Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 227721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #240 dnia: Listopad 09, 2005, 17:46:48 »
Nawet jesli powstaja lekkie wytarcia to folia jest na tyle dobra ze tego nie widac przy wlaczonym ekranie. Przy wylaczonym lub w swietle dziennym (refleksy) rowniez nie przeszkadza to az tak bardzo. To jest ten plus Brando.

« Odpowiedź #241 dnia: Listopad 09, 2005, 18:51:27 »
A ta folia ktora byla orginalnie w MDA przyklejona to jest taka zwykla za  hmm 10zl na allegro czy z Tych delikatnie lepszych ? bo Brando to pewnie nie jest... Mam MDA 2 nowke z PLUS GSM

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 09, 2005, 21:23:31 »
Na MDA nie jest oryginalnie przyklejona zadna folia... to jest ekran dotykowy - niektore sa takie miekkie, wygladaja jak folia.

« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 10, 2005, 08:14:41 »
Hmm to ja mam dziwny model bo ze znajomym bralismy MDA on juz swoja zerwal i zainstalował Brando. Umnie tez jest folia  nieznanego pochodzenia chyba ;)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 10, 2005, 18:55:14 »
Do mojego MDA Compact Era dodala folie, ale nie byla najlejona tylko po prostu w komplecie. Nawet nie sprawdzalem jakiej jakosc... od razu zalozylem Brando.

« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 16, 2005, 14:01:32 »
Moja Brando UltraClear niestety nie chce dobrze przylegać na brzegach, mimo idealnej czystości (żadnego kurzu ani bąbelków pomiędzy folią a ekranem). Z praktyki kolegów wiem że to dość popularne zjawisko, natomiast Boxwave nie ma tego problemu.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 16, 2005, 23:42:04 »
Na moim aximie nawet nie widać że mam brando. Każdy się pyta czy mam jakąś folie na ekranie :)) Dla looxa 600 jednak juz nie była tak idelanie docięta. Po dosunięciu w jeden róg były po przeciwnych stronach prawie milimetrowe przerwy. Po półrocznej ochronie ma troche rys ale widocznie tylko pod światło.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #247 dnia: Listopad 17, 2005, 19:42:24 »
Cytat: ziele
Na moim aximie nawet nie widać że mam brando. Każdy się pyta czy mam jakąś folie na ekranie :)) Dla looxa 600 jednak juz nie była tak idelanie docięta. Po dosunięciu w jeden róg były po przeciwnych stronach prawie milimetrowe przerwy. Po półrocznej ochronie ma troche rys ale widocznie tylko pod światło.

U mnie właśnie wygląda jakby folia była minimalnie za mała (z każdej strony ułamek milimetra przerwy). Może masz jakiś dobry sposób na naklejenie, tak żeby trzymała na całej powierzchni?

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
  • Sprzęt: wszystko co nowe nie dłużej niż 2 m-ce
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 17, 2005, 04:25:26 »
Mam to samo co DJmike, brando odstaje mi na bokach. Co z tego że ładnie ją ułoże, nie dostanie się żaden pyłek jak zaraz wszystko się zaczyna odklejać? Może to jakaś wadliwa seria?

Zakładałem w łazience, na sucho i na mokro - folia i tak po jakimś czasie zaczyna odstawać na bokach, myłem ją już i zwykłą wodą i mydłem i mydłem w płynie i spirytusem i to samo robiłem z wyświetlaczem. Co mam robić? Wydałem 40zł na kawałek bezużytecznego plastiku...

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 17, 2005, 13:28:03 »
Teraz kumpel kupił folie do axima i nie jest tak dokładnie docięta jak ta moja. Może mniej się teraz starają. Ale żeby sama odpadała to nie widziałem tego jeszcze. Moja sie trzyma na całej powierzchni od pierwszego założenia. u kumpla też jest ok.

Może dostały się pod folię jakieś drobinki i odchylają ją? ja zakładałem na balkonie. Przetarłem specjalną szmatką do szkieł zeby zebrać wszelkie drobinki i odrazu było idealnie.
Are you shpongled?

