problemy z instalacja activesync 4.5

• 17 Odpowiedzi
  • 2684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 05, 2007, 18:23:19 »
witam,
stalem sie posiadaczem mio mitac 168 - bez zadnych dokumentow, instrukcji cd - tylko kable + case ... stad moja wiedze o palmach czerpie z tego co znajde w sieci i z tego co wykombinuje grzebiac w tym mio...

na poczatku przy podlaczaniu przez usb do notebooka z XP SP2 pytal o sterowniki ... w koncu znalazlem i teraz przy polaczeniu nie robi juz problemow ...
sa one troche dalej :>
palm po podlaczeniu nie jest widoczny jako zadne urzadzenie przez system (tak jak karty flash, urzadzenia usb itd)
wymyslilem, ze moze potrzebuje do szczescia jakiegos activesync i tu mam problem ktorego nie potrafie przeskoczyc - instalacja ktoregokolwiek zaczyna sie i za chwile urywa komunikatem w rodzaju:

praca kreatora zostala przerwana przed ukonczeniem instalacji produktu Microsoft ActiveSync. System nie zostal zmodyfikowany. Aby ukonczyc instalacje innym razem, uruchom ponownie instalatora.

ktos ma jakikolwiek pomysl? dodam ze probowalem z wersjami 4.5 i 4.2 ktore udalo mi sie zdobyc ze stron MS i jakiegos download site'u nizszych wersji nie znalazlem...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 05, 2007, 20:03:57 »
mio 168 ma wm2003, więc radzę zainstalować jakąś starszą wersję, najlepiej coś około 4.0 lub niższej, powinno wszystko być ok, skąd znaleźć? poszukać w sieci
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2007, 20:06:11 »
palm po podlaczeniu nie jest widoczny

To pocket a nie palm !

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2007, 20:35:35 »
windows tak ma trzeba sie przyzwyczaic, grzecznie wyczyscic rejestr, usunac pliki temp, zainstalowac wszystkie poprawki, a na koniec i tak przeinstalowac system :)

pozatym najlepsza wersja AS do WM03 to jednak 4.2 imho

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2007, 13:29:06 »

To pocket a nie palm !

ups! przepraszam

windows tak ma trzeba sie przyzwyczaic, grzecznie wyczyscic rejestr, usunac pliki temp, zainstalowac wszystkie poprawki, a na koniec i tak przeinstalowac system

]:>  no tak....

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2007, 14:01:13 »
Witam wszystkich.Jestem świerzy w pocket Pc.Wczoraj nabyłem etena x500 i w zaden spos€b nie moge połaczyć sie z kompem.Program dołaczony do tel nie chce się zainstalówać mam xp professional.Czy jest jakas inna metoda instalacji programów i przesyłania danych?

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2007, 15:52:34 »
Cytat: "jgroszk"
Witam wszystkich.Jestem świerzy w pocket Pc.Wczoraj nabyłem etena x500 i w zaden spos€b nie moge połaczyć sie z kompem.Program dołaczony do tel nie chce się zainstalówać mam xp professional.Czy jest jakas inna metoda instalacji programów i przesyłania danych?

Mi sie nie udało zmusić do współpracy AS 4.5 z X500. Wróciłem do AS 4.2.
Przy AS 4.5 pierwsza synchronizacja szła normalnie, kolejnej nie udawało się zainicjować.

*

Offline nitro_67

• *
  • 64
    • GreenLemon
  • Sprzęt: HTC Balckstone
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2007, 20:46:15 »
Problem który opisał bann występuje gdy outlook, thebat lub inny klient pocztowy używa wywołań mapi. Rozwiązanie - na czas instalacji Activesync ustawić jako domyślnego klienta poczty outlook express. Problem nie ma nic wspólnego z wersją activesync.

Odp: problemy z instalacja activesync 4.5
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 19, 2007, 19:21:26 »
Problem który opisał bann występuje gdy outlook, thebat lub inny klient pocztowy używa wywołań mapi.  Rozwiązanie - na czas instalacji Activesync ustawić jako domyślnego klienta poczty outlook express.  Problem nie ma nic wspólnego z wersją activesync.

dokladnie - problem bardzo prosto naprawic, oto odpowiedz z innego forum:

10-09-2006, 04:31 PM
kunou126 kunou126 is offline
Junior Member

Carrier: Other

permalink
I had this problem and I found a solution.  The problem is with your MAPI32. DLL file.  The file was likely modified by a third party mail solution such as Thunderbird.

You can run c:\windows\system32\fixmapi. exe and then try rerunning the installer.  Should fix your problems.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2007, 17:19:44 »
Witam serdecznie
Jestem nowym użytkownikiem Pocketa Mio350. Do tej pory przy pomocy tego forum rozwiązywałem problemy z moim urządzeniem co faktem nie zdarzało sie często,aż do dzisiaj. Z tego co szukałem nie znalazłem aby ktoś miał podobny problem może źle szukałem. A więc opiszę na czym polega problem 
Z uwagi na rotkita, który weprał mi się do kompa zmuszony byłem przeinstalować system w moim PC. Po zainstalowaniu wszystkich potrzebnych programów nadszedł czas na pocketa a więc instaluję Activsinc 4.5 instalacja ok. Podłączam PPC widzę że się łączy ale aktiv się nie uruchamia. Gdy go chcę ręcznie uruchomić pokazuje mi się taki komunikat  http://img.wklej.org/v.php?id=68684bez%C2%A0tytu%C5%82u.JPG.
Zrobiłem również to, że ustawiłem jako domyślnego klienta outlooka bo miałem The bat i nic. 
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2007, 17:22:21 wysłana przez krig »

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 29, 2007, 17:27:03 »
AS 4.5 bez problemu chodzi z WM2003se, używam go już chyba z pół roku i nigdy żadnych problemów...

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 29, 2007, 17:39:04 »
Gdyby mi chodził Activ bez problemu to chyba logiczne by było, że nie pisałbym aby mi ktoś pomógł. Ale dzięki za zainteresowanie

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 29, 2007, 17:51:25 »
Z komunikatu wynika, ze albo cos z AS... sciagnij jeszcze raz ze strony Microsoftu ostatniego AS a starego najpierw odinstaluj i z reku pousuwaj wszystkie profile, a dopiero pozniej zainstaluj na nowo.

Jak nie pomoze i nadal bedziesz mial komunikat, to znaczy, ze masz cos uwalone w systemie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 29, 2007, 19:13:40 »
Nie wiem ale u mnie ten AS smiga jak milo: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=pl&FamilyID=9E641C34-6F7F-404D-A04B-DC09F8141141
Poszedl z HP rx5940, etenem x500, univesalem i moim FS c550.
Sprobuj raz jeszcze, ale wczesniej poczysc wszystkie rejestry w kompie.

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 29, 2007, 20:38:42 »
Dla zainteresowanych mających podobny problem znalazłem odpowiedz na innym forum problemem jest przy XP SP 2 poprawka (KB925902) należy ją usunąć nie pokazuje się już ten komunikat a i Activ zaczyna działać   :ok:. Ogólnie dzięki za pomoc

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 30, 2007, 16:34:23 »
Jest też taki przypadek :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87227.0
i ma opisane rozwiązania  :)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:29:11 »
Po reinstalce systemu Windows XP chcę zainstalować AS 4.5 a tu zonk:

Nigdy nie miałem tego problemu. Zmieniłem plik Mapi32.dll jak to było opisane w innym przypadku. Przy instalacji starszych AS wyskakuje:

Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 15, 2008, 13:47:30 »
A masz zaktualizowany system?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.