Screen Protectors -->test

• 809 Odpowiedzi
  • 219394 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Odp: Screen Protectors -->test
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 23, 2005, 15:53:47 »
Ja polecam Protector Plus. Jest idealna... wszyscy ktorym pokazesz takiego PDA nie beda mogli uwierzyc ze on ma folie na ekranie - moj robi wlasnie takie wrazenie i to na osobach ktore mialy juz nie jednego PDA. Dodam ze moja folia ma juz ponad 2 lata i nadal trzyma sie super :)

« Odpowiedź #121 dnia: Luty 04, 2005, 21:47:40 »
Mam pytanie do Ciebie Jakubie: Czy kolory nie są przekłamane przy tej folii(ekran podobno matowy...kolory gorsze niz w ultra clear czy to sie rzuca w oczy?)dodam, ze uzywam pda do filmow i gier przede wszystkim....

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #122 dnia: Luty 04, 2005, 21:49:48 »
Kolory nie sa przeklamane - wszystko jest idealne.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #123 dnia: Luty 05, 2005, 00:39:29 »
Potwierdzam opinię Jakuba.... IDEAŁ. W każdym razie porównać do standardowej dołączonej do urządzenia w ogóle sie nie da.
Dzięki wszystkim za pomoc w doborze.

« Odpowiedź #124 dnia: Luty 05, 2005, 12:50:44 »
Więc pozostaje mi tylko zaufać Jakubowi :) dziekuje za odpowiedzi!!!

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 12, 2005, 13:41:28 »
ja kupilem folie ultra clear protector plus - jeszcze czekam na axima ale ciesze sie ze wstrzelilem sie w dobry model :) Brando oczywiscie

*

Offline irwi

• 33
« Odpowiedź #126 dnia: Luty 13, 2005, 19:35:54 »
jestem nowym klubowiczem - witam wszystkich - ale zdążyłem już przeczytać temat protectorów. W międzyczasie zamówiłem Brando Plus i teraz przynajmniej tego nie żałuję. A co do dostępności w Polsce to zamówienia realizuje sklep internetowy z Olsztyna (możliwy też odbiór osobisty) po jak sądzę nie odbiegających za bardzo cenach od tych "stanowych" a realizacja przyjemniejsza - dostawa w ciągu 2 dni roboczych.Koszt przesyłki to 5zł. Możliwość zapłaty kartą. Tyle na początek.
PS. Folię kupowałem do mojego nowego nabytku - w Polsce dostępny na razie tylko w ofercie nowości Vobisu czyli Acer n35 (pełen zestaw nawigacji sat. do samochodu z Automapą XL włącznie).

« Odpowiedź #127 dnia: Luty 15, 2005, 20:41:35 »
Kupiłem i zamontowałem własnie Brando Ultra Clear. Jakośc folii mnie poraziła (pozytywnie) - na moim hx4700 nie widac różnicy przed folią i po jej nałożeniu. Samo nałożenie trwało 10 minut. Żadnych bąbli powietrza czy odstających fragmentów.

Montaż: najpierw czysta szmatka do okularów (u optyka 20pln, ale i tak jestem okularnikiem), póżniej pianka elektrostatyczna (np. tak od monitorów LCD) na szmatkę i pucowanie do czysta. Później tylko sprężone powietrze i nałożenie folii. Efekt - szybko, łatwo i efekt pozytywny w 100%. To chyba lepsze od zaparownej łazienki i innych wynalazków :))

*

Offline irwi

• 33
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 16, 2005, 19:35:13 »
Tak, o ile dostajesz folie na dokładny wymiar. Ja zamówiłem z listy spośród kilkudziesięciu pozycji foilę (Brando) do konkretnego modelu i.... otrzymałem owszem nalepkę, że to ten model (akurat n35 ma identyczny wyświetlacz jak n30) i przy naklejaniu zosatło grubo ponad milimetr na długość i niecały milimetr na szerokość i to oba za dużo czyli efekt znany.Od prób wciśnięcia folli przy narożnikach aż powstały.... lepiej nie mówić.Zerwałem to to i przekląłem sklep, w którym zakupiłem folie.Jak nie mają bardzo dokładnego odpowiednika to niech nie dostarczają a tak to wielkie g...o i już więcej u nich nie kupię.

