rozladowywanie palmtopa i zawieszanie sie aplikacji do podan

• 4 Odpowiedzi
  • 763 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
« dnia: Listopad 02, 2005, 19:50:49 »
Witam,

Nie wiem czy pamietacie ale w sobote rozladowal mi sie w nocy palmtop. Myslalem, ze to przez zmiane czasu i sie nie wylaczyl. dzisiaj ponownie mialem ten sam problem. Wyjmuje przed chwila palma i patrze nie reaguje. Okazalo sie ze bateria rozladowana i w logu uptime mam po ponad 3 godziny dzialania aplikacji podaj haslo i przypomnienie. Nie wiem dlaczego palmtop sie wlacza i nie wylacza, nigdy wczesniej nie mialem takiej systuacji i nie wiem czy to cos w ustawieniach czy tez sprzetowo. na pewno nie mam ustawionej kontroli naladowania baterii w ipaq backup.

czy ktos ma moze jakies pomysly co moze byc przyczyna??

pozdrawiam
Jamirq

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2005, 06:03:09 »
tak - ja pamietam...

teraz pytanie - palma czy palmtopa bo tak sie sklada, ze masz oba a pisales wtedy chyba o 1940? ;) (nie musisz odpowiadac bo to pytanie z przymruzeniem oka, zebys pisal dokladnie)

przypominij sobie co instalowales - moze jakis program np. probuje ci laczyc sie z netem i wlacza PDA? - zupelnie niepozorny program - np. kalkulator, ktory probuje pobrac przelicznik walut albo program pogodowy? moze program pocztowy? moze inny program?

testuj chlopie - wylacz haslo i szukaj - w najgorszym przypadku hard reset (wczesniej backup) i znowu testy :)

*

Offline Jamirq

• 640
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2005, 09:39:17 »
wiesz kto jak kto, ale wcale mnie nie dziwi, ze Ty wlasnie pamietasz ;)

Co do nazewnictwa, to rozumiem te cale roznice itd jednak nieraz wygodniej i szybciej jest mi napisac palm, gdyz badz co badz jakos przynajmniej wg. mnie przyjelo sie to jako synonim palmtopa..(felgi aluminiowe...alufelgi ;), a ze jest firma akurat tak samo sie nazywa to nie wazne ;) Aktualnie mam tylko 1940 bo m515 sprzedalem, jednak zostawiam w opisie bo moze ktos szukajacy pomocy bedzie chcial sie o cos zapytac....

Problem chyba rozwiazalem. Akurat nieczego nie instalowalem itd wiec mialem ulatowione zadanie. Tak mysle ze przez ta zmiane czasu (akurat tej nocy??) odchaczyla mi sie opcja auto wylaczania przy pracy na baterii. szczerze mowiac nie bralem pod uwage ze moze sie tam cos zmienic wiec tam akurat nie sprawdzalem...przyznaje moj blad. Z drugiej strony co moglo spowodowac, ze to ustawienie sie zmienilo?? backup robie codziennie o 5 rano wiec palmtop sie wlacza samoczynnie i przed sobota zawsze sie wylaczal. Od soboty nie wiec wnioskuje ze cos z ta opcja jest nie tak. bede ja kontrolowal wiec moze cos sie wyjasni.

Pozdrawiam :)

P.S. Lipcio patrz kiedy ilosc Twoich postow wyniesie 4150 ;) jeszcze niecale 100...

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2005, 09:48:18 »
Cytat: jamirq
Co do nazewnictwa, to rozumiem te cale roznice itd jednak nieraz wygodniej i szybciej jest mi napisac palm, gdyz badz co badz jakos przynajmniej wg. mnie przyjelo sie to jako synonim palmtopa..(felgi aluminiowe...alufelgi ;), a ze jest firma akurat tak samo sie nazywa to nie wazne ;)
bardzo sie mylisz... alufelgi i felgi aluminiowe to samo a palm i palmtop niekoniecznie - nazewnictwo jest tu bardzo wazne bo jesli nie bedziemy na to zwracali uwagi nawzajem wprowadzamy sie w blad

Cytat: jamirq
P.S. Lipcio patrz kiedy ilosc Twoich postow wyniesie 4150 ;) jeszcze niecale 100...
nawet o tym nie pomyslalem :)) thx
chyba musze zaczac szukac modelu 4700 :))

*

Offline Jamirq

• 640
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 03, 2005, 09:52:26 »
Cytat: lipciopda

bardzo sie mylisz... alufelgi i felgi aluminiowe to samo a palm i palmtop niekoniecznie - nazewnictwo jest tu bardzo wazne bo jesli nie bedziemy na to zwracali uwagi nawzajem wprowadzamy sie w blad

hehe...rozumiem rozumiem:) Mialem tylko cicha nadzieje, ze zawsze sie bierze ostatniego palmtopa z opisu kiedy pomiedzy nimi sa znaki ">", ale oczywiscie bede stosowal calkowicie poprawne nazewnictwo :)