Ja wlasnie kupilem do swojego Looxa 410 folie Brando Plus.
Na prawde super, polecam, jeszcze taka uwaga, bo pisaliscie o "fakturce" co mnie przestraszylo, ze beda jakies malutkie rowki czy cos takiego.
Otoz dla wszyskich co tej folii jeszcze nie mieli powiem tak:
inne folie sa jak wyswietlacz CTR - sliskie a Plus jest jak powierzchnia matrycy TFT (np. w laptopie) - matowa, nie ma zadnych wciec czy cos, jest jednolita (mowie, bo sie o to balem...)

.
Przedtem mialem folie CoolWRITE, niesamowita roznica

.
Kupilem ja razem z palmem, w Vobisie (nie mieli innej a na poczatek musialem jakas miec). Kosztowala chyba z 12 zlotych a w srodku 12 sztuk

.
Trzeba bylo kazda przyciac (dobrze, ze mam gilotynke), czasem wychodzilo lepiej, czasem gorzej :}. Folia byla chyba na klej, bo po zdjeciu jak sie dotknelo od spodu to jak tasma klejaca

.
Powiem jeszcze co do Waszych warunkow bezpylowych:
jestem z Wroclawia a u nas sa ogromne ilosci kurzu, wiec watpie, zeby w moim przypadku zaparowywanie lazienki cos dalo.
Ale przygotowalem sie bardzo starannie do zalozenia folii - bo wkoncu tylko jedna.
Troszke oczyscilem biurko, polozylem czysta kartke papieru (dodam, ze w pokoju przypadkowo od rana byly zasloniete firanki, wiec slonce nie naelektryzowalo kurzu tego dnia (slonce swieci w nim rano)).
Ze starego zestawu CoolWRITE wyobylem szmatke (mam kilka do okularow ale po wielu czyszczeniach sa juz calkiem przesiakniete plynem do okularow), z lazienki wzialem wacik kosmetyczny, bo nic innego mi nie przyszlo do glowy, lekko go nawilzylem i z niepokojem o wloski (z wacika) poszedlem do pokoju.
Zdjalem stara folie (az ekran sie podniosl) i lekko przetarlem wacikiem. O dziwo nie zostawil ogromnej ilosci wloskow (ale nie dotykalem go ta "wlochata" strona), wilgoc starlem szmatka od starych folii.
Powoli nalozylem folie Brando (po uprzednim odklejeniu jej od zabezpieczenia) - tu moje wrazenie: folia jest "twarda" tzn nie zwija sie tylko zachowuje bardziej jak kartonik - na koniec tylko delikatnie podwazylem ja od dolu warstwa zabezpieczajaca zeby pozbyc sie powietrza i koniec

.
Efekt swietny, polecam ta folie!!! Mam ja dopiero z pare godzin ale mysle, ze co najmniej z rok posluzy!
/przepraszam za tak rozbudowana wypowiedz ale nie moglem sie oprzec pokusie przekazania wszystkich szczegolow moich pierwszych chwil z folia Brando

/
Janko