Problemy z łączeniem z PC

• 7 Odpowiedzi
  • 607 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 21, 2006, 17:51:30 »
Witam
Mam PPC Mio A201, windowsa 2000 z service packiem 4 , activesynca 4.2PL. Po podłączeniu palma odpala sie activesync, kreci kółeczko i tyle. Nie ma połączenia. Próbowałem z firewallem , antywirem, odinstalowywałem i instalowałem as4.2. Ładuje sie bateria wiec kabel ok, a jak dam przegladanie palma jako dysku pod eksploratorem to miele w nieskończoność. Miał ktos taki problem.
pozdrawiam i dzieki za ewentualne odpowiedzi.
Sławek

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 15:10:45 »
Nikt nie miał takiego problemu???????. Pomożcie prosze bo musze władować opragramowanie.  Próbowałem wiele rad z waszego forum , moze jakies przeoczyłem.
Próbowałem
1. Wyłączałem firewalla (Sygate) i antywirusa (Kasperski) - nic
2. Instalowałem kilka razy AS4.2 - tez nic.
Po wgraniu i restarcie kompa podłaczałem sprzet i rozpoznawał mi go a pozniej pisze ze trwa przesyłanie ustawień i tyle. Najgorzej bo wczesniej tez tak było ale wgrywały sie aplikacje no i mogłem przerzucać pliki bezpośrednio z twardziela na palma. Zsycnchronicowac niogdy sie nie chciał. W tej chwili z niewyjasnionych przyczyn nic nie mozna zrobic. Kurcze moze ktos cos doradzi oprócz HR bo mam troche rzeczy na palmie. A moze sa inne sposoby zeby instalowac oprogramowanie lub kopiowac na palma pliki. Jezeli gdzies na forum widzieliscie taki temat to prosze chociaz o linka . Pozdrawiam i licze na pomoc.

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 19:48:26 »
Zainstaluj wczesniejsza wersje AS, bodajze 4.1, ta mi dobrze dziala a z 4.2 tez mialem problemy.

Re: Problemy z łączeniem z PC
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 20:11:25 »
Cytat: "Slawko77"
Witam
Mam PPC Mio A201, windowsa 2000 z service packiem 4 , activesynca 4.2PL. Po podłączeniu palma odpala sie activesync, kreci kółeczko i tyle. Nie ma połączenia. Próbowałem z firewallem , antywirem, odinstalowywałem i instalowałem as4.2. Ładuje sie bateria wiec kabel ok, a jak dam przegladanie palma jako dysku pod eksploratorem to miele w nieskończoność. Miał ktos taki problem.
pozdrawiam i dzieki za ewentualne odpowiedzi.
Sławek

hej mialem podobny problem z AS nie laczyl mi sie z moin spv c600 a to przez to, ze mojego spv mialem u kumpla podlaczonego i w tel zapisaly sie jego ustawienia i po podlaczeniu do mojego kompa AS nie widzial go juz, wiec postanowilem odinstalowac AS i nanowo zainstalowac ale to nic nie dalo, w tel tez usunolem istniejace powiazania ale to tez nic nie dalo, szukalem i szukalem i wkoncu znalazlem, przed odinstalowaniem AS trza usunac istniejace powiazania jak tego nie zrobimy to po reinstalce AS nie bedzie juz widac czy sa jakies powiazania a w systemie sie wszystko zapisuje i nic to nieda, rada zrobic formata systemu napewno  cos da i na przyszlosc jak bedziesz mial zamiar do swojego kompa podlaczac inny palm to w AS usun powiazania to nie bedzie pozniej problemu z lacznoscia mam nadzieje ze pomoglem.
tu masz linka do mojego tematu

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2006, 11:51:19 »
Tylko jedno pytanie z tym usuwaniem istniejacych powiazan. Rozumiem ze trzeba to zrobic w programie activesync na PC. Tylko u mnie po odpaleniu tego programu jedyne co moge odpalic to "ustawienia połączaenia" tylko to jest podświetlowne. Reszta niedostepna. Moze da sie to zrobic recznie , wykasowac gdzies jakies pliku??

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2006, 20:36:42 »
Tylko jedno pytanie z tym usuwaniem istniejacych powiazan. Rozumiem ze trzeba to zrobic w programie activesync na PC. Tylko u mnie po odpaleniu tego programu jedyne co moge odpalic to "ustawienia połączaenia" tylko to jest podświetlowne. Reszta niedostepna. Moze da sie to zrobic recznie , wykasowac gdzies jakies pliku??

Hej masz cos takliego w AS jak menu plik - usun urzadzenie przenosne? jak tak to wystarczy to zrobic i powinno zadzialac ale mowie Ci, ze jak odinstalowales AS predzej, zanim usunie sie urzadzenia przenosne to po reinstalce AS nie bedziesz mial opcji zeby usunac urzadzenie, ale i tak cos w systemie siedzi i AS nie bardzo sie bedzie chcial polaczyc, moze ktos bedzie wiedzial jaki plik z systemu usunac zeby nie robic formata win'a?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2006, 14:56:37 »
Witam

Panowie dziekuje za pomoc. Udało sie w połowie ale to i tak dobrze.
Jeżeli ktos bedzie miał problemy podobne to daje recepte.

1. Usunułem (deinstalacj) ActiveSynca 4.2. Wczesniej nie mogłem skasować powiazan bo ich niestety nie było a program łączyc sie nie chciał.

2. Po deinstalacji usunałem wszytskie pliki i katalogi które sie ostały miały w nazwie activesync.

3. Odpaliłem rejestr i usunałem wszytsko co miało w nazwie activesync.

4.  Zrobiłem restart

5. Wgrałem activesynca 4.1 i znowu restart

6. podłączyłem kabel i działa :).

Połowicznie bo oczywiście o synchronizacji z outlookiem to nie ma co w ogóle myślec (program moze sie synchronizowac w nieskonczoność), ale najważniejsze to bezproblemowo wgrywam programy na palma plus widze go jako twardziela i moge kopiowac pliki bezpośrenio.

Acha mam firewalla segate i działa wszytsko na włączonym , bez wyłaczaniia go jak równiez ustawiania dostepu (firewall sam zapytał na poczatku czy puscic activesynca). Dodatkowo mam kasperskiego i tez nie przeszkadza.

Sorki ze ten tekst zawiera pierdoły dla wiekszosci z was ale to forum nie jest dla znawcow tylko dla zwyklych uzytkowników.

pozdr.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2006, 18:43:18 »

Sorki ze ten tekst zawiera pierdoły dla wiekszosci z was ale to forum nie jest dla znawcow tylko dla zwyklych uzytkowników.

Pierdoly to nie sa bo z AS nie jeden mial problemy.
Inna sprawa to jak jest problem opisany .....
Aby dzialala Ci synchronizacja sprobuj w ustawieniach synchronizacji wylaczyc synchronizacje wszystkiego poza np. Outlookiem. /Zakladam ze go uzywasz/
Dopiero gdy pojdzie synchronizacja z jednym typem danych, stopniowo wlacz nastepne.
To musi dzialac.