AS po BT

• 9 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AS po BT
« dnia: Maj 30, 2006, 22:43:02 »
Pomozcie ludzie bo jestem juz zdesperowany :(
Od kilku dni walcze z AS po BT i nic nie wychodzi. Odinstalowalem nawet porty ale cos czuje ze sie pakuje w coraz to wieksze bagno :(

Czy ktos moglby mi krok po kroku napisac co i jak zrobic zeby to dzialalo? :( Mojego nadajnika BT windows nawet nie chce wykryc w Urzadzenia BT w panelu sterowania. Kupilem tez nowy sprzet z oprogramiwaniem BlueSolei i chce mi sie juz plakac :(

Chyba potrzebuje jasnych instrukcji jak kompa wyczyscic ze wszystkiego co sie tyczy BT i od nowa zaczac ale jak krowie na rowie bo mam juz totalny metlik :(

Please HELP!!!

kriss

AS po BT
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2006, 20:29:53 »
Witam!

Dolaczam sie do pytania - kiedys mi sie udalo ale niedawno po reinstallu
tez walczylem pare dni i sie poddalem - stwierdzilem ze przejde na WiFi.
Poki co nie mialem czasu sie tym zajac ale rowniez nie wiem od czego
zaczac - nie znalazlem ustawien do synchronizacji przez WiFi.

U mnie: WinXP, Bluetake 007, hx4700.

Pozdro i dzieki za wszelka pomoc.

AS po BT
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 31, 2006, 20:50:49 »
Po pierwsze przy instalacji BT na komputerze nie należy instalować sterowników Windowsa tylko te dołączone na płytce, poza tym konfiguracja jak w linku:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=41055

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
AS po BT
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2006, 20:57:55 »
Witam.
Do uruchomienia jest potrzebne: sterowniki portów usb do komputera (z CD od płyty głównej, program BlueSoleil (np.1.6.1.4 ja moja), Active Sync powyżej wersji 3.7.

1)instalujemy sterowniki obsługi usb,
2)instalujemy bluesolei (bt wyjęty z portu),
3)wkładamy bt do portu,
4)system wykrywa sprzęt i instaluje sterowniki,
5)instalujemy ActiveSync,
6)wyjmujemy bt i restartujemy komputer,
7)uruchamiamy w pierwszej kolejności AS,
8)uruchamiamy Bluesolei,
9)uruchamiamy AS,
10)uruchamiamy bt w PDA i wybieramy wyszukiwanie urządzeń,
11)powinno wykryc komputer a Bluesolei powinien pokazać przy zegarze systemowym port, do którego się podłączył PDA (jak nie ma komunikatów to klikamy na ikonce bluesolei przy zegarze prawym przyciskiem myszy i zaznaczamy opcję Show Messages,
12)w AS wybieramy Connection Settings >> Allow connections... wybieramy numer portu, który wyświetlił Bluesolei
13)Włączamy AS w PDA i wybieramy Connect via Bluetooth.

Powinno zadziałać. Ustawiamy jeszczeopcje synchronizacji i wio :-)
Napiszczie czy działa

nie dziala
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2006, 22:33:55 »
zrobilem wszystko od nowa
odinstalowalem USB i na nowa wszystko poszlo. wszystko jest super BT jest w kompie na portach 5 i 6. BlueSoleil swieci sie na zielono z podswietlona ikonka kabla i mowi ze jest lacznosc z PDA na porcie 6 ale AS ma to gdzies. otwieram go, wchodze w polaczenia wybieram port 6 potem polacz i on zaczyna pikac i pikac i pikac ale do niczego nie dochodzi tylko do urzadzenie nie zostalo wykryte
ja juz nie mam sily :(

*

Offline kero8

• **
  • 194
  • Sprzęt: XDA mini + 4GB
AS po BT
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2006, 16:11:08 »
Mi też w ten sposób nie wykrywa. Ustaw port w AS i urucham AS w PDA, wybierz opcję connect via bluetooth i wio. Nic nie kombinuj w Bluesolei bo nic tam nie trzeba ustawiać! Popróbuj kilka razy,bo nieraz AS ma swoje widzimisie.

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
AS po BT
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2006, 13:08:06 »
A u mnie sie laczy na com11 i zaraz go rozłącza i nie mam juz sily . Co moze byc przyczyna???

Pozdrawiam
Glaniu

*

Offline yayco

• 870
AS po BT
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2006, 13:20:31 »
Ja mam USB dongle firmy x micro i początkowo też miałem problemy z konfiguracją. Ale wystarczyło ściągnąć najnowszy firmware (wraz ze sterownikami) i wszystko było proste. Sterowniki MS zostały odinstalowane automatycznie, a poza zainstalowaniem nowych dostałem aplikację, która ładnie wszystko sama poustawiała.
Gro, a bucy!

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
AS po BT
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2006, 13:30:43 »
ja tez mam najnowsza bluesoleil i nie moge sobie poradzic z tym AS via BT  :x  :oops:

AS po BT
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2006, 15:04:55 »
Witam.

Też miałem problemy z Bluetooth. W moim przypadku rozwiązanie było bardzo proste. Nie instalowałem żadnych dodatkowych sterowników (same systemowe). Cała procedura połączenia opierała się na instrukcjach w helpie do Active Synca (na PC). Jest tam napisane krok po kroku co należy zrobić. U mnie zadziałało  więc może i wam się uda. Chyba że już próbowaliście w ten sposób ...

Pozdrowienia