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 17, 2005, 14:09:31 »
A ja zakładałem w zaparowanej łazience, nie było nawet najmniejszej drobiny kurzu, folia jest idealnie założona, równo z każdej strony, nawet najmniejszy pyłek kurzu nie dostał się pod nią a jednak odstaje i to sporo... Chyba zareklamuje, bo innej opcji nie ma

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 17, 2005, 15:37:11 »
J-A-J-O: a to nie jest przypadkiem Brando Ultra?

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 17, 2005, 16:26:28 »
Tak, właśnie ta

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #253 dnia: Grudzień 17, 2005, 17:10:38 »
Ja też mam ultra.
Are you shpongled?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #254 dnia: Grudzień 17, 2005, 19:35:24 »
Mysle ze mogliscie uszkodzic folie przez takie intensywne mycie w roznych chemikaliach...

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
« Odpowiedź #255 dnia: Grudzień 17, 2005, 22:09:18 »
Pierwszy gdy ją przykleiłem dostało się troche syfu, odkleiłem, przemyłem wodą (samą) i za tym drugim razem już odklejała się na bokach, potem do akcji weszły różne mydła i spirytus - czyli to co stosowali ludzie wpisujący się w tym temacie. Nie mogłem nic uszkodzić, bo chyba folia nie jest wrażliwa na wode? Dostałem bubel który będe reklamować.

Pzdr

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #256 dnia: Grudzień 17, 2005, 22:18:03 »
Byc moze uszkodziles folie podczas jej sciagania, odksztalcajac brzegi lub palcujac je. Taka folia jest raczej delikatna. Mysle ze zalatwiles ja wlasnie w ten sposob.

« Odpowiedź #257 dnia: Grudzień 18, 2005, 15:37:29 »
Ja umyłem tylko pod bieżącą wodą. Cała folia przylega zajefajnie, zero kurzu i bąbelków. Jedynie 2-3 mm przy brzegach odstaje i wchodzi tam powoli kurz. 2 próby w odstępie paru dni i to samo, folia jakby nie chciała się kleić przy brzegach. Powietrze pod folią powoduje tam też mniejszą czułość ekranu, co da się odczuć zwłaszcza na paskach przewijania przy prawym brzegu. Gdyby nie ten szczegół folia byłaby warta polecenia (gładka, bardzo przejrzysta, w ogóle się nie rysuje).

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #258 dnia: Grudzień 18, 2005, 16:43:48 »
A jaka miales folie? Protector Plus czy Ultra Clear? Ja od zawsze uzywam Protector Plus i nigdy nie mialem z nia takich problemow.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #259 dnia: Grudzień 18, 2005, 18:43:27 »
Moim zdaniem Ultra jest folią, którą trzeba przykleić dobrze za pierwszym razem. Każde jej czyszczenie powoduje osłabienie powłoki silikonowej (?) i przypadki odklejania się od ekranu, szczególnie na brzegach.

« Odpowiedź #260 dnia: Grudzień 18, 2005, 20:14:20 »
Mam folię Ultra Clear, od pierwszego przyklejenia (jeszcze zanim ją umyłem) brzegi nie przylegają. Z drugiej strony, co w takim razie znaczy "washable" na opakowaniu. Wątpię też aby dało się zareklamować taką folię, każdy sprzedawca stwierdzi że została uszkodzona podczas przyklejania.

*

silentjob

« Odpowiedź #261 dnia: Grudzień 18, 2005, 20:26:11 »
Może to ukryta wada folii, sam mam z Brando Protector Plus ostatnio problem, nie chce przylegać przy jednym z rogów, i nie mam pomysłów co z tym fantem zrobić. Brałem nawet pod uwagę, iż pod folią może znajdować się jakieś zanieczyszczenie, ale teoria ta została szybko obalona... Niemniej nie jest to aż tak uciążliwe, jak się wydaje.

*

Offline J-A-J-O

• **
  • 186
« Odpowiedź #262 dnia: Grudzień 19, 2005, 10:46:58 »
Dokładnie, jeżeli jest washable to znaczy że folie można myć. silentjob masz racje że narazie to nie przeszkadza, bo na podświetlonym ekranie nie widać że folia odstaje, gorzej gdy podczas użytkowania zaczną się tam dostawać pyłki i będzie "szaro" na bokach...

« Odpowiedź #263 dnia: Grudzień 29, 2005, 21:37:47 »
Witam!

