rozkład jazdy autobusów Linie tramwajowych

• 24 Odpowiedzi
  • 2486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« dnia: Sierpień 04, 2004, 12:29:58 »
jest moze rozkład jazdy autobusów i Linie tramwajowych cos w stylu przewodasa tylko ze dla wrocławia

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2004, 12:33:21 »
Trzeba 'atakowac' autora RAiT - a albo ... czekac na podobną incjatywę jak Mieszczuch na pocketa. Znakomity !!

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2004, 13:02:46 »
no to bedzie trzeba atakowac :)

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2004, 23:26:01 »
Rozklad jazdy autobusow w Bialymstoku jest opublikowany w sieci jako pliki Excella - moze by tak jakis programik, ktory by to ladnie kopresowal i zapisywal w formacie odpowiednim dla Pocketa ? Czy ktos slyszal o czyms takim ?

Ted

*

Offline Prezes Klubu

• *
  • 68
  • Warsaw-URS (near Kabatian Forest)
  • Sprzęt: Treo600/650->Treo500v->NokiaX->Philips i908->XDAII
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 05, 2004, 07:21:38 »
Do Perły:
Kolego, bazy do Mieszczucha są tylko w temacie przysłowiowego "jeść-spać-sr...". No i jeszcze sieć bankomatów z podziałem na banki- najbardziej trafiony pomysł. Nie słyszałem/widziałem o zamiarach stworzenia rozkładów komunikacji pod Mieszczucha :(

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 05, 2004, 08:45:11 »
Ja tez oczywiscie nie slyszalem o planach 'wtłoczenia' rozkladu do Mieszczucha. Inna filozofia bazy itd.
Myslalem raczej o podobnej jak Mieszczuch incjatywie, czyli napisanie przez innych autorów np tych którzy stworzyli Przewodasa , wersji dla pocketa.  

*

Offline Prezes Klubu

• *
  • 68
  • Warsaw-URS (near Kabatian Forest)
  • Sprzęt: Treo600/650->Treo500v->NokiaX->Philips i908->XDAII
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 05, 2004, 09:15:46 »
Aaaa... rozumiem:) RAiT'a nie widziałem (nie znam), zresztą mam tylko Vx'a;), ale na niego (w poszukiwaniu rozkładów tramwajów, metra, ogólnie, tego, co gna po szynach) zainstalowałem swojego czasu programik Metro i widzę, że na pocketGear.com też masz taką możliwość, jest oczywiście FREE.
http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=1145
 W palmie sprawdzałem, masz możliwość wyboru baz z polskich miast: Warszawa, Łódź, Gdańsk(SKM) i coś jeszcze, chyba Poznań. Ten programik właśnie uwzględnia tramwaje no i to jedyne Warszawskie Metro:) Miast EU-ropejskich jest tam od groma, no ale nie o to pytałeś.
Pozdrawiam i sorry za nieścisłości.
Ps. A jeśli chodzi o PKP, testuję obecnie programik freewerowy HAFAS, rozkłady pięknie rozpisane na poszczególne stacje, dopracowany podobnie jak Przewodas, z tym, że na ich stronie sam sobie generujesz żądane połączenie.
http://print2web.hafas.de/hst/db/query-p2w.exe/en?L=vs_p2w&  - to jest link dla palmOS, ale dla Pocketów też znajdziesz. No ale Tobie o miejskie pojazdy szynowe chodziło, a ja Cię tu puszczam w Polskę;)

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2005, 23:08:11 »
Cytat: Prezes Klubu
RAiT'a nie widziałem (nie znam),
A czy komus dziala ostatnia wersja RAiT pod WM2003 ? Bo na moim HP2210 po wywolaniu exe, migniecie ekranu i ... nic.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2005, 00:48:49 »
u mnie na 2003se działa ale raz kliknięta zakładka (ta na dole) powoduje pokazanie się tej pierwszej mimo klikania kolejnych zakładek. Jesli chce wybrać inną to musze wyjść z programu i włączyc ponownie... i tak w kółko. Można co prawda ręcznie szukać ale to wymaga juz wyjęcia rysika.

jest może aktualny rozkład dla Krakowa?
Are you shpongled?

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 15, 2005, 01:04:35 »
tyle czasu minelo i dalej cicho a to szkoda :(

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 15, 2005, 06:57:17 »
Chyba temat 'umarl' a szkoda. Moze ktos go podejmie korzystajac z doswiadczen tego co zrobiono na Palm-a i Pocketa.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 15, 2005, 09:13:38 »
Cytat: perla
Chyba temat 'umarl' a szkoda. Moze ktos go podejmie korzystajac z doswiadczen tego co zrobiono na Palm-a i Pocketa.
Podobno Przewodas dobrze działa pod tym nowym emulatorem na PPC.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 15, 2005, 09:53:44 »
Przewodas jest super. Macie jakies propozycje aby poprosic autora o wersja na PocketPC?

