Czesc,
Pisze bo akurat ostatnio mialem okazje przetestowac folie Brando dla Asusa MyPal A716. Kupilem najpierw Ultra Clear. Troche trzeba sie pomeczyc z zalozeniem, ale sprawuje sie bardzo dobrze. Mnie troche tylko przeszkadzaly odblaski - folia mocno odbija swiatlo. Pech chcial, ze uszkodzilem ja czyms ostrym i musialem wymienic. Tym razem kupilem rowniez Brando, ale Plus. Mnie jakos bardziej przypadla do gustu. Osobiscie nie widze zmatowienia koloru przed czym niektorzy przestrzegaja. Wedlug mnie barwy sa nawet bardziej zywe - przypuszczam, ze powodem jest brak refleksow oswietlenia. Rowniez rysikiem wygodniej sie pracuje - moim zdaniem jakos pewniej sie trzyma powierzchni, ktora faktycznie nie jest sliska.
Zdaje sobie oczywiscie sprawe z tego, ze wiekszosc tych uwag jest wylacznie subiektywna, dodam wiec na koniec pare spostrzezen bardziej obiektywnych:
- latwiej zalozyc Plus
- obie folie byly idealnie dociete
- material, z ktorego je wykonano jest wysokiej jakosci
- Plus bardzo dobrze rozprasza swiatlo odbite
I na koniec rada - polecam do zakladania folii wyposazyc sie w zestaw do czyszczenia optyki - szmatka antyelektrostatyczna, bibulka dobrze pochlaniajaca tluszcze, pedzelek na gumowej gruszce wydmuchujacej powietrze.
Obydwie folie kupilem na Allegro.
Pozdrawiam