Rysiki nie rysujące ekranów

• 5 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« dnia: Czerwiec 13, 2006, 09:52:09 »
Czy można takie gdzieś u nas kupić? Mam taki jeden do hp6340, ale to reklamówka NASA którą dostałem w prezencie. Konstrukcyjnie przypomina popularne niegdyś, wieczne ołówki z wysuwanym rysikiem, tyle tylko ze tu jest jakieś gumowate tworzywo. Rysik jest rewelacyjny – żadnych śladów zarysowań po 1,5 roku intensywnego używania. Jednak teraz zmieniam PDA na Asusa i chciałbym kupić podobny rysik. Czy ktoś w Polsce sprzedaje takie?

*

Offline Spookie

• 457
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2006, 10:31:22 »
hmm mi się zdaje że to co ja mam standartowo to nie pozostawia rzadnych rys na ekranie...

http://allegro.pl/item108890979_rysik_acer_n30_oryginalny.html

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2006, 14:44:58 »
Wg. mnie rysiki z "gumowym czymśtam" nie są najlepsze do obsługi pocketa, ale to w końcu twój wybór. Ja na Twoim miejscu nie traciłbym czasu na szukanie i męczenie się, tylko kupiłbym folię Brando :wink:  Gwarantuję Ci, że nie porysujesz sobie ekraniku, a na pewno umili Ci to tylko pracę z palmtopem :P

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2006, 16:01:15 »
dzis doceniłem folię - codziennie gram z kumplem na przerwach (i filozofii:) ) w Virtual Pool Mobile i zauważyłem, że już (tydzień od założenia brando zamiast syfu, który porysowałem w jeden dzień:))) mam malutkie ryski^^ a jak brando nie wytrzymało znaczy, że ekran też by nie wytrzymał ^^

I <3 Brando  :wink:

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 13, 2006, 17:10:09 »
Cytat: "Nameless"
Wg. mnie rysiki z "gumowym czymśtam" nie są najlepsze do obsługi pocketa, ale to w końcu twój wybór. Ja na Twoim miejscu nie traciłbym czasu na szukanie i męczenie się, tylko kupiłbym folię Brando :wink:  Gwarantuję Ci, że nie porysujesz sobie ekraniku, a na pewno umili Ci to tylko pracę z palmtopem :P

Dzięki, folię (a przede wszystkim jej przyklejanie :-) już przerabiałem! Osobiście zdecydowanie wolę nie rysujący rysik, szczególnie w PDA posiadających ekran pochłaniający światło zewnętrzne – folia, nawet najlepsza zawsze znacząco pogarsza ten efekt.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 13, 2006, 17:20:13 »
Wg. mnie i tak folia jest lepsza, a gumowy rysik przeszkadza w wykonywaniu szybkich ruchów rysikiem (np. gry) :wink:

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~