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 15, 2005, 11:30:08 »
Cytat: Kusiu
Cytat: perla
Podobno Przewodas dobrze działa pod tym nowym emulatorem na PPC.

a jaki to trzeba sciagnac emulator ? Czy to to
http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?srv=ppc&f_cat=67&sortby=t&sort=asc&f_id=482

Trzeba to bedzie zobaczyc, dzieki za inforrmacje.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 15, 2005, 12:27:23 »

*

Offline wujo_w

• **
  • 225
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 15, 2005, 13:27:55 »
Super!!!!!!!!!!
Dziala dziekuje wam  :)

lecz mam takie jeszcze pytanie czy w style tam mozna zainstalowac polska czcionke czy to jest wina przewodasa ??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 15, 2005, 19:09:03 »
To juz musisz pytac kogos kto siedzi w temacie Palm OSa :) Trzeba doinstalowac obluge polskich znakow, tak jak w PDA z Palm OS.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 17, 2005, 13:12:29 »
Jak wynika z opisu aktualnosci RAiT :

2005.11.14 - Trwają prace na konwerterem plików wejściowych txt Przewodasa na xml RAiTa mam już niemal gotowy program....
A więc coś się ruszyło.

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 08, 2005, 16:32:53 »
co nowego w temacie?

rzucam propozycje - wynajac autora Przewodasa do zrobienia programu Przewodas na PccketPC, zaproponowac mu komercyjne zrobienie programu, okreslenie stawki i terminu - z naszej strony wymagan i terminu - a na koncu zaplacic dzielac koszty na zainteresowanych jezeli beda dla nas do przyjecia,

czy to jest dobra propozycja?

:)

pozdrawiam,

« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 09, 2005, 18:03:33 »
Cytat: sdsi
co nowego w temacie?

rzucam propozycje - wynajac autora Przewodasa do zrobienia programu Przewodas na PccketPC,

Przecież jest już RAiT. Sama aplikacja to nie problem, RAiT jest OK, problem to aktualne bazy. Do Przewodasa bazy są uaktualniane, do RAiTa nie bardzo. Ideałem byłby program automatycznie konwertujący dane ze strony odpowiedniej komunikacji (np. ZTM z W-wy) na bazę RAiT (do Przewodasa coś takiego chyba jest na 42.pl). Autor RAiT pracuje nad konwerterem Przewodas->RAiT, ale IMHO lepiej bezpośrednio, jak można z ZTM na Przewodasa to i z ZTM na RAiT by się dało.  Niestety taki konwerter musiałby być dla każdego miasta, bo standard zapisu rozkładów jest różny.
 Paweł

« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 11, 2005, 19:11:52 »
No i na stronie RAiT właśnie pojawił się konwerter rozkładów ZTM na bazy dla RAiTa, oczywiście działa tylko dla W-wy, bo inne miasta publikują rozkłady w innych formatach. IMHO ZTM i inne miejskie przedsiębiorstwa komunikacji powinny same się tym zainteresować i sponsorować takie projekty.

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 12, 2005, 18:25:20 »
no i wlasnie... wszystko jest, wszystko cacy - a w praktyce nie mozna skorzystac...

Sam napisales "Do Przewodasa bazy są uaktualniane" !!

Skoro sa bazy aktualne - to trzeba zrobic program "przewodas" pd PocketPC i problem bedzie rozwiazany.

Odwrotnie okazuje sie nie da

Poza tym - IMHO - Przewodas jest lepszym programem (wyszukiwanie polaczen, rozklad w postaci typowej tabeli i inne)

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 13, 2006, 06:28:02 »
Jak wynika z opisu na stronie autora RaiT jest nowy rozklad dla W-wy z 3.04.2006 oraz rozklady dla Wroclawia, Bialegostoku i Krakowa.

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 13, 2006, 08:45:27 »
> No i na stronie RAiT właśnie pojawił się konwerter rozkładów ZTM
> na bazy dla RAiTa, oczywiście działa tylko dla W-wy, bo inne miasta
> publikują rozkłady w innych formatach. IMHO ZTM i inne miejskie
> przedsiębiorstwa komunikacji powinny same się tym zainteresować
> i sponsorować takie projekty.

Może i powinny, ale od Warszawskiego ZTMu dostałem odpowiedź odmowną. I to wyjątkowo pogardliwą, po dopowiedzi widać, że nie zaznajomili się z tematem i mają wszysko w d****. Pomijam już urwane w połowie zdanie w jedym z akapitów. Wszystko co napisali możnaby streścić do: Spieprzaj dziadu!

Rozkład dla Warszawy uaktualniam dość regularnie jak zauważam, że się zamienił. Zresztą tym programem, który leży na stronie można to zrobić w kilka-kilkanaście minut.

Rozkład dla Krakowa uaktualnia ktoś inny, więc pewnie też jest na czasie.

Rozkłady dla Wrocławia i Białegostoku są już dość stare.

Konwerter txtków Przewodasa na xml jaki wykorzystuję do tworzenia rozkładów jest prawie gotowy, ale ostatnio nie miałem czasu nad nim poprawcować. Przyznam się, że musiałem się wybawić Acerem :)

Jedyne co ostatnio robiłem w zakresie RAiTa to przerabiałem kod, żeby obsługa sytuacji działała pod WM 5.0 i jestem jeszcze w trakcie. A dodatkowo kombinuję jak dodać obsługę kwadratowych ekranów i układam algorytmy wyszukiwania przesiadek. Ale ogólnie mam na razie mało czasu - w maju będę miał trochę więcej.

Poza tym da się przecież odpalić Przewodasa pod emulatorem.

Rozwiałem jakieeś wątpliwości i niejasności?

*

_Morf_

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 13, 2006, 12:47:15 »
Ja zamiast się męczyć w jakieś Przewodasy zainstalowałem program do obsługi Javy i rozkład jazdy dla telefonów :)
 http://rapidshare.de/files/15071973/lpp-wm2003-arm-midp20.zip.html