Mam folię Zorin i byłem zaskoczony gdy przeczytałem informacje o tym że firma Zorin USA nie istnieje... Już chciałem kupować drugą folię ale po tym co przeczytałem na szczęście jej nie kupiłem. Ciekawe jak będzie z odklejaniem  :?

A więc zastanawiam się nad folią Brando Ultra Clear i mam pytanie czy można ją zdjąć i założyć ponownie bez o to czy nie zostaną jakieś bąble czy coś podobnego? Czy można ją myć wodą?

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #264 dnia: Grudzień 29, 2005, 21:59:49 »
Można zdajmować (nie ma kleju) i można myć ale trzeba bardzo uważać zeby nie złapać kurzu
Are you shpongled?

« Odpowiedź #265 dnia: Styczeń 02, 2006, 00:07:01 »
Jestem świeżo po instalacji Brando Protector Plus na FSC Loox 718. Zdjąłem folię, która była przyklejona "od nowości" na PDA, przetarłem ekranik mikrofibrą i Brando przykleiła się bardzo sympatycznie, bez żadnych niespodzianek. Przylega niemal idealnie do krawędzi, jedynie przy dolnej powstał minimalny prześwit, na moje oko mniejszy niz pół milimetra. Tak że u mnie akurat ten obrzęd przeszedł bezstresowo ;).

« Odpowiedź #266 dnia: Styczeń 02, 2006, 19:24:11 »
Kurcze nie wiem ktora wybrac czy  Protector Plus czy Ultra Clear.
Niby bede p[rzede wszytskim uzywal pda w aucie jako navigacja ale tez w innych sytuacjach. Czy ten antyrefleks jest duzym kosztem jakosci obrazu w warunkach nie potrzebujacych antyrefleksu?

A tak wogole to cenowo dobre tu maja oferty i prawde pisza o porownaiu tych dwoch rodzajow brando??  bo chyba tu planuje kupowac.
http://allegro.pl/show_item.php?item=79665023
http://allegro.pl/show_item.php?item=79835911

« Odpowiedź #267 dnia: Styczeń 14, 2006, 16:06:04 »
Ja przykleiłem orgyginalną folię z zestawu z ERY MDA Compact.
Nic nie kombinowałem z sauną bo to nic nie daje(przyklejam na codzień folie reklamowe więc troche się na tym znam). Na początku było mnóswo bobli z powietrza, ale nie ma się czym przejmować. Wszystkie folie samoprzylepne musza mieć pory. Po kilku dniach powietrze samo wyjdzie. U mnie po 5 dniach nie było ani jednego bąbelka, a na początku chyba 300 :)
Folia sprawuje się nieżle (chociaż nie mam porównania) ale idealna nie jest.
Po pierwsze jest o 1-2 mm za mała, spadła czułość dotyku wyświetlacza, no i ma za wysoki połysk więc wszystko się odbija. Natomiast patrząc na wprost nie ma pogorszenia obrazu.

Folia BBRANDO za 50zł to straszne zdzierstwo. Najdroższa folia jaka znam kosztuje 5000zł/m2 co po przeliczeniu na wielkośc LCD daje jakies 12zł, ale to już są naprawde ekstremalnie drogie folie.
naprawdę pożodne folie kosztują maksymalnie 200zł.
A folia adhezyjna 10-50zł. Więc folia brando powinna kosztować do 10gr
Wiem że są koszty marketingu itd ale to lekka przesada.
Chyba zaczne sam sprzedawać folie na allegro ;)

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #268 dnia: Styczeń 14, 2006, 16:34:32 »
Cytat: "***mach***"
Folia BBRANDO za 50zł to straszne zdzierstwo. Najdroższa folia jaka znam kosztuje 5000zł/m2 co po przeliczeniu na wielkośc LCD daje jakies 12zł, ale to już są naprawde ekstremalnie drogie folie.

Jak się kupuje przez pośredników, to się nie ma czemu dziwić
Zamawiając bezpośrednio w Branda zapłacisz za:
Protector Plus - $12 = 37,85 zł
Ultra Clear Protector Plus - $13 = 41,00 zł
w obu przypadkach wysyłka gratis lub - jak kto woli - wliczona w cenę towaru
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

« Odpowiedź #269 dnia: Styczeń 21, 2006, 01:46:13 »
Czy ktoś mi podpowie co zrobić z napisami na oryginalnej foli z MDA