« Odpowiedź #129 dnia: Luty 17, 2005, 00:03:35 »
...to napisz jeszcze co to za sklep; ja kupiłem na allegro ultra clear i jest wszystko ok.

...paprochy z folii (od strony monitorka) wg mnie najlepiej usuwają się za pomocą tasmy klejącej.

*

Offline irwi

• 33
« Odpowiedź #130 dnia: Luty 17, 2005, 19:56:37 »
nie chce robić im aż takiej antyreklamy, więc zainteresowanym odpowiem na priva. A dociekliwym podpowiem już teraz, że w googlach łatwo go namierzyć....

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 17, 2005, 20:48:08 »
Jezeli to ta firma ktora wyskakuje jako pierwsza przy slowach kluczowych "folia brando pda"na google.pl. To ja tez mam z nimi bardzo nie mile doswiadczenia. Szczerze odradzam kupowania w tym sklepie...przynajmniej przez internet....ja stracilem 2 tygodnie na odzyskanie kasy ktora zaplacilem za produkt ktorego nie mieli na stanie i nie poinformowali mnie o tym. informacje ze nie ma towaru uzyskalem dopiero jak po tygodniu zadzwonilem zeby zapytac czy wyslali przesylke bo jeszcze jej nie dostalem.... a oni radosnie (po kilku telefonach) ze nie ma towaru. Wlasciciel nie czul sie winny a gdy zapytalem go o rekompensate jaka proponuje....zaproponowal mi.....zwrot kasy(oczywiscie nawet bez kosztów przelewu o kosztach licznych telefonów nie wspomne). Przepraszam oczywiscie nie uslyszalem.
Przepraszam za OT

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 18, 2005, 19:00:29 »
siemak..wlasnie odebralem mojego 1940 :) ..bozie co za cudenko male jest piekny :P..ale dpo rzeczy..dwa pytanka ..czy da sie jakos zniwelowac juz powstale ryski na ekranie?,,a dwa jaka folia brando protector plus czy ultra? po przeczytaniu postu jestem raczej za plusem ale wole o rade poprosic...dzieki

*

Offline irwi

• 33
« Odpowiedź #133 dnia: Luty 18, 2005, 22:26:33 »
radzę przede wszystkim upewnić się czy zamawiana folia jest na wymiar Twojego pocketa czy jest to ogólny wymiar 3,5" a dopiero potem zdecydować co do typu - Plus czy Ultra Clear. Miałem w rękach Plusa i ogólnie pozytywne wrażenie.

« Odpowiedź #134 dnia: Luty 18, 2005, 23:52:44 »
Bazując na wlasnym doświadczeniu polecam firmę z Olsztyna (są na Allegro i mają własny sklep www). Folię otrzymałem do domu w 24h.

Ja jestem za Brando Ultra: po nałożeniu nie odczuwa się jakiejkolwiek róznicy w stosunku do stanu wcześniejszego. A jakoś na swoim hx4700 nie wyobrażam sobie utraty jakości wyswietlanego obrazu :)). Rysik po ekranie chodzi też dokładnie tak samo (może tylko ekran jest trochę mniej czuły na tapnięcie).

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 19, 2005, 07:03:23 »
oki a mozesz i podrzucic adres badz nzawe tego sklepu z Olsztyna bo jak czytam to szybko i milo sie odbywa tranzakcja a mi zalezy na czasie ..planowalem kupic   na allegro  brando do 1940 za 38 zila,,dzieki

