Uciekanie prowadzonego obiektu w grach.

• 6 Odpowiedzi
  • 397 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Baaam

• 36
« dnia: Grudzień 14, 2005, 22:05:47 »
W grach np. Turjach II, Odyssey  Battle of Uniwersum prowadzony statek kosmiczny ucieka do jednej ze stron ekranu i przykleja się do niej. Sprzęt był dwa razy w naprawie z innych przyczyn i zawsze zgłaszałem tą  usterkę ale sprzęt wracał do mnie z tym uszkodzeniem. Dzieje się to nawet jak jest po hard resecie i jest zantalowana tylko gra.

PDA: Acer  n35

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:11:08 »
Prawdopodobnie digitalizer stale odczytuje nacisk w tym miejscu, może jest to nacisk obudowy albo po prostu jest on uszkodzony sam w sobie.

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:21:06 »
Zapomiałem napisasć o najważniejszym to się dzieje tylko co jakiś czas i aby to odblokować należy odchylic dżoistik w stronę gdzie ucieka obiekt.
Palmtop był dwa razy w serwisie i nic z tym nie zrobiono. Coś się tłumaczyli, że nie jest to problem sprzętowy lecz programowy.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2005, 23:45:23 »
Zobacz czy nic nie podeszlo pomiedzy ekran a ramke obudowy, gdzie ekran wchodzi pod plastik.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2005, 00:21:34 »
To może to jednak jest problem przycisku a nie ekranu. Serwis oglądał ekran czy przyciski?

*

Offline Baaam

• 36
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2005, 11:37:31 »
Palmtop był dwa razy w naprawie z innych przyczyn i każda z tych napraw polegała na wymianie płyty głównej.
Nic nie podchodzi pod obudowę przy ekranie, zreszta był przecież dwa razy rozbierany. Mechanizm przycisku jest chyba na płycie głównej.
Może to wada systemu? Serwis po wymianie płyty głównej wgrywał ten sam sytem.

Czy nikt inny nie miał podobnego problemu?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2005, 11:44:28 »
ja miałem w looxie 600 coś podobnego. Gdy ruszałem joystikiem w góre albo w dół to prawie zawsze klikał sie w prawo. Może u ciebie jest jeszcze bardziej uszkodzony tak ze jakiś wstrząs go załącza.
Are you shpongled?