ją i do kosza.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 21, 2006, 13:23:13 »
Napis na folii trzeba sciągnąć razem z folią :)
a potem poszukać w pudełku nową folię, to właściwą.

« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 21, 2006, 22:08:25 »
Mam pytanie ,czy brando ultra clear zużywa się szybciej niż protector plus?I czy to prawda ,że protector plus powoduje "wymatowienie " kolorów.
Osobiście na looxie używałem protectora i fajnie się po nim pisało (zresztą jest do tego dedykowany).Może ktoś się wypowie o ultra clear?Najlepiej jak ktoś by taką miał na x51v :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 21, 2006, 23:11:27 »
Ja mam ultra clear na x50v i jest super. Po prawie roku mocnego użytkowania powstało niewiele rys. Oczywiście zobaczyć je można tylko pod światło bo przy używaniu wogóle nie widać że jest założona jakaś folia. A co najwazniejsze nie rozmydla obrazu w ekranach vga jak protector plus. Przy ekranach qvga nie miało to zbyt większego znaczenia bo tam wielkość pixela jest dość spora w porównaniu do wielkości "ziarna" tej folii.
Are you shpongled?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 25, 2006, 22:00:53 »
Brando rulez!! Mimo wszystko!!

PS Przy okazji zakładania folii polecam umycie nóg i podbrzusza.

Też dobrze robi!!
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #275 dnia: Luty 05, 2006, 01:48:18 »
Cytat: "***mach***"
Napis na folii trzeba sciągnąć razem z folią :)
a potem poszukać w pudełku nową folię, to właściwą.

łee :( a ja z Wizardem folii nie dostalem :( byla tylko ta z napisami :P

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #276 dnia: Luty 05, 2006, 08:57:55 »
bo te napisy trza zmywaczem do paznokci potraktować i mamy folijkę jak ta lala
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline qrac

• 10
« Odpowiedź #277 dnia: Luty 14, 2006, 02:37:50 »
Ja wlasnie jestem po zalozeniu Ultra Clear  na Qtek-a 9000 i musze sie przyznac ze wiecej jej nie kupie, wlasnie z powodu takich trudnosci przy zakladaniu. Probowalem wszytskie sposoby na wode, w zaparowanej lazience, z suszarka i zawsze zostawala mi nieskonczona ilosc pecherzykow ( oprocz sposobu z woda, jednak z powodu wody folia sie odklejala i nie dal sie jej w calosci usunac). Przy naklejaniu do wygladzania uzywalem kartonika, ktory porysowal tak strasznie folie ze wyglada jabym ja ze 2 lata uzywal na pustyni.  Wczesniej uzywalem brando protectora + w p900 i nie przypominam sobie az takich problemow.

« Odpowiedź #278 dnia: Luty 14, 2006, 06:14:13 »
Cytat: "qrac"
Przy naklejaniu do wygladzania uzywalem kartonika, ktory porysowal tak strasznie folie ze wyglada jabym ja ze 2 lata uzywal na pustyni.  Wczesniej uzywalem brando protectora + w p900 i nie przypominam sobie az takich problemow.

a czy zdoiłeś wszystkie zabezpieczenia z foli? Sprawdź, prawdopodobnie nie :) i tu leży przyczyna zarysowań  i pęcherzyków powietrza

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #279 dnia: Luty 14, 2006, 10:49:24 »
Cytat: "qrac"
Ja wlasnie jestem po zalozeniu Ultra Clear  na Qtek-a 9000 i musze sie przyznac ze wiecej jej nie kupie, wlasnie z powodu takich trudnosci przy zakladaniu. Probowalem wszytskie sposoby na wode, w zaparowanej lazience, z suszarka i zawsze zostawala mi nieskonczona ilosc pecherzykow ( oprocz sposobu z woda, jednak z powodu wody folia sie odklejala i nie dal sie jej w calosci usunac). Przy naklejaniu do wygladzania uzywalem kartonika, ktory porysowal tak strasznie folie ze wyglada jabym ja ze 2 lata uzywal na pustyni.  Wczesniej uzywalem brando protectora + w p900 i nie przypominam sobie az takich problemow.

