Witam
Zastanawiam się nad zakupem pierwszego PocketPC i mam kilka pytań z tym związanych. I przoszę bądźcie wyrozumiali dla człowieka który z
PocketPC nie miał nigdy do czynienia

.
1. Chciałbym się dowiedzieć jak będzie sobie radził IPaq 2210 (lub każdy inny wyposażony w dwa gniazda na dodatkową pamięć) w przypadku gdy do obu gniazd rozszerzeń (CF i SD) podłączona będzie dodatkowa pamięć.
Czy eksplorator windows (komputer stacjonarny) będzie widział te pamięci jako osobne dyski bądź katalogi??
Czy istnieje możliwość wykorzystania palmtopa z dodatkową pamięcią
jako "dużej dyskietki" bez instalowania oprogramowania (MS ActiveSync). Na przykład połączenie z komputerem przez Bluetooth lub kabel USB tak żeby eksplorator na komputerze biurowym widział pamięć podłączoną do
palmtopa jako dodatkowy dysk.
Czy w przypadku braku dostępu do komputera możliwe będzie przenoszenie plików pomiędzy pamięciami?? Czy poniższy scenariusz jest możliwy:
Mam podłączoną do palmtopa kartę pamięci CF, wkładam do drugiego gniazda kartę SD na której znajdują się na przykład zdjęcia wykonane aparatem cyfrowym i przegrywam wybrane zdjęcia na kartę CF.
2. Palmtop nie wyposażony w CIR może działać jak pilot, tylko zasięg
będzie mniejszy. Może macie jakieś doświadczenia w tym zakresie - jaki palmtop (bez CIR) ma jaki zasięg??
3. Czy można połączyć (sparować??) palmtopa wyposażonego w BT
ze standardową klawiaturą Bluetooth do PC (np Logitech Cordless
Desktop MX Bluetooth)?? Tak żeby można było wprowadzać tekst do palma
bez pośrednictwa PC.
4. Bluetooth ma według specyfikacji zasięg 10m. Czy spotkaliście się z roblemami w działaniu BT na taką odległość?? Pytam bo mieszkam w bloku (zbrojone ściany i mnóstwo sygnałów radiowych utrudnia działanie wszystkim urządzeniom wykorzystującym fale radiowe) i obawiam się że zasięg BT może drastycznie zmaleć, a nie mam jak tego sprawdzić.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam