Program notes-dziennik-pamiętnik

• 22 Odpowiedzi
  • 2109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
  • Loox 720 , SE K850i , HTC HD2
    • www.prosiakt.fotosik.pl
« dnia: Luty 11, 2007, 00:16:52 »
Poszukuje jakiegos programu , nakładki na today, czegokolwiek który ma funkcje takie jak dziennik/kalendarz/pamiętnik, tyle że w zainstalowanym kalendarzu mozna tylko dodawac spotkania które mają sie zdarzyc (chyba że o wszystkich jego funkcjach  nie wiem), a mi chodzi o zapisywanie rzeczy które juz mialy miejsce , tak jakby prowadzić dziennik np: co zdazylo sie danego dnia /  ile godzin pracowalem ,itp. mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi,
bedze wdzieczny za jakieś podpowiedzi

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2007, 00:32:33 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 22:41:31 wysłana przez AMi »

*

Offline piotrb

• **
  • 110
    • http://www.bitwy.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2007, 10:47:08 »
pocket breeze też powinien być dobry

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2007, 21:20:00 »
No dzieki , przetestuje i zobacze czy mi sie nadaja ,  a jak nie to bede dalej was męczył :P

No i znowu mam problem - próbowałem zainstalowac te programy na razie darmowe wersje do przetestowania ale instalacja wogule nie rusza u mnie w palmtopie.
zaczyna sie na PC pojawia sie napis żeby sprawdzic ekrana na PDA do dokonczenia instalacji i tak zostaje ,nie chce sie zainstalowac na palmtopie.
macie jakieś pomysły co sie dzieje ?

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2007, 15:30:54 »
Tamte programy nie chcą mi sie instalowac :(

A moze jest jeszcze jakiś notes który wyglądałby jak prawdziwy papierowy tzn. widzi sie jedną stronę notesu i ewentualnie mozna przewracać w nim kartki ( jakoś za róg , albo strzałkmi) .
Jesli chcielibysmy coś nowego wpisać to żeby nie zapisywał w kolejnym pliku tak jak to jest w notesie zainstalowanym w WM 2003 tylko byłby dalszy ciag jak w papierowym notesie.
Chyba wyjaśniłem jasno o co mi chodzi i może jest coś takiego , no i nadal nie wiem co sie dzieje z tymi programami co mi podaliscie nie chcą sie zainstalowac.
bede wdzieczny za wskazówki

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2007, 17:26:16 »
Cytat: "prosiakt"
Tamte programy nie chcą mi sie instalowac :(

A moze jest jeszcze jakiś notes który wyglądałby jak prawdziwy papierowy tzn. widzi sie jedną stronę notesu i ewentualnie mozna przewracać w nim kartki ( jakoś za róg , albo strzałkmi) .
Jesli chcielibysmy coś nowego wpisać to żeby nie zapisywał w kolejnym pliku tak jak to jest w notesie zainstalowanym w WM 2003 tylko byłby dalszy ciag jak w papierowym notesie.
Chyba wyjaśniłem jasno o co mi chodzi i może jest coś takiego , no i nadal nie wiem co sie dzieje z tymi programami co mi podaliscie nie chcą sie zainstalowac.
bede wdzieczny za wskazówki

Zacznijmy od początku....
Masz Pocketa?

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2007, 17:29:10 »
duet Pocket Informant 2007 i SPB Diary; pierwszy do bycia tym wszystkim, o czym piszesz, drugi do pokazywania tego na Todayu. Integrują się przecudnie i oba są w wersji PL. Trochę kosztują, to fakt, ale z tego, co pamiętam, na oba chyba właśnie jest promocja.
Albo może dopiero co była :huh:
Anyway, polecam. Sam mam od ok. pół roku i używam codziennie :)
Aha, i oczywiście oba mają wersje próbne, o czym pisał brat AMi.

Przy problemach z instalacją zamiast .exeków pobierz .caby, zgraj na kartę, i uruchom stamtąd już na Pockecie. Powinno pójść bez zaciachów.

Co do Twojego wyobrażenia o notesie, to do czegoś takiego służy Journal... sorry, Dziennik, w Pocket Informant. Nie próbowałem, przyznaję się bez bicia, ale wg instrukcji to właśnie jest to.

Daj znać, jak Ci poszło.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline gregorb

• 360
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 12, 2007, 18:48:11 »
Co to znaczy, ze do pokazywania na Todayu ? Czy to jakis tez jest program ?

Sorry, za takie pewnie oczywista rzecz dla Was, ale sam wlasnie szukam podobnego softu, a jestem na kilka dni przed zakupem pierwsze palma (PS. bedzie to Asus A636N).

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 12, 2007, 20:03:00 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 22:41:03 wysłana przez AMi »

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2007, 04:46:49 »
Ami - ten notes juz mi sie spodobał , chociaż jeszcze go nie zainstalowalem :D   ale juz widze jak wyglada i mi ślinka leci :O~  jutro jak wstane to sie wezme za niego .No i zerkne na Informant'a .
A co do nieinstalowania , to wszystko jest podłaczone tak jak trzeba, i próbowałem już tez kopiować sam plik cab . i tak samo włacza sie okno że instaluje i to wszystko , nic nie idzie dalej. inne programy i wtyczki instalowalem bez problemu jak narazie to z tymi tylko 2 programami mam problem SPB diary, pocket breeze i jeszcze travelMate  czy mobiMate , i nie wiem o co biega, jutro może spróbuje zrobić skrenshota zeby pokazac jak to wyglada, ale nic nadzwyczajnego nie ma , wyglada tak samo jak zawsze podczas instalowania czegokolwiek tylko... nie idzie  i kicha.
Teraz jeszcze przyszło mi do glowy : czy moze te programy wymagaja jakichś innych dodatkowych programów z którymi razem bedą chodzić , czy im wersja trial  SPB Pocket + nie pasuje??
Dajcie jeszcze znac jak coś wam do glowy przyjdzie

