Sam się włącza...

• 7 Odpowiedzi
  • 632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
Sam się włącza...
« dnia: Listopad 29, 2004, 02:04:07 »
Nie wiem czy to normalne czy nie... Ale jak mój palm (Asus Mypal A716) jest w stacji dokującej to jak go wyłącze to potem sam się włącza... (Jak sobie leży to wszystko jest OK).

P.S. Nie wiecie skąd mogę jeszcze zassać Smart Nokia (bo z ich stronki  głównej link nie działa :( )

P.S. 2 A można ustawić palma tak, żeby tapaniem się włączał screen, a przyciskiem nie ??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Sam się włącza...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2004, 07:44:36 »
Czasem tak jest, ze w stacji palmtop sam sie wlacza... SmartNokia jest w naszym dziale download - wystarczy poszukac, zanim zada sie pytanie. Co do ekranu i przyciskow to niestety nie da sie.

*

Offline spooky

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC TP
Sam się włącza...
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2004, 01:41:49 »
Jak napisałem na forum, że sie włącza sam to przestał :D

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
Sam się włącza...
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2004, 18:13:51 »
pewnie to przeczytal i mu sie glupio zrobilo :)

*

Offline _Marcin_S_

• *
  • 92
  • Sprzęt: Asus p535 / 716 / HTC HD2
Sam się włącza...
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 01, 2004, 08:25:16 »
spooky mam ten sam objaw na tej samej maszynce i wg mnei to co activesync odpala na kompie co jakis czas i wtedy wlacza pda ...sprawdzalem w ustawieniach activesynca czy jest tam jakas opcja co ile automatycznie ma robic backup ale nic nei znalazlem wiec ciekawe czemu sie wlacza :))

a najwieksza porazka dla mnie bylo jak zostawilem 716ke w stacjo dokujacej na noc (bez zasilania) i myslalem ze sobei wygodnei i bezpiecznie tam polezy do rana a tymczasem rano zdziwienie bo pda musial sie wlaczc (sam) i mi sie bateryja rozladowala :(

*

Offline _Marcin_S_

• *
  • 92
  • Sprzęt: Asus p535 / 716 / HTC HD2
Sam się włącza...
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2004, 20:30:36 »
przy okazji sprawdzilem że nei odpala pda gdy zasilanei nie jest dopiete do stacji dokujacej ..wtedy pda "naprawde spi" :)

Sam się włącza...
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2004, 11:20:24 »
Ja sobie z tym radzę trochę obchodzac problem - wyłączam podświetlenie wyświetlacza. Zakładam, że masz palmtopa podłączonego do ładowarki :)

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
Sam się włącza...
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2004, 15:10:30 »
Coś Szanowni Koledzy mącicie. Ja mam to samo urządzenie i nie ma z nim żadnych problemów z włączaniem i wyłączaniem. Bez względu na to, czy Asusik siedzi w stacji dokującej czy też nie i czy ma podłączone zasilanie czy nie, to zachowuje się zupełnie poprawnie. Wyjątek jest tylko jeden - samo podłączenie lub odłączenie zasilania "odpala" urzadzenie. Niechciane włączenie 716-ki może wystąpić w sytuacji krótkotrwałego zaniku lub spadku napięcia w sieci (oczywiście tylko podczas podłączonego zasilania sieciowego).