Radio dla PDA

• 9 Odpowiedzi
  • 649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radio dla PDA
« dnia: Czerwiec 27, 2005, 16:12:24 »
Witam.
Zastanawiam się nad zakupem radia do A716  na CF
Jedyny model na jaki trafiłem to FM203 prolink.

Nistety informacje które znalazłęm na ten temat są marne i nie jestem do końca przekonany czy to dobry wydatek? Co o tym sądzicie.

Mile widziane wady i zalety :)
Dzięki.

*

Offline lipciopda

• 6801
Radio dla PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2005, 16:46:28 »
mysle, ze nikt ci wprost nie odpowie bo pewnie nikt tego nie uzywa... wszystkie opinie beda oparte o informacje ze stron www

osobiscie uwazam, ze to tylko wyrzucone pieniadze - nie dosc, zeby posluchac radia to musisz miec PDA przy sobie to jeszcze kosztowo wychodzi to drozej niz bys kupil sobie jakies malutkie cyfrowe radyjko ze sluchawkami - taniej, wygodniej i dluzej pogra na bateriach

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Radio dla PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2005, 16:51:15 »
Jeżeli masz bardzo dobry sygnał, to da się słuchać - nie ma sensacyjnych doznań, ale OK
Ale w przypadku słabego sygnału jest kiszka - trzaski, szumy.
Przynajmniej w Ambicomie na CF.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Radio dla PDA
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2005, 00:06:14 »
z wlasnych obserwacji wiem ze niestety jest gorszej jakosci niz radio FM wbudowane w np. Siemensie SX-1 a reszty z twojego posta nie rozumiem, jest na sieci bardzo duzo info o takich modulach, i naprawde wystarczy zerknac chociazby w googla .... of kors bez znajomosci jezykow obcych sie nie obejdzie

*

• 6498
Radio dla PDA
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2005, 00:21:10 »
Cytat: Moi
Ale w przypadku słabego sygnału jest kiszka - trzaski, szumy.
Przynajmniej w Ambicomie na CF.
Zapomniałem o może najważniejszym - praktycznie nie da się dostroić automatycznie przy słabym sygnale. Jak masz preset na właściwą częstotliwość, to pójdzie. Inaczej, kaplica. Nie pamiętam, czy da się wpisać częstotliwość z palca.

Radio dla PDA
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:23:58 »
Dzieki.

myslalem o takim rozwiazaniu, bo jak sie gdziekolwiek ruszam to i tak pda mam ze soba. dorzucajac do tego jeszcze telefon, radyjko .... to zaczyna kieszeni brakowac :(.

Co do informacji w sieci, to akurat wiem ze jest tego sporo w swiecie, ale mnie konkretnie interesowały opinie ludzi z Polski. A tych to jak na lekarstwo.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Radio dla PDA
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2005, 08:29:37 »
Ale wtedy bedziesz musial zabierac ze soba rowniez ladowarke do PDA :)

*

silentjob

Radio dla PDA
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 29, 2005, 09:28:20 »
Cytat: ronin
Dzieki.

myslalem o takim rozwiazaniu, bo jak sie gdziekolwiek ruszam to i tak pda mam ze soba. dorzucajac do tego jeszcze telefon, radyjko .... to zaczyna kieszeni brakowac :(.

A nie lepiej zainwestować w pojemną kartę pamięci oraz program do słuchania mp3:). Zawsze to lepsze rozwiązanie, sam decydujesz czego bedziesz słuchał :P.

*

• 6498
Radio dla PDA
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 29, 2005, 10:28:44 »
Ja jeszcze dodam, że Ambicom nie używał głośniczka pocketa, głos tylko via dołączone słuchawki. Ale może nie potrafiłem ustawić/znaleźć właściwej opcji.

Co do poręczności, to znacznie bardziej wygodne i funkcjonalne są radyjka, jakie syn mój dostawał jako darmowe gadżety z różnymi numerami gazety "Kaczor Donald". :)

Nie chcę odstręczać nikogo od zakupu takiego ustrojstwa, ale osobiście uważam, że zarówno radio na CF, jak i TV nie są szczytowymi osiągnięciami umysłu ludzkiego.
Może gdyby to wszystko było upakowane w obudowie pocketa, w bardzo zminiaturyzowanej postaci, z bardzo czułymi odbiornikami i dobrymi przetwornikami, to faktycznie byłoby poręczne i przydatne.
Raczej sądzę, że 3G i jakieś WiMaxy ze streamingiem mają przyszłość w takich zastosowaniach.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Radio dla PDA
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 29, 2005, 10:34:35 »
Kazde takie radio nie potrafi uzywac glosnika pocketa...