PROSZE O WYROZUMIAŁOSC---NOWY Z COMPACTEM:)

• 8 Odpowiedzi
  • 727 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 02, 2006, 20:54:52 »
WITAM SERDECZNIE!!!!

wlasnie przywiozlem do domu kartonik z mda compact w srodku---przed chwila go odpalilem i zanim zaczne go powoli rozgryzac mam kilka pytan a w zasadzie prosb o rady,mianowicie:

1.mam rom ery a z tego co tu czytalem 1.13 tmobile jest lepszy---czy moglibyscie mnie przeprowadzic krok po kroku przez instaowanie tego rom'u??

2.czy,zeby wlozyc nowego roma potrzebuje wiecej miejsca na karcie??bo poki co jeszcze jej nie mam ale zamierzam kupic ja jutro--ale juz mnie swierzbia rece--stad ta niecierpliwosc i chec wrania juz czegos:D

...to poki co tyle,z pewnoscia bede mial jeszcze 1000 pytan bo jestem zupelnie zielony w temacie mda--z gory dziekuje za wyrozumialosc

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2006, 19:13:45 »
ten opis dotyczy raczej Bigstorage a nie wgrania romu
Proponuje najpierw dokładnie przeszukać forum na PDAclub oraz XDA-developers a potem zabrać sie za upgrade. Jest kilka metod.
Jak się wie co i jak to jest to bardzo proste.
Z mojej strony moge dodać że nie potrzeba wogóle czytnika kart ( w końcu już go mamy w MDA Compact) wystarczy Card Export2.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2006, 19:32:09 »
Albo co mi tam napisze.
Najpierw sciągamy rom z http://t-mobile.iris-global.com/download_manager_mda_com.html%5B/url%5D
po ściągnięciu klikamy na niego prawym przyciskiem i rozpakowujemy do jakiegos katalogu.
następnie ściągamy najnowsze Radio z http://ftp://xda:xda@xda-developers.com/Magician/Radio/MagicianRadio_1.13.00.zip
rozpakowujemy to do tego samego katalogu , nadrgrywając plik radio_.nbf
Jeśli mamy MDA compact z Ery lub innego operatora (poza T-mobile) to musimy jeszcze zciągnąc plik
http://ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Magician/Tools/MaUpgradeUt_noID.exe
aby nie wyskoczył Country Error.
Ja polecam dodatkowo usunać jeszcze plik ms_.nbf. Plik zawiera Extended rom. Jesli go usuniemy to po upgradzie MDA delaj będzie miał wszystkie "wspaniałe" dodatki z Ery. Ja wole to niz T-mobile chociaż najbardziej bym chciał mieć Exteded rom z Plusa.
Jak już to wszystko mamy w jednym katalogu to wystarczy podłączyć telefon do komputera i uruchomić MaUpgradeUt_noID.exe
jakies 10-15 minut i mamy telefon z najnowszym softem.

Prze upgradem można zrobić backup romu ale ja nie widze sensu.
I jeszcze jedno Upgrade romu nie powoduje utraty gwarancji. Własnie ją dokładnie czytałem. Co więcej nie ma tam ani słowa na temat simlocka.

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2006, 19:54:46 »
A ja mam pytanie do bardziej doswiadczonych kolegow jak sciagnac te pliki uzywam "opery" i wyskakuje mi okienko user name:xda pasword: i tu nie wiem co wpisac?
Wiem moze nie jestem nazbyt rozgarniety czy cos ale prosze o pomoc.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2006, 22:01:56 »
Nie wchodz tam przez przegladarke tylko po ludzku,jakims programem do ftp :) user i password: xda

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2006, 19:37:45 »
Cytat: "indian"
Nie wchodz tam przez przegladarke tylko po ludzku,jakims programem do ftp :) user i password: xda

A czy mozesz mi polecic jakis program do wchodzenia na ftp? Jak widzisz to kiepski jestem w te informatyczne klocki. :oops:

*

Offline Nitro

• 13
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2006, 23:49:08 »
windows-uruchom->cmd
ftp
T: host
Connected.
User: uzytkownik
Password: .....

i dalej ls, get etc

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 06, 2006, 00:15:40 »
to jest definitywnie najlepsze i najszybciej dzialajace forum!!!!zaangazowanie i podejscie klubowiczów 100%--dzieki