ipaq 1710 <--/-->nokia 6610i

• 1 Odpowiedzi
  • 319 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ipaq 1710 <--/-->nokia 6610i
« dnia: Luty 16, 2006, 02:10:25 »
witam
wiem ze tamat juz byl poruszany ale dosc dawno temu i moze sie cos zmienilo. nie do konca tez wiem co i jak wiec pytam :

jak podlaczyc przez kabel ipaq 1710 z nokia 6610i ?
wiem ze da sie przez podczerwien , ale naprawde jest to beznadziejna opcja

ktos juz pisal ze wystarczy miec kabel komunikacyjny pda z pc (mam juz taki na rolerku) i kabel nokia z pc + przejsciowka zeby te kable polaczyc. wiec jak sie ta przyjsciowka nazywa albo jakis link byl by mile widziany.

a moze juz powstal kabel bezposrenio laczacy pda z nokia 6610i?
oczywiscie fajnie by bylo miec ipaqa z bt, to bym od razu zmienil telefon, ale niestety... nie mam i musze sobie jakos radzic :)

za wszystkie porady i wskazowki z gory bardzo dziekuje

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: ipaq 1710 <--/-->nokia 6610i
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2006, 10:12:09 »
Cytat: "mentos"

jak podlaczyc przez kabel ipaq 1710 z nokia 6610i ?
wiem ze da sie przez podczerwien , ale naprawde jest to beznadziejna opcja
ktos juz pisal ze wystarczy miec kabel komunikacyjny pda z pc (mam juz taki na rolerku) i kabel nokia z pc + przejsciowka zeby te kable polaczyc. wiec jak sie ta przyjsciowka nazywa albo jakis link byl by mile widziany.

a moze juz powstal kabel bezposrenio laczacy pda z nokia 6610i?
oczywiscie fajnie by bylo miec ipaqa z bt, to bym od razu zmienil telefon, ale niestety... nie mam i musze sobie jakos radzic :)

za wszystkie porady i wskazowki z gory bardzo dziekuje

Swego czasu bawiłem się właśnie w takie podłączanie - u mnie sprawa była o tyle prosta, że podłączany palmtop obsługiwał standard transmisji TTL (jak telefony komórkowe). W Twoim przypadku będzie potrzebny konwerter, który masz już zresztą wbudowany we wtyczkę db9 (com) do PC. Zobacz sobie rozkład pinów 1710 na stronie www.pinuots.ru, rozlutuj wtyczkę do pda podłączając: masę,tx,rx,dtr. Teraz najwygodniej będzie założyć na kabelku od PDA gniazdko com, przylutowując piny:2 rx, 3  tx, 4 dtr, 5 masa. W razie wątpliwości pytaj śmiało.