*

Offline januba

• 271
« Odpowiedź #136 dnia: Luty 19, 2005, 08:46:20 »
Witam ten sklep to www.sklep.zirius.pl. Polecam. Kupiłem u nich do swojego Looxa obydwie folie Brando Plusa (P) i ultra clear (UC). Według producenta i sprzedawcy P jest łatwiejsza do założenia i mniej przejrzysta , ale nie daje refleksów (samochód),  natomiast UC jest trudniejsza do założenia (potwierdzam, bo trochę mi zeszlo z pyłkami) ale idealnie oddaje kolory i rzeczywiście światło odbija się jak w lustrze. Na razie założyłem UC i jest rewelacyjnie.
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #137 dnia: Luty 21, 2005, 23:38:53 »
Właśnie kupiłem Brando Plus a tego samego źródła co Janusz.
Długo zastanawiałem się co i za ile kupić. Po przeczytaniu wszystkich opinii w tym topiku zdecydowałem się na tę właśnie folię. I nie żałuję. Powiem więcej - to był strzał w dziesiątkę.
Używam swego MIO przede wszystkim do nawigacji a więc lekko matowa, antyrefleksyjna folia jest tu najodpowiedniejsza. Jednak kiedy mam przerwę w podróży chętnie sięgam po ulubioną książkę lub poświęcam czas na ciekawy film. Muszę przyznać, że i tutaj nie mam zastrzeżeń do jakości obrazu na ekranie.
Wniosek więc nasuwa się sam - jest to folia uniwersalna, świetna jakościowo, nie stwarzająca większych problemów przy zakładaniu, antyrefleksyjna i jednocześnie zachowująca w pełni realne barwy i ostrość wyświetlanego na ekranie obrazu.
Polecam zwłaszcza tym, którzy nigdy nie wymieniali folii na ekranach swoich palmtopów.
Cena nie jest powalająco niska, to fakt. Ale się opłaca.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #138 dnia: Luty 22, 2005, 07:55:49 »
tez kupilem brando UC ale u mnie jest jakby troszke wygieta w jedna strone - wiec jak zalozylem to odstawala z bokow. wiec zalozylem odwrotnie to przylega ale miedzy ekranem a folia tworza sie takie jakby plamki i za cholere nie moge ich zlikwidowac. zdejmowalem ja i mylem ale plamki sa caly czas. moze powinienem ja jakos wygiac albo co ?? jak zlikwidowac te plamy ?? jak naciskam na nie stylusem to sie jakby rozplywaja na boki...

« Odpowiedź #139 dnia: Luty 26, 2005, 17:14:53 »
ja dzis odebralem swoja folijke brando Plus ze sklepu Zirius...co tu duzo mowic ..zero problemu z zakladaniem (zaparowana lazienka :) )...lekka chropowatosc jak dla mnie jest super..rysik chodzi nieco inaczej jakby wolniej badz ciezej ale w sumie bez odczuwalnej roznicy..no i ta matowosc.rewelka naprawde polecam odrazu sie pewniej czuje teraz tylko etui i jechane..pozdro crew :P

« Odpowiedź #140 dnia: Luty 28, 2005, 19:22:34 »
Ja zalozylem do swojego Aximka X30 folie PROTECTOR PLUS (oczywiscie od Ziriusa ;) ), klika pylkow kurzu, ale na 1 raz mysle ze ocena BDB - ;).Jednak musze z cala odpowiedialnoscia stwierdzic,ze folia nie jest wymierzona doskonale! 1mm z dolu jest nie zakryty, w sumie to nic ale zawsze jest to 1 folia za 44zl...

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #141 dnia: Luty 28, 2005, 19:24:51 »
Coś macie pecha z tą niewymiarowością. Ja w 3 palmach miałem folie Brando i zawsze były tak idealnie docięte, że nie było widać krawędzi - chowały się pod obramowanie ekranu.

« Odpowiedź #142 dnia: Marzec 27, 2005, 19:36:55 »
widzieliście cenną uwagę z tyłu opakowania Brando?
cytuję: "DO NOT wash protector with PDA! Wash ONLY Protector!"
Proszę zapamiętać i stosować...