*

Offline wyrm

• *
  • 82
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 13, 2007, 09:20:48 »
@ prosiakt
nie wydaje mi się, by to wersja próbna SPB Pocket+ była problemem... ale nigdy nie wiadomo do końca. Na wszelki wypadek spróbuj instalacji "na czysto", tuż po SR. Może w tle wiszą jakieś procesy-zombie i coś blokują.
SPB Diary NIE wymaga Pocket+ ani niczego innego. Pocket Breeze już na pewno nie :)
Jeszcze jeden sposób: użyj jakiegoś tweakera (np. SKTools czy Pocket Mechanic, jeżeli masz... albo jeżeli da się postawić), i puść Clean Up! czy coś w ten deseń. To też powinno poubijać zombich i wyczyścić rejestr ze zbędnych wpisów.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline wyrm

• *
  • 82
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 13, 2007, 09:24:08 »
@ gregorb
Today to główny ekran Pocketa... a do pokazywania rzeczy na onym służą tzw. wtyczki, albo pluginy. SPB Diary jest właśnie takim pluginem.
A zresztą zajrzyj sobie na http://spbsoftwarehouse.com/products/diary/?pl

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 13, 2007, 13:05:37 »
wyrm  - zrobilem cleanup rejestru , tzn zaczałem i znalazło mi 109 nieważnych  kluczy i 162 nieważnych "values" czy mozna to wszystko usunąć ? nic sie nie stanie?
no i narazie nic nie robie bo nie wiem czy nic złego sie nie stanie jak to pousuwam.
over

*

Offline wyrm

• *
  • 82
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 13, 2007, 16:27:45 »
@ prosiakt:
nie napisałeś, czego użyłeś. Używane przeze mnie SKTools ma opcję Backup, i dodatkowo proponuje backup tuż przed rezaniem rejestru, więc nawet jeżeli wykasujesz połowę ważnych i potrzebnych kluczy, raczej wielkiej krzywdy nie będzie.
Ja sam czyściłem już kilka razy i nie było niemiłych zaskoczeń :)
Swoją drogą 109 kluczy... Woof! Trochę testów musiałeś robić  :))
Co do values - przejrzyj listę, bo czasem chce usuwać rzeczy nie tyle zasadnicze, co pożyteczne (zakładki z MS Reader, na przykład).

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 14, 2007, 12:04:17 »
Użyłem Pocket Mechanic .
A testów troche bylo instalowalem i testowałem rózne programiki, wtyczki , niekiedy po kilka razy i stąd taka ilośc.
i dzieki za podpowiedzi , bede kombinował , i zobaczymy co wyjdzie , jak nic to znowu troche pomecze . Bo faktycznie z tą instalacją to mi nie chcą sie nadal zainstalować te programiki , i nie wiadomo dlaczego.

*

Offline wyrm

• *
  • 82
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2007, 13:05:35 »
tja... jeżeli TO nie pójdzie, to sugeruję Endlösung: wykonanie backupu PIM i TWARDY RESET.
Wiem, że radykalnie, ale primo, będziesz miał kopię danych osobistych, i secundo, zaczniesz z czystym kontem. Skończą się problemy z niemożnością postawienia różnych (na pewno działających prawidłowo) rzeczy.
Do backupu zalecam SPB Backup, nawet w wersji próbnej. Tworzone przez niego pliki kopii to .exeki, więc z definicji nie wymagają same z siebie niczego poza OS-em :)

Swoją drogą, sam przyjąłem podobną linię postępowania: testowałem różne rzeczy, zasyfiłem rejestr ponad wszelkie wyobrażenie, ale zdobyłem wiedzę o tym, co i jak działa na moim sprzęcie, czy spełnia moje oczekiwania, i czy jest warte swoich pieniędzy. Teraz mam na pockecie tylko to, czego faktycznie używam :))

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 24, 2007, 20:27:27 »
123456789
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2014, 00:11:40 wysłana przez AMi »

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 12, 2007, 20:37:22 »
Czy VSNotePad pracuje pod WM2003SE?

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 13, 2007, 18:14:23 »
Cytat: "sdsi"
Czy VSNotePad pracuje pod WM2003SE?

Tak pracuje.
Polecam sprawdzenie także Multipada

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 14, 2007, 08:53:08 »
Czy VSNotePad  na waszych ekranach VGA wygląda tak samo pikselasto jak u mnie? Psuje to radość korzystania z tego programu
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 14, 2007, 09:23:06 »
Cytat: "copymaker"
Czy VSNotePad  na waszych ekranach VGA wygląda tak samo pikselasto jak u mnie? Psuje to radość korzystania z tego programu

Starsza wersja (chyba 1.6) wygląda pikselasto. Ale przy tej najnowszej 1.8 piszą "Compatible QVGA/VGA" - co i tak może nic nie oznaczać (niestety nie próbowałem). Czy tobie chodzi właśnie o 1.8?
Wspomniany przeze mnie wyżej Multipad - wygląda bardzo ładnie na VGA (podobnie zresztą PhatPad).

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 14, 2007, 11:49:33 »
Asassello
ech ja mam właśnie wersję 1,6

EDIT:

Sprawdziłem 1,8. Też pikseloza
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline Asassello

• 594
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 14, 2007, 12:42:19 »
Spróbuj Multipada albo PhatPada albo AgileNotes