Rozszerzenie ekranu today

• 15 Odpowiedzi
  • 2201 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 18, 2002, 11:25:36 »
Chciałbym podjąć temat dotychczas chyba nie poruszany a mianowiecie pluginy do today. Jestem ciekaw jakich ciekawych pluginów dla today używacie. Ja np używam pluginu-PPC launcher, który pozwala mi na szybkie uruchomienie najważniejszych programów z ekranu today; pluginu-todaysinfo informującego o wielkość dostępnej pamięci (zarówno programowej, ram, oraz CF) i stopniu naładowanej baterii. Dodatkowo program GIGABAR dopełnia całości zamieniając górne menu na bardziej użyteczne.
Na koniec prośba: zacznijcie wreszcie zabierać głos w dyskusji drodzy użytkownicy pocketpc bo raczej nie jesteście do tego skorzy. W sekcji dla palmów można było powymieniać informacje, a gdy zmieniłem sprzęta to nie mam z kim pogadać. Cy jest to spowodowane tym, że właściciele pocketpc stanowią inną grupę wiekową. Odezwijcie się więc w poruszonym temacie pluginów dla today to może wszyscy dowiemy się czegoś ciekawego. A może panowie administratorzy jakiś większy artykuł w wymienionym temacie jak zwiększyć własności użytkowe Pocketpc

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2002, 02:58:44 »
Witaj Marcinie - trafiłeś w samo sedno. Noszę się od pewnego czasu z zamiarem machnięcia jakiegoś ciekawego, długiego i w miarę wyczerpującego artykułu lub nawet cyklu o zastosowaniach i właśnie rozszerzeniu możliwości naszych pockeciątek, niestety na razie nie mam na to czasu, ponieważ mam za dużo rzeczy na raz do zrobienia (i administracja stroną, skrypty, newsy, zaległy test Casio E-200 oraz zestawu E-200 + ericsson r520m + karty Bluetooth Anycom). Mam nadzieję że po sesji pozbieram się i coś wreszcie napiszę, bo mało tego typu artykułów jest u nas obecnie, a szkoda, bo naprawdę jest o czym pisać. Zamierzam również zebrać do kupy różne hacki i tricki rejestru systemowego, dzięki którym można również parę ciekawych ustawień zmienić (zachowanie się menu, animacje okienek, menu start itd).
Ja do Today właściwie wykorzystuje tylko ScaryBear QuickTasks (lub Task Plus autorstwa Grzegorza Kokota - w bazie softu jest do ściągnięcia, freeware), chyba też ponownie dam szansę TodaysInfo ;)
Zamiast standardowego paska górnego natomiast używam genialnego Wisbara (w tygodniu wrzucę do bazy oprogramowania najnowszą wersję i opiszę różne jego odmiany rozwijane równolegle przez trzech autorów).

Jeśli chodzi o słaby ruch na tutejszym forum, to chyba będzie trzeba nieco je zareklamować na głównej stronie, ponieważ może niewielu z małej garstki odwiedzających nas Czytelników wiedzieć o nim (tutaj pewnego rodzaju monopol ma klub PDA.pl), ale gorąco zapraszam na irc w każdą środę o 22:00 na kanale #pocketpc. Ostatnio było parę nowych osób, w tym nawet odwiedził nas JGUI (Janusz Gerszberg). Pogadać jest zatem z kim, tylko nie zawsze się wszyscy mogą zgrać w czasie. :(

*

Offline przygod

• 370
    • http://www.przygod.eu
  • Sprzęt: za często się to zmienia:)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2002, 21:55:24 »
Ja również witam...
Jeśli chodzi o pluginy do todaya to oczywiście WISbar ale też Todays Info oraz TaskPlus. Gdy jestem na zajęciach to często mam też włączony Sticky Calc jakby trzeba było szybko coś policzyć :)
Pozdrawiam
ps
przyłączam się do zaproszenia na irc  bo naprawde warto:)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 20, 2002, 17:47:01 »
Cześć
Ja nie używam pluginów. Mam iPAQ h3850, którego znam na pamięć i poruszam się po menu siłą woli i mojego głosu (głosowe rozpoznawanie komend) ;)
iPAQ ma fajny klawisz do szybkiego dostępu do ustawień typu pamęć, jasność obrazu, wywalanie niepotrzebnych rzeczy z pamięci. Czyli jak dla mnie wszystko jest pod ręką.
Ale jak podajecie nazwy pluginów to możecie od razu podsłyać linki to ogół sobie może od razu wskoczyć, zassać i przetestować.
A jeśli chodzi o rozmowy na kanale to sorki, ale ostatnio nie byłem w stanie się podłączyć.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2002, 13:15:17 »
Ja mam tylko Dashboarda - ma wszystko to czego mi potrzeba