Chyba założyłeś folie nie tą stroną. Raz się pomyliłem i faktycznie wtedy jest masa bąbelków których nie da sie usunąć a powierzchnia się rysuje od byle czego. Bo to jest ta warstwa silikonowa która przylepia się do ekranu.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #280 dnia: Luty 19, 2006, 18:40:16 »
wiec jestem po polgodzinnych walkach z moja Brando Protector Plus i na maxa nie jestem zadowolony z efektow swojej pracy ::P Zalozenie tego zeby nic nie bylo pod folia to dla mnie Mission Impossible :P

« Odpowiedź #281 dnia: Luty 19, 2006, 21:56:43 »
hehe, doskonale cie rozumiem, swoja pierwsza brando zniszczylem w czwartek, w poniedzialek ma przyjsc druga :)
Lekcja nie poszla na marne, nie ma co panikowac jak bedzie masa bombelkow, protector plus ma mikro pory. wszystkie bomble wyszly po 48h
pozdriawiam

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #282 dnia: Luty 19, 2006, 22:32:13 »
doprawdy nie rozumiem jak można miec problemy z przyklejeniem folii Brando ... to najprostrza/najłatwiejsza do przyklejenia folia na świecie ... a może mam za dużą wprawę :?:

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #283 dnia: Luty 20, 2006, 00:29:21 »
Gdy zakładałem protector plus na looxa 600 to właściwie nic nie robiłem. Sama się przyczepiła na całej powierzchni. Na aximie zakładałem ultra clear i też bez problemów jednak musiałem jej troszkę pomóc.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #284 dnia: Luty 20, 2006, 21:47:41 »
CH@TO :
mozna miec problemy z brando plus. jak sie ja zaklada 1 raz. najgorsze sa pylki ktore przyklejaja mi sie do wewn, strony foli. cala reszta jest spoko

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #285 dnia: Luty 20, 2006, 21:51:28 »
w tym wątku były podawane niezawodne sposoby jak się pozbyć niechcianego kurzu na czas operacji

« Odpowiedź #286 dnia: Luty 20, 2006, 22:36:04 »
Cytat: "ch@to"
w tym wątku były podawane niezawodne sposoby jak się pozbyć niechcianego kurzu na czas operacji

a ktory sposob uwazasz za najlepszy? :)

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #287 dnia: Luty 20, 2006, 22:45:17 »
zaparowana łazienka

« Odpowiedź #288 dnia: Luty 23, 2006, 16:50:34 »
podczas zakladadania brando Twoim przyjacielem jest tasma klejaca.
Nie bawilem się w łaźnie, zaryzykowałem założyć folie podczas zwykłych domowych warunków. Wczescniej dokładnie wyczyscilem wyświetlacz hmmm "magiczną ściereczką". Moja mama twierdzi że tak to się w sklepach nazywa :) Jest to taka ścierka do bezsmugowego mycia okien.
Nastepnie przylozylem folie. Powstaly trzy bąbelki. Okazało się że bąbelki są w miejscach gdzie są jakieś drobne pyłki.
Odchyliłem troche folie by móc sięgnąć do tych miejsc i dotknąłem te pyłki leciutko taśmą klejącą (pyłki przyklejony były do wew strony  folii)
Tasma elegancko je zebrała i po ponownym przyłożeniu folii całość zaczęła wyglądać bardzo przyjemnie. Ma się wrażenie że ta cała folia to fabryczna powierzchnia na wyświetlaczu.
Folia brando protecor plus (czy jakos tak) - ta lekko matowa.
Narazie jesteb BARDZO  zadowolony z efektów.

*

_Morf_

« Odpowiedź #289 dnia: Luty 23, 2006, 17:51:04 »
Czy czasem jak się od wewnętrznej strony Ultra Cleara przejedzie się taśmą klejącą nie zniszczy się powłoka silikonowa czy jak to sie tam nazywa ?
Bo jak widze Protector Plus nie niszczy się po "zataśmianiu"  :lol: spodu.

« Odpowiedź #290 dnia: Luty 27, 2006, 20:19:37 »
Cytat: "_Morf_"
Czy czasem jak się od wewnętrznej strony Ultra Cleara przejedzie się taśmą klejącą nie zniszczy się powłoka silikonowa czy jak to sie tam nazywa ?
Bo jak widze Protector Plus nie niszczy się po "zataśmianiu"  :lol: spodu.

Drugi raz zakladalem UC (ze zwyklym protektorem nie bylo najmniejszych problemow)- u mnie tasma nie wplywa negatywnie- zadnych sladow, przylega bez problemow.
Dzis na ekran Acera padla UC- po 10 min. udalo sie zalozyc idealnie. Zalecana pomoc drugiej osoby w celu operowania tasma.

« Odpowiedź #291 dnia: Luty 27, 2006, 22:39:32 »
Gdy zakładałem folię na mojego looksika, poszło bezstresowo. Natomiast ostatnio zakładaliśmy matową Brando na ekran looksa kolegi i były schody z kocią sierścią (taka pora roku, że sierściuchy intensywnie linieją i sporo tego w powietrzu lata). Opatentowaliśmy następującą technikę. Potrzebne są dwie taśmy klejące. Jedna to delikatny scotch do zbierania paproszków ze spodniej strony Brando, a druga to mocna taśma pakowa, za pomocą której można oderwać Brando, gdy przylgnie do ekranu PDA i okaże się, że zapałętał się jakiś paproch. Na dwie osoby i cztery ręce udało się nam w miarę sprawnie wszystko położyć, na zasadzie: 5mm przyłożyć — jak czysto to dalej — jak paproch to unieść i polecieć scotchem od spodu i kłaść dalej. Polecam, sprawdza się bardzo dobrze. Mimo wszystko wciąż mam opory z wchodzeniem z PDA do zaparowanej łazienki. Mam wrażenie, że przekracza to trochę standardy wilgotności powietrza optymalnej dla pracy tych urządzeń ;).

