Samsung SGH-i700 - upadek z wysokości

• 11 Odpowiedzi
  • 635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline reef

• 45
« dnia: Listopad 29, 2005, 11:31:49 »
Moj palmofon Samsung SGH-i700 wykonał ostatnio salto mortale z wysokości 2 metrów i niestety nie przeżył. Właścwie to działa, synchronizuje się z PC i nawet jakieś przypominajki wyskakują, ale nic nie wyświetla. Ekran jest albo biały, albo czarny. Może ktoś miał kontakt z podobną przypadłością, niestety urządzenie nie było sprzedawane w Polsce, w związku z czym serwis samsunga nic nie może poradzić.
Ale ważniejsze pytanie, w jaki sposób można dostać się do rekordów z bazy danych. Chodzi mi o info co zawierają wpisy, a nie tylko zobaczenie, że są. W tym konkretnym przypadku chodzi mi o dane z microsoft money.

Pozdrawiam
reef

zmieniłem temat - cytryna2

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2005, 01:18:56 »
A Microsoft Money nie ma w komplecie modułu na PC-ta, z którym synchronizuje się PDA?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline reef

• 45
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2007, 15:09:06 »
Odgrzewam temat,

Podłączylem tego palma przez Pocket Controller-Professional i palm przez PC działa ok, ekran reaguje na dotyk, ale jest biały.
Czy w takim przypadku flashowanie może pomóc? Czy ROM musi być samsungowy, czy można jaiś uniwersalny rom zapodać???
CZy komunikacja z PC oznacza, że wyświetlacz się posypał? Połączenia w środku sprawdziłem, taśmy siedzą ok.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2007, 15:44:27 »
reef sprawdź czy taśma od LCD nie jest uszkodzona, moze po prostu przy upadku wyczepiła sie lekko z płyty głównej a moze to coś powazniejszego
Zmiana romu napewno nic tutaj nie pomoze

reef ciągle masz tego samego palmtopa?
tamten wypadek miał miejsce 1.5 roku temu a ty jeszcze go nie naprawiłes?

*

Offline ST6

• **
  • 203
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2007, 15:57:58 »
Upadek najwidoczniej uszkodzil ekran
Proponuję rzucić okiem na daty postów ;)

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2007, 16:00:51 »
Cytat: "ST6"

Zauważ że wątek założył reef i go teraz odkopał ;)

ps czy temat posta nie powinien być jakiś konkretniejszy??? bo samo pomocy jest niedokładne i trochę mylące ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2007, 16:10:34 »
Cytat: "reef"
Odgrzewam temat,

Podłączylem tego palma przez Pocket Controller-Professional i palm przez PC działa ok, ekran reaguje na dotyk, ale jest biały.
Czy w takim przypadku flashowanie może pomóc? Czy ROM musi być samsungowy, czy można jaiś uniwersalny rom zapodać???
CZy komunikacja z PC oznacza, że wyświetlacz się posypał? Połączenia w środku sprawdziłem, taśmy siedzą ok.

Na 90% wyświetlacz (10% zostawiam na inne części). W każdym razie jest to zdecydowanie usterka sprzętowa. Gdyby była software-owa (co byłoby nielogiczne, biorąc pod uwagę okoliczności "awarii", to raczej PC by go nie widział, a tak wygląda, że działa wszystko poza LCD (nawet warstwa dotykowa działa, z tego co piszesz). Tak czy inaczej, w domu nie naprawisz.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2007, 17:24:31 »
na poczatek rozbierz pda na czesci pierwsze i sprawdz DOKŁADNIE czy nie widac jakichkolwiek pęknięć lub brakujących elementów/ewentualnie poluzowanych
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Soovek

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2007, 17:49:06 »
Kolega sprzedaje go na allegro :) Chciałem go wziąć ale cena za uszkodzony sprzęt i w dodatku bez wsparcia serwisu za wysoka.

*

Offline reef

• 45
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2007, 18:05:18 »
tak jak napisałem wcześniej, kabelki sprawdziłem i wszystkie połączenia wydają się być ok.
Palm nie naprawiony, bo tak jak napisał Soovek w Polsce nie ma wsparcia serwisowego dla tego modelu.

*

Soovek

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2007, 18:07:18 »
Cytat: "Soovek"
Kolega sprzedaje go na allegro :) Chciałem go wziąć ale cena za uszkodzony sprzęt i w dodatku bez wsparcia serwisu za wysoka.

Pewnie go upoluje taniej na alledrogo.pl

*

Offline ST6

• **
  • 203
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 22, 2007, 22:06:07 »
Cytat: "Qbik"
Cytat: "ST6"
Zauważ że wątek założył reef i go teraz odkopał ;)
Zauważyłem, ale wątpie, żeby upadek sprzętu sprzed dwóch lat miał wpływ na jego działanie teraz ;)