Problemy z ActiveSync

• 4 Odpowiedzi
  • 560 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z ActiveSync
« dnia: Styczeń 18, 2005, 14:39:41 »
witam

dziś pojawiał się jakiś dziwny problem. Nic nie zmieniając w ustawieniach laptopa oraz pocketa (mio168) mam problemy z połączeniem w activesync. Objawia się to tym, że w okienku statusu ActiveSync mam komunikat iż połączenie jest nawiązywane, następuje synchronizacja a za chwilę jest komunikat synchronization error i połączenie jest zrywane.
próbowałem już na rózne sposoby, z różnymi portami, próbowałem inicajlizować połaczenie z activsync na pockecie ale bes skutku. efekt jest takim sam ...

w czym może być problem, dodam iż nic nie zmieniałem w ustawieniach ....
pocket był resetowany (soft) a laptop restartowany. ...

pzdr
remek

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Problemy z ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2005, 15:36:46 »
W AS na pc usun powiazanie i wtedy ponownie powinien nawiązac 'czyste' połączenie. Ponownie zdefiniuj to powiązanie i powinno byc ok.
Robisz to po USB ?

*

Offline Jacop

• *
  • 90
  • Internet jest kopalnią wiedzy... też o tobie.
  • Sprzęt: Mio P550 + AM6      iPhone 3GS 16GB v.4.1
Problemy z ActiveSync
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2005, 13:01:53 »
Przy okazji, jest duzo podobnych watkow ale nie znalazlem rozwiazania...
Mianowicie , mam zsynchronizowany Mio168 z laptopem po USB, zsynchronizuje przez AS i MobileG dziala bez zarzutu,a NetFront i PocketWeather bez miekkiego resetu pda nie chce sie laczyc.... Przegladarka, ze DNS nie prawidlowy,a pogoda udaje tylko aktualizacje...
Instalowalem wiekszosc poprawek do systemu i aplikacje do przedluzania czasu porzadkowania systemu i nic... Co synchronizacja,to miekki reset - dopiero mozna zaczynac prace.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problemy z ActiveSync
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2005, 14:02:24 »
Uruchamiales plik welcome.exe w katalogu Windows? Jesli nie to zrob to i sprawdz czy to pomoze.

*

Offline Jacop

• *
  • 90
  • Internet jest kopalnią wiedzy... też o tobie.
  • Sprzęt: Mio P550 + AM6      iPhone 3GS 16GB v.4.1
Problemy z ActiveSync
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2005, 13:49:03 »
Sprobowalem, niestety nie pomaga.... jakies inne propozycje?
Kasowanie powiazania z AS i ustanawianie nowego tez nie likwiduje problemu.
Pytanie do innych uzytkownikow Mio168: macie jakiekolwiek problemy z komunikacja ( dokladnie z programami korzystajacymi z internetu ) przez AS ?

Znalazm przyczyne moich problemow!
Jest to program antywirusowy Avast AntyVirus 4 Home Edition, jak jest wlaczony nie moge sie polaczyc z netem z PDA ,a jak go wylacze i podlacze PDA to mi zsynchronizuje,polaczy z netem oraz aktualizuje programy..... tylko nie wiem co nalezaloby przestawic w Avascie.
P.S. a Mobile Gadu zawsze dziala :) Uklon w strone autora !