*

_Morf_

« Odpowiedź #292 dnia: Luty 27, 2006, 22:43:37 »
Przecież jak wyłączysz PDA wejdziesz przykleisz a potem pozostawisz do wyschnięcia to jakim cudem może się mu coś stać :roll:.

« Odpowiedź #293 dnia: Luty 27, 2006, 23:01:57 »
Nie wiem czy trzeba do tego jakiegoś cudu, ale na wszelkich urządzeniach elektronicznych przy okazji wilgotności powietrza napisane jest "non-condensing" — to raz. A po drugie to rozbierałem już PDA Acera, bo coś zaczęło w nim grzechotać. Był w środku tak skorodowany, jakby wyciągnięto go z dna Bałtyku. A wiem, że wykorzystywany był w normalnych warunkach, w etui etc. Po prostu wolę nie ryzykować. Może na wyrost.

*

Offline mystic

• **
  • 111
« Odpowiedź #294 dnia: Marzec 03, 2006, 14:02:23 »
Założyłem przed chwilą folie ultra clear na n311. Robiłem to pierwszy raz - na balkonie... efekt - 5 minut roboty i pełna satysfakcja. Może miałem szczęście a może fakt, że strasznie mi się śpieszyło (zimno okropnie :) ) i pyłki nie miały czasu się poprzyklejać.

*

Offline koton

• **
  • 222
    • http://www.koton.mysite.pl
« Odpowiedź #295 dnia: Marzec 03, 2006, 14:20:28 »
Właśnie kurier przyniósł mi paczkę, a w niej folia BRANDO Ultra Clear Protect Plus.
Kto mi napisze jak ja najlepiej zainstalować??  :)

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #296 dnia: Marzec 03, 2006, 16:33:49 »
Cytat: "koton"
Kto mi napisze jak ja najlepiej zainstalować??  :)

Ja bym zaczął od przeczytania tego wątku od pierwszej strony...  :wink:

*

Offline Yazzon

• **
  • 173
« Odpowiedź #297 dnia: Marzec 03, 2006, 17:26:52 »
Witajcie,

Kupilem niedawno folię Brando Protector Plus do i-mate JASJAR.
Po jej naklejeniu ekran dotykowy przestal dzialas. Wykonalem hard-reset, ale nic nie pomoglo. Dopiero po jakims czasie zaczal reagowac, ale tylko gdy nie nciskalem na krzyzyk podczas kalibracji. Ostatecznie nie udalo mi sie przejsc etapu kalibracji, sciagnalem folie Brando. Wowczas ekran zaczal dzialac poprawnie.

Macie moze jakas teorie do takiego zachowania sie urzadzenia po naklejeniu folii?
Pozdrawiam,

*

Offline koton

• **
  • 222
    • http://www.koton.mysite.pl
« Odpowiedź #298 dnia: Marzec 06, 2006, 08:49:44 »
Cytat: "Yazzon"
Witajcie,

Kupilem niedawno folię Brando Protector Plus do i-mate JASJAR.
Po jej naklejeniu ekran dotykowy przestal dzialas. Wykonalem hard-reset, ale nic nie pomoglo. Dopiero po jakims czasie zaczal reagowac, ale tylko gdy nie nciskalem na krzyzyk podczas kalibracji. Ostatecznie nie udalo mi sie przejsc etapu kalibracji, sciagnalem folie Brando. Wowczas ekran zaczal dzialac poprawnie.

Macie moze jakas teorie do takiego zachowania sie urzadzenia po naklejeniu folii?
Pozdrawiam,

Nie wiem czy to ma wpływ, ale może odwrotnie położyłeś folię.
Ja dwa dni temu założyłem dwie Brando Ultra Clear Protect Plus na hp h4150 i mój hx2410, jest dobrze :).

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
« Odpowiedź #299 dnia: Marzec 13, 2006, 14:28:30 »
Witam
ja montowałem w sobotę Brando Ultra Clear Protector Plus na n311, i ponieważ była to moja pierwsza taka operacja, to zostały bomble i jeden kurzyk, przy kolejnych próbach było jeszcze gorzej, czyszczenie nic nie dało, więc zamówiłem nową folię, a starą narazie zostawiłem. Było pod nią kilka bombli, ale dziś już ich nie ma 8)