Pytania nowe usera /MySctiptStylu, Oxygen, klik na ekranie, zdalany pulpi, puty/

• 2 Odpowiedzi
  • 437 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arcis1999

• *
  • 78
  • Sprzęt: TyTN II, LEO, X ONE
Witam
od 2 tygodni mam Tytn II z Orangu i w tym czasie rozwiązałem większość swoich problemów z obsługą /a było ich sporo :)/ jedynie zostało mi 4 rzeczy:
1. chce sobie kupić jeden z programów do pisania odręcznego, sprawdziłem następujące:
MyScriptStylus - fajny ale nie da się pisać po całym ekranie i najdroższy :(
Transcribe - najlepszy cenowo ale nie ma polskich znaków :(
PenReader - strasznie wolno działa, nie ma w trailu polskich znaków wiec nie mogę sprawdzić go dokładnie
Calligrapher - nie ma polskich znaków,
więc nie wiem co mam zrobić - co polecanie - może jakieś inne oprogramowanie?
2. absolutnie nie chce kupować/instalować pełnego outlooka - używam BATa do poczty na PC i mam problem z synchronizacją danych - czy jest jakieś oprogramowanie takie jak Oxygen dla Nokii które pozwoli mi edytować/backupować kontakty, kalendarz itp na PC?
3. najgłupsze pytanie - czy można zmienić dźwięk "klikania" na ekranie? Jeśli tak to gdzie?
4. i jeszcze poszukuję czegoś w rodzaju zdalnego pulpitu PC wyświetlanego na ekranie PPC? Czy to wogóle jest możliwe?
5. no i oczywiście klawisze funkcyjne w Putty - macie jakiś pomysł jak je uzyskać? Może jakaś klawiatura wirtulana z klawiszami funkcyjnymi?

dzięki za odpowiedź
pozdr
a
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2007, 11:57:19 wysłana przez arcis1999 »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Pytania nowe usera /MySctiptStylu, Oxygen, klik na ekranie, zdalany pulpi, puty/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 21:34:24 »
2. Pełnego Outlooka dostałeś chyba w komplecie z PDA: zainstaluj go i używaj (tak jak ja) wyłącznie do robie kopii zapasowej kontaktów i synchronizowania ich z innymi urządzeniami. Innych funkcji PIM nie używam, nie pomogę, ale zdaje się, że ta się synchronizować z Google Calendar: http://msmobiles.com/news.php/6957.html
3. Settings->Personal->Sounds->Screen Taps
4. Niektóre romy mają po prostu Remote Desktop Mobile. Jest także klient VNC.
5. Nie potrzebowałem Fów w putty, google nie wskazał mi od ręki rozwiązania.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline arcis1999

• *
  • 78
  • Sprzęt: TyTN II, LEO, X ONE
Odp: Pytania nowe usera /MySctiptStylu, Oxygen, klik na ekranie, zdalany pulpi, puty/
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2007, 01:06:41 »
2. Pełnego Outlooka dostałeś chyba w komplecie z PDA: zainstaluj go i używaj (tak jak ja) wyłącznie do robie kopii zapasowej kontaktów i synchronizowania ich z innymi urządzeniami. Innych funkcji PIM nie używam
niestety tylko 30dniową wersję i jestem tym zawiedziony!
4. Niektóre romy mają po prostu Remote Desktop Mobile. Jest także klient VNC.
probowalem kiedy i jakos bylo nie za bardzo ::(
Nie potrzebowałem Fów w putty, google nie wskazał mi od ręki rozwiązania.
a jak sie wejdzie w mc to f10 jest baaaardzo wskazane :)