pytanie o poczte- outlook,email,synchronizacja

• 8 Odpowiedzi
  • 1170 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 05, 2006, 19:44:26 »
Witam.
Mam jedno konto pocztowe. I teraz chce abym mógł poczte odbierać i na komputerze i na pockecie i żeby po podłączeniu poceta do kompa, wiadomosci sie synchronizowały.
Obecnie jak skonfiguruje konto w outlooku pc-towym, to po podłączeniu pocketa,  pojawia sie w nim konto outlook i tam pieknie wpadają wiadomości ktore były już na pc-cie.
Ale po odłączeniu pocketa, nie moge nim odebrać poczty. W menu->narzedzia->opcje nie ma do wyboru konta outlook wiec nie moge mu zadać parametrów pop3,smtp itd (pobiera je od pc-ta?) .
Domyslam sie ze pocket probuje odebrac poczte tylko poprzez activsynca. A chcialbym żeby umiał odebrac też poprzez GPRS.

Moge natomiast w pockecie oddzielnie skonfigurować to konto i tutaj juz wiadomosci palm umie sobie odebrać poprzez GPRS. Ale mam w tym momencie zdublowane foldery dla tego jednego konta pocztowego - Outlook (tu wpadaja wiadomosci odebrane z pc) i pop3 (tu wpadaja odebrane przez pocketa)
Troche bez sensu. Nie da się zrobić żeby np to konto "outlook" odbieralo tez poprzez gprs?

mowa o wm5 jesli to ma znaczenie.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2006, 14:52:47 »
kurcze,ja naprawde nie wiem jak to zrobić. Nikt nie używa w ten sam sposob poczty email na pockecie?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2006, 15:41:10 »
Też mam podobny problem ale nie udało mi sie go obejść. Mam dodane jeszcze raz to samo konto w PDA. Niedawno był podobny wątek ale też nikt nie znalazł rozwiązania.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2006, 12:21:47 »
Jeżeli ustawisz synchronizację (o ile Twój dostawca poczty to umożliwia) w AS bezpośrednio z serwerem - nie z PC, będziesz mógł na jedno konto synchronizować pocztę , kalendarz, taski w połączeniu z PC, WiFi czy GPRS.

*

Offline malik

• 257
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 04, 2006, 04:20:55 »
odswierzam  :P  bo widze ze ktos wczesniej zadal konkretne pytanie a problem nie rozwiazany bez tego troche bez sensu jest poczta na pda

Ja ma kilka kont, kolo 10, uzywam ich w domu, firmie i chcialbym na PDA,
z tego powodu mam pelne skrzynki bo kazdy prog mam tak skonfigurowany aby zostawial wiadomosci na serwerze pocztowym.
A chcilbym moc sprawdzic maila z pda ale zeby wiedzial ktore byly przeczytane a nie sciagal 100 maili ktore wiedzilem m-c temu z kompa. zreszta konfigurowac wszyskie konta na pda to mordega, przeciez to cholerki jest wielce mi synchronizacja pda-outllok

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 04, 2006, 06:46:00 »
Ja uzywam kilku kont na PDA , ktore sa zdefiniowane jako 'zewnetrzne' tzn nie polaczone z Outlookiem pc. To daje mozliwosc odczytu via GPRS, WLAN itp . Przychodza emaile nieprzeczytane.
Zalozenie jednego konta pocztowego na PDA , ktore by mialo cechy mieszane Outlook/zewnetrzne chyba nie jest mozliwe.

*

Offline Fazarro

• **
  • 156
  • The Arsonist
  • Sprzęt: LG P920
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 04, 2006, 09:52:09 »
nie ma innerj rady
musisz poprostu dodac niewe konto pop3 ktore za pomoca gprs bedzie sie laczyc z twoim kontem/kontami pocztowym/pocztowymi
ilosc dodanych kont w PDA zalezna jest oczywiscie od ilosci kont pocztowych

settings-->connections-->connections

nwydaje mi sie ze nie ma innej rady no chyba ze jakis soft ale sie nie spotkalem
I jesteś tego na 100% pewien?

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 21, 2006, 22:29:53 »
a czy ktos wie jak ustawic aby konto pocztowe (te do polaczen via wlan, edge) w pda usuwalo maile z serwera pocztowego po sciagnieciu na urzadzenie. to banalna opcja, ale nie moge jej znalezx w ustawieniach

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2006, 18:34:20 »
rozwiązanie jest tutaj:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=247972&highlight=delete+mail+on+server

nic dziwnego, że nie znalazłem tego w opcjach...