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2003, 21:37:06 »
Odgrzebałem ten temat gdzieś w zakamarkach forum, bo bardzo się wiąże z moim wątkiem Do czego używacie swoich palmtopów?
http://www.pocketpage.pl/forum/posty.php?temat_id=3019

Poza tym admin Maciej zapowiada wyżej ciekawe artykuły ... które chyba do tej pory się nie pojawiły :)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2003, 09:33:58 »
Heh, ja uzywam wisbar, taksplus i powerlevel. Podoba mi sie tez batery pack2003, ale na monitorku bylaby kaszanka jak bym to zainstalowa. Zdroofko!

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2003, 15:45:36 »
Witam ja uzywam :) oczywiscie wisbar taskplus no i ostatnio bardzo fajna zabawka:d theme switcher.
Pozd.

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 21, 2003, 12:24:49 »
Przez ponad rok miałem tandem wisbar + dashboard ale ostatnio (od 2 może 3 miesięcy) mam tylko PocketPlusa i też jest OK

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 21, 2003, 23:05:05 »
Najogolniej rzecz ujmujac: wystaczy wejsc na pocketgear.com i browse soft. Tam w rubryczce today plugin jest tego cale mnostwo. Tylko co wybrac?
Co prawda ja pocketa, jako takiego, uzywam od niedawna, ale przekonalem sie do jednego programu: Battery Pack 2003. Niedrogi, pelna obsluga podstawowych danych (stan baterii, pamieci itp), pasek skrotow i (to co ma PocketPLus) - zamyka(!!!) aplikacje. A przedse wszystkim predkosc dzialania.
Z tym programem nie mialem jak do tej pory zadnych problemow (czyli zbedne spdaki predkosci dzialania pda), czy tez wieszania sie syetmu.
Moze to jest malo istotne, ale wiekszosc z nas chyba ma (lub miala problem) pt. jak to cholerstwo (czyt. plugin today) odinstalowac.
Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie ma to tez duze znaczenia.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2003, 19:53:19 »
Witam.
Hmmm.. a na tym kanale #pocketpc przed 22ga w srody ktos sie odzywa czy tylko w srody mozna porozmawiac i to tylko wieczorem??

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 23, 2003, 20:03:13 »

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 25, 2003, 00:04:55 »
tez kupilem baterry packa i dobrze mi sie sprawuje, pozatym oczywiscie wisbar

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 25, 2003, 13:00:13 »
ja tez uzywam calendar+.I tu mam pytanie.czy da sie zmniejszyc rozmiar czcionki informacji?

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 25, 2003, 18:14:17 »
Ja używam Wis bar, Batery Pack 2003 i Pocket Facelift.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 25, 2003, 18:39:22 »
biblo napisał:

[...]
Poza tym admin Maciej zapowiada wyżej ciekawe artykuły ... które chyba do tej pory się nie pojawiły :)

Spokojnie, jeszcze rok od tej wypowiedzi nie minął - wszystko może się zmienić ;)
Tak poważnie, to niestety znowu nie bardzo mam czas, by się za to zabrać, ze względu na przygotowania do... Jaką to ładną pogodę dziś mamy, prawda? :D

Obiecuję że wkrótce takie artykuły się pojawią, prawdopodobnie nie mojego autorstwa, jednak dość wyczerpujące mam nadzieję, dzięki czemu wszyscy będą zadowoleni. :)

Co ja stosuję dla ekranu Today? QuickTasks (lista zadań z Tasks), PocketPlus, OwnerInfoX (opis właściciela + ikonka 120x120 + własny tekścik) i tdLaunch (seria ikonek z ulubionymi aplikacjami).
Jakiś czas temu był na tym forum wątek, w którym mieliśmy się pochwalić swoimi ekranami Today - wynajdę i odświeżę - może tym razem będzie się cieszył większym powodzeniem. :)