IrDA Explorer?

• 3 Odpowiedzi
  • 340 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

IrDA Explorer?
« dnia: Marzec 14, 2006, 07:53:05 »
Witam :)
Znacie może jakiś program który pełniłby funkcję IrDA Explorer'a ?? Chodzi mi o to, że kolega ma k700i i nie może niektórych plików do mnie wysłać (na S65). Wszedłbym na jego telefon przez PPC, ściągnąłbym co potrzebuję i wysłał na swój telefon :) Jest coś takiego możliwe?
Pozdrawiam

*

Offline xoen

• 1236
IrDA Explorer?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2006, 20:23:42 »
uwierz mi, nikt Ci nie odpowie, pytania tego typu niestetu pozostaja bez odpowiedzi( jak zresztą większość problemów poza prostymi lub popularnymi). Smutne, ale prawdziwe.

p.s. jeśli ktoś ma wątpliwości, to ok, dajcie mi odpowiedź, jak stworzyć otoczenie sieciowe z palmem, nikt mi poprzednio nie odpowiedział. Czy to znaczy, że to takie proste, czy po prostu nikt nie wie? itp itd. sorki za anger , ale rozczarowałem się ostatnio jakos dziwnie..

Re: IrDA Explorer?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2006, 21:43:36 »
Cytat: "pawel_"
Znacie może jakiś program który pełniłby funkcję IrDA Explorer'a ?? Chodzi mi o to, że kolega ma k700i i nie może niektórych plików do mnie wysłać (na S65). Wszedłbym na jego telefon przez PPC, ściągnąłbym co potrzebuję i wysłał na swój telefon :) Jest coś takiego możliwe?

Jakich konkretnie plików nie może wysyłać?

Mój s55 gada bez problemów z Erykami, jedynie Nokia jak zwykle ma swoje własne standardy i potrafi odebrać tylko vcarda.

Zaś co do glównego pytania - IMHO nierealne. Wątpię by protokół IRDA udostępniał taką funkcjonalność.

IrDA Explorer?
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2006, 08:06:13 »
Borys_, sprawa jest taka, że SE ma problemy przy wysyłaniu np gierek w javie, ponieważ ustala jakąś licencję czy jak to się tam u nich nazywa i niestety nie ma możliwości wysyłu niektórych plików (przyjmuje wszystkie :)). Inna sprawa, że te gierki mogłyby ruszyć na S65....

Jeszcze co do IR.... daje taką funkcjonalność, bo bo mogę na PC dać program IR2COM i używać softu od S65 do przeglądania :]

xoen, a to nie dobrze :(