Przeglądarka WAP na iPAQ 5550

• 4 Odpowiedzi
  • 496 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 30, 2004, 09:57:44 »
Witam wszystkich szanownych użytkowników PDA

Mój problem może większości z was wydać się trywialny i prościutki do rozwiązania, ale proszę - nie odsyłajcie mnie do FAQ i rad dla początkujących - naprawdę, przeczytałem je sumiennie i nic nie pomogło.
Otóż stałem się szczęśliwym posiadaczem tego cacka i oczywiście od razu przystąpiłem do konfigurowania WAPu via BT oraz Nokia 6310i. Mam ryczałcik w Erze na WAP przez GPRS i wszystko chyba zrobiłem dobrze jeśli chodzi o konfigurację ponieważ połączenie zostaje nawiązane, połączenie idzie przez erawap, na komórce świeci się ikonka G, ale gdy włączam Internet Explorera w iPAQu i wpisuje dowolny adres wapowski (oczywiście z rozszerzeniem wsp://...) pokazuje się komunikat "Strona, której szukasz nie została znaleziona". Prosze, co muszę zrobić? Jakim programem przegląda sie WAP na iPAQ? Licznik czasu połączenia na komóce idzie do przodu, są jakies wysłane dane, ale za to 0B odebranych. Wpadam w czarną rozpacz, pomocy :)

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2004, 10:02:25 »

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2004, 10:43:47 »
Dzięki Kusiu za szybką odpowiedź :)

Powalczyłem jeszcze trochę zmieniając to i owo, ale wszystko na nic. Pięknie i błyskawicznie tworzy się połączenie GPRS ale nadal nie działa mi żaden adres w przeglądarce po naciśnięciu strzałki "Dalej". Wygląda to tak jakby wcale nie było sprawdzane czy takowy istnieje ponieważ komunikat pojawia się od razu po wprowadzenie i naciśnięciu Dalej bądź Enter. Czegoś tu musi brakować w tej maszynerii ... tylko czego ??? Naprawdę jestem takim lajkonikiem w tym temacie ???

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2004, 12:46:11 »
Polecam Dzial dla Poczatkujacych - ostatnie artykuly, na temat polaczen GPRS.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2004, 14:45:36 »
Udałooooo się. Wielkie brawa dla autora działu dla początkujących. Pomogło mi uruchomienie programu "Welcome". Teraz strony wapowskie śmigają aż w oczy razi ;)

pozdrawiam i dziękuję za pomoc