Przeglądarka WAP na PPC 2003

• 3 Odpowiedzi
  • 418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brii

• 30
« dnia: Maj 19, 2005, 12:41:14 »
Witam!
Mam iPAQa 3970 z Win2003. Mam też ryczałcik na WAP przez GPRS w EraGSM :)
Mam do Was pytanie - jaką przeglądarką do WAP da się pobierać pliki ze stron WAP i je zapisywać? Standartowy IE nie ma opcji zapisu zdjęcia... Poza tym nie da się nim pobrać mp3 ani midi :(

Sprawa druga - czy da się na PPC zrobić www via wap? Jeśli tak to jak? Kiedyś na PC takie coś robiłem i działało świetnie (znalazłem coś wtedy bulwar.pl).

Pozdrawiam serdecznie: Brii

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2005, 12:52:50 »
Z tego co wiem nie mozna pobierac  takich plikow przez WAP. Zapis zdjecia to juz wina samego IE a nie polaczenia. Zainstaluj sobie nakladke, np. ftxpBrowser.:
http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_id=50

Teoretycznie WWW przez WAP dziala bez problemu - przynajmniej niektore strony. Sam widzialem jak jeden z uczestnikow KPUG przegladal normalne strony internetowe na ryczalcie WAP, na zwyklym IE. Sprobuj wpisac adres np. wsp://mobile.pdaclub.pl

*

Offline brii

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2005, 14:03:50 »
Można pobierać takie pliki przez WAP (chociażby telefonem). Można pobierać wszystkie pliki odkąd nie ma limitu ich wielkości.
Zaraz poszukam ftxpBrowser :)
Co do przeglądania stron za pomocą IE to zgadza się - działa, ale tylko dla baaardzo prostych stron... Bardziej skomplikowanych nie potrafi IE wyświetlić, a podejrzewam, że oprócz tego nie potrafi ich przepchnąć WAP-Gateway operatora.
Nie wiem czemu, ale w NetFroncie nie mogę otworzyć żadnej strony (nawet bramki SMS PLUSa) kiedy jestem połączony przez WAP, a IE mogę...

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 18, 2005, 21:16:07 »
Cytat: brii
Witam!
Mam iPAQa 3970

brii, czy mozesz sie ze mna skontaktowac na mejla?