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #143 dnia: Marzec 27, 2005, 19:58:16 »
ehehe dobre :)

*

Offline furzyk

• **
  • 239
« Odpowiedź #144 dnia: Marzec 28, 2005, 19:35:31 »
jak ktos jest tempy to nie zna angola i i tak umyje :)

« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 12, 2005, 22:19:25 »
Własnie otrzymałem protectora plus. Zgodnie z podpowiedziami kolegów zakupiłem folie do Mitaca Mio 168 i pasowała idealnie. Trochę się namęczyłem z założeniem (nie dziwcie się tak....wiem, że większość z Was nie miała z tym problemu), ale efekt jest świetny. Przy okazji chciałbym dodać małą uwagę dla tych, którzy kupili konkretne folie do swoich modeli i okazało się, że folie są trochę źle docięte. Sprawdźcie dokładnie, czy któryś z brzegów folii nie jest zbyt mocno wciśnięty pod obudowę. Ja nakładałem swoją dwa razy zanim idealnie ją dopasowałem. Teraz nie ma nawet najmniejszej szczeliny. A swoją drogą.....kolejny problem będzie chyba przy próbie zdjęcia tej folii np. do umycia. Trzyma się niesamowicie.
OPTIPAD 300 (Palmax z710) uszkodzony, OPTIPAD 400 (MIO 558), GPS Rikaline-kabel, SanDisk 1GB

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 13, 2005, 06:16:23 »
ja swojej folii nie sciągam do mycią, przecieram na ekranie szmatką, no i jest ok :)

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 17, 2005, 22:55:29 »
Czesc,

Pisze bo akurat ostatnio mialem okazje przetestowac folie Brando dla Asusa MyPal A716. Kupilem najpierw Ultra Clear. Troche trzeba sie pomeczyc z zalozeniem, ale sprawuje sie bardzo dobrze. Mnie troche tylko przeszkadzaly odblaski - folia mocno odbija swiatlo. Pech chcial, ze uszkodzilem ja czyms ostrym i musialem wymienic. Tym razem kupilem rowniez Brando, ale Plus. Mnie jakos bardziej przypadla do gustu. Osobiscie nie widze zmatowienia koloru przed czym niektorzy przestrzegaja. Wedlug mnie barwy sa nawet bardziej zywe - przypuszczam, ze powodem jest brak refleksow oswietlenia. Rowniez rysikiem wygodniej sie pracuje - moim zdaniem jakos pewniej sie trzyma powierzchni, ktora faktycznie nie jest sliska.
Zdaje sobie oczywiscie sprawe z tego, ze wiekszosc tych uwag jest wylacznie subiektywna, dodam wiec na koniec pare spostrzezen bardziej obiektywnych:
- latwiej zalozyc Plus
- obie folie byly idealnie dociete
- material, z ktorego je wykonano jest wysokiej jakosci
- Plus bardzo dobrze rozprasza swiatlo odbite
I na koniec rada - polecam do zakladania folii wyposazyc sie w zestaw do czyszczenia optyki - szmatka antyelektrostatyczna, bibulka dobrze pochlaniajaca tluszcze, pedzelek na gumowej gruszce wydmuchujacej powietrze.
Obydwie folie kupilem na Allegro.
Pozdrawiam
AGollum

*

Offline Puby

• *
  • 56
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 18, 2005, 17:19:44 »
Wlasnie po wielkich bolach zalozylem Brando PROTECTOR PLUS do mojego n35.
 Folia do n30 mimo takich samych wymiarow ekranu nie pasuje - jest odrobinke za wysoka - musialem przyciac i nie wyszlo to ladnie:(
A zakladalem kilka razy bo jak pierwszy raz zalozylem to musialem zdjac i przycinac i juz nie byla czysta.
Najlepsze skutki dala metoda "na lustro" - po umyciu nakleilem folie na czyste lustro , wytarlem z zewnatrz , odkleilem i nalozylem na wyczyszczony uprzednio ekran. Jest dobrze a nawet bardzo dobrze - pomijajac fakt ze przycialem nieco za duzo.

*

Offline agollum

• **
  • 206
  • Sprzęt: iPhone 4, HTC Diamond, HTC Artemis, Asus A716
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 18, 2005, 20:07:28 »
Cytat: Puby
Wlasnie po wielkich bolach zalozylem Brando PROTECTOR PLUS do mojego n35.
 Folia do n30 mimo takich samych wymiarow ekranu nie pasuje - jest odrobinke za wysoka - musialem przyciac i nie wyszlo to ladnie:(

W takim razie moze maja dla niektorych modeli PDA lepiej dopasowane folie a dla innych gorzej. Troche szkoda, bo poza tym folie sa bardzo dobre.
AGollum