Proszę o pomoc

• 3 Odpowiedzi
  • 447 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Proszę o pomoc
« dnia: Styczeń 31, 2007, 11:44:05 »
Jestem posiadaczem SPV M500 z platformą WM 2003SE
Telefon już nie jest na gwarancji, która trwa tylko 12 miesięcy, a jestem związany kontraktem 18-to niesięcznym  :huh: tak żeby było śmieszniej coś mi padło... zwracam się z prośbą do mózgów o pomoc, ponieważ sam w tej kwestii nie mogę znaleźć żadnych informacji ani na necie ani na forum. Podam symptomy ;)
*przy uruchamianiu systemu pojawia się informacja:
No GSM
lub
R none
G none   (czasem zamiast none wyskakują zera)
a gzasem
R ROR
G none
* telefon potrafi się zawiesić w trakcie rozmowy i wymaga restartu
* nawet po całonocnym ładowaniu baterii, potrafi się pojawić komunikat o niskim poziomie baterii podtrzymującej
* w rezultacie "no GSM" oczywiście jest wyłączona opcja telefonu, kiedy staram się wejść w ustawienia sieci, pojawia sie komunikat "Turn flight mode first" ale kiedy staram się to zrobić, okazuje sie że opcja lotu jest włączona, staram się zatem ją włączyć aby ponownie wyłączyć, pojawia sie ten sam komunikat...
Gdybym nie znał systemów Windows... tego jak potrafią padać przy prostych błędach, powiedziałbym, że to nie ma sensu. W gruncie rzeczy nie ma, ale może ktoś z was zna znaczenie tych kodów lub miał podobną sytuację.
Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Proszę o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2007, 11:53:54 »
Po pierwsze nie pisz boldem.
Po drugie - probowales hard resetu?

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Proszę o pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2007, 13:58:28 »
sieknij Hard Reseta, a jak to nie pomoze to pozostaje wgranie jakiegos nowszego rom niz posiadany przez ciebie (chociaz na chwile obecna ciezko twierdzic jaki jest :)

pozdrawiam

Proszę o pomoc
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 01, 2007, 10:41:51 »
sorry za bolda
po hard resecie zaskakuje czasem... ale też nie na długo
w tej chwili twż nie zaskakuje bo mógłbym podać ROM'a ale nie dam rady
telefon jest w angielskim Orange... z ich wybornie dopasowanym softem. doradzcie proszę skąd wziąść nowy ROM czy cały OS... oczywiście kupować nie będę :] zostało mi tylko 2 miesiące kontraktu... i za dwa miesiące wezmę sobie nowego fona w upgrade
pozdro i dzięx za odpowiedzi