Samba i WM5

• 6 Odpowiedzi
  • 744 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline VG

• **
  • 184
Samba i WM5
« dnia: Grudzień 06, 2007, 19:09:04 »
Witam
czy ktoś próbował podłączyć PDA (WM2005) do samby ? mam dysk sieciowy który fajnie pracuje z windows XP i chciałbym czasem posłuchać z 200GB dysku muzyki nie włączając peceta tylko przez PDA. Czy da się podłączyć właśnie PDA do samby bo nie znalazłem nic na ten temat ?

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
Odp: Samba i WM5
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2007, 20:25:33 »
total commander ma wbudowaną wtyczkę do folderów sieciowych, zresztą windows na zasadzie \\nazwa urządzenia\nazwa udziału też ci powinien otworzyć

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:30:45 »
zresztą windows na zasadzie \\nazwa urządzenia\nazwa udziału też ci powinien otworzyć

Czy piszesz o WM5 ? bo tak robię i pisze mi "Cannot connect with current connection ...... " a jak podaje przez IP to pisze "The network path could not found" pod XP wszystko ładnie śmiga

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:36:23 »
po IP się nie połączysz
Adres wpisujesz w identyczny sposób ja w XP

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2007, 22:33:50 »
po IP się nie połączysz
Adres wpisujesz w identyczny sposób ja w XP

No nie idzie , w File Explorerze wybieram "open path" i wybieram \\Net_drive (taka mam nazwe) i pokazuje "Cannot connect with  current connection settings. To change connection settings tap Setting" :S

*

• 6211
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 06, 2007, 22:37:04 »
No to "tap Setting" i sprawdź o co idzie

*

Offline VG

• **
  • 184
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2007, 23:23:35 »
No to "tap Setting" i sprawdź o co idzie

tam pojawia się definiowanie połączenia sieciowego modem, Irda czy bluetooth i takie tam (tam mam polaczenie z telefonem przez irede zdefiniowane ale jak zdefiniowaz zeby nicnie wybieral tylko laczyl sie lokalnie to nie wiem)

Wnerwiłem się i zainstalowałem Resco explorer i o dziwo ten widzi , Mort Player też widzi ten dysk ale standardowy File explorer nie widzi

znalazłem coś takiego :

http://www.modaco.com/content/Pocket-PC-General-Discussion/251437/-SOLVED-Connecting-a-PocketPC-to-a-Samba-share-/

i nie wiem czy gosc w koncu sciagnal jakis " 'Programs that automatically connect to a private network" ale chyba tez resco file explorera uzyl.
Choc troche to lipnmiaste bo juz np. core player nie potrafi otworzyc takiej sciezki z dysku sieciowego.