Pytanie w sprawie Spb Finance

• 3 Odpowiedzi
  • 503 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 22, 2006, 15:07:45 »
Mam takie pytanko:
Dlaczego jeżeli w programie ustawie sobie jakiś dochód np. pensje to dlaczego w budżecie pojawia się ta kwota na minusie. W ogóle czy ma może ktoś instrukcje do tego programu w języku polskim. Sam program posiadam w takiej wersji ale jest tak rozbudowany że bardzo by mi się przydała instrukcja w języku polskim.
Jeszcze mam kilka pytań ale to może jak ktoś odpisze w sprawie tego najbardziej mnie dręczącego.

Re: Pytanie w sprawie Spb Finance
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 08:07:55 »
Cytat: "Efendi_rekin"
Mam takie pytanko:
Dlaczego jeżeli w programie ustawie sobie jakiś dochód np. pensje to dlaczego w budżecie pojawia się ta kwota na minusie.

Hmm jakos nieskladnie przedstawiasz problem, a program ogolnie jest przeciez w obsludze intuicyjny.

Co to znaczy ustawie sobie dochod ? Ustawiles jakis przychod cykliczny w transakcjach ?
Ustawiasz w budzecie ten przychod jako kategorie ?

Odnosnie budzetu wydaje mi sie ze jakos dziwnie do tego podchodzisz.
Zaasada jest taka, ustawiasz limit dla danej kategorii wydatkow i budzet ci pokazuje ile wydales juz na to i ile ci jeszcze pozostalo.

Jesli ustawisz limit dla kategorii przychodu logicznym wydaje sie ze pokaze ci to odwrotnie czyli na minus.

--
regards Shadizar

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2006, 00:02:26 »
a ja mam pytanko odnosnie bilansu w zakladce konta w lini wydatki mam klasycznie zlotowki ,a w aktualny bilans i konczacy bilans dolary i do tego zle ustawilem przelicznik i teraz mam za złotówke 3 dolary ;) jak to teraz zmienic by w bilansie byly rowniez zlotowki probowalem juz ustawic przelicznik 1;1 ale chyba cos nie udolnie robilem?

Pozdrawiam
Glaniu

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2006, 09:14:01 »
Glaniu
 ustaw złotówki jako domyślną walutę