palm czy pocekt pc

• 14 Odpowiedzi
  • 939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jay19

• 25
palm czy pocekt pc
« dnia: Listopad 17, 2003, 13:56:02 »
Powiedzcie mi co warto wybrac i cyzm sie rozni palm od pocket pc jakie sa roznice w sofcie w dostepi softu i jak z obsluag co jest baridjz pryzajzne z czego lepiej sie korzysta i co jest bardziej uzyteczne

*

Offline Jamirq

• 640
    • http://www.jamirq.com
  • Sprzęt: bylo minelo
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2003, 14:00:34 »
Wlasnie widzialem na stronie glownej w news link do artykulu na ten temat

*

Offline jay19

• 25
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2003, 14:06:57 »
wielkie dzieki ale mimo to chcialbym zanc wasze opinie jak wy myslicie i co czujecie

[Dodano: 2003-11-17 14:10:51]
i chodzi mi raczej o wypowiediz raczej postronne anie tak jka kolesia kotry napisal ten artykul uzywam palmos od 3 lat i go po prstu uwielbiam dzieki za takie wypowiedzi

palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2003, 14:16:46 »
Po wielokrotnym odpowiadaniu na to pytanie zaczynam dochodzić do wniosku, że dla kogoś kto nie jest z żadnym systemem zaznajomiony w zasadzie ciężko jest coś poradzić. Trzeba mieć niezwykle sprecyzowane oczekiwania aby ktoś kto zna oba systemy mógł pokusić się o odpowiedź. Swoją drogą mam wrażenie, że ponieważ i Pocket PC i Palm mają liczne wady jak i zalety, trzeba bardzo indywidualnie podchodzić do tematu.

*

Offline Kusiu

• 3968
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2003, 14:17:45 »
Napisz jaki przedział cenowy Ciebie interesuje, wtedy będziemy mogli porównać tylko wybrane modele na zasadzie PalmOS za 1000zł vs PPC za 1000zł

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2003, 14:27:30 »
jay19 napisał:

...uzywam palmos od 3 lat i go po prstu uwielbiam

W takim razie proponuję abyś przy nim pozostał - lepsze jest wrogiem dobrego
:O~

A tak przy okazji: czy mógłbyś bardziej zrozumiale i poprawnie formułować swoje wypowiedzi, gdyż te wszyskie literówki i brak znaków przestankowych tworzą z nich jakiś bełkot... :]

P.S. Jest taki nowy dział: PDAstart - może zacznij od niego???
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline Kusiu

• 3968
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2003, 14:41:43 »
Gdyby jay19 używał znaków interpunkcyjnych to biblo by zrozumiał, że zwrot "...uzywam palmos od 3 lat i go po prstu uwielbiam" dotyczy artykuły z newsa.
A tak w ogóle to autor nigdzie nie użył takiego sformułowania w tekście...

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 17, 2003, 16:04:42 »
Najalepiej było by człowieka zaprosić na jakieś klubowe spotkanie. Wtedy można oglądnąć różne Palmy i Pockety i samemu zdecydować, po teście organoleptycznym, co lepiej "smakuje"  ;) no ale człowiek mieszka gdzieś poza zasięgiem lokalnych spotkań klubowych więc ... napisz szanowny jay19 co byś chciał robic na swoim nowym komputerku. Dziś i Palm i Pocket mają podobne procesory, podobną ilość pamięci. Na obydwu można słuchać mp3. Na PPC mozna oglądać filmy, nie mam Palma więc nie pisze czy na Palmie można ale pewnie tak. Warto porównać ich wady i wybrać ten, który dla Ciebie bedzie mniej upierdliwy. Co do zalet to nic nie napiszę bo to poprostu trzeba samemu oglądnąć. Być może sama filozofia działania któregoś z konkurentów Ci się nie spodoba a to już wystarczający pretekst żeby wybrac konkurencyjny produkt. Ja zwykle szukam przedewszystkim tego co mnie najbardziej przeszkadza a dopiero później patrzę na to co i jak mnie zadawala. Co mi po tym że jakieś wybrane funkcje działają OK skoro inne, ważniejsze nie robią tego co ja chce lub w sposób dla mnie niedozaakceptowania.
Wybór należy do Ciebie!

*

Offline jay19

• 25
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 17, 2003, 16:29:37 »
Wiec tak zastaniwm sie gleboko nad zakupem Dell axim X5 a do czego ma sluzyc wiec tka ma sprawdzac sie jka maszyna multimedialna wiec na pewno gry muzyak film mia miec edytor tekstu kompatybilny z moim stacjonarnym PC pliki kotre mam miec napisane na komputerze maj byc w prosty sposob obslugiwane na Pda ma byc w miare nie zawodny i kompatybilny z wiekszoscia porgramow ma byc moim podrecznym komputerem ktory nie zatacza kregu wokol czegos tylko jest otwarty na wszelakiego propozycje z mojej storny czyli ma byc wszechstronny.I jeszcze jedno nie piszcze takich bzdur ze ten teog nie napisal ze znaki interpunkcyjne ja nie pytalem sie was (niewiem czy zauwazyliscie) jak pisze i czy uzywam interpunkcji zadlaem konkretne pytanie co wybrac ?? nie prawdaz ??

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 17, 2003, 16:42:06 »
jay19 napisał:

Wiec tak zastaniwm sie gleboko nad zakupem Dell axim X5 a do czego ma sluzyc wiec tka ma sprawdzac sie jka maszyna multimedialna wiec na pewno gry muzyak film mia miec edytor tekstu kompatybilny z moim stacjonarnym PC pliki kotre mam miec napisane na komputerze maj byc w prosty sposob obslugiwane na Pda ma byc w miare nie zawodny i kompatybilny z wiekszoscia porgramow ma byc moim podrecznym komputerem ktory nie zatacza kregu wokol czegos tylko jest otwarty na wszelakiego propozycje z mojej storny czyli ma byc wszechstronny.I jeszcze jedno nie piszcze takich bzdur ze ten teog nie napisal ze znaki interpunkcyjne ja nie pytalem sie was (niewiem czy zauwazyliscie) jak pisze i czy uzywam interpunkcji zadlaem konkretne pytanie co wybrac ?? nie prawdaz ??

bez komentarza...
Pozdrawiam,
biblo

palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 17, 2003, 17:17:49 »
bastiann - bedzie jakies spotkanie klubowe w Krakowie?:) Brak na stronie informacji a moze bym sie przeszedl , gdyz sam ciagle nie moge sie zdecydowac na pda(jesli w ogole pda:P):)

*

Offline jay19

• 25
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 17, 2003, 17:59:59 »
biblo skoro nie masz zamairu pomoc to po kiego tu wchodzisz chcialem jakiejs konkretnje pomocy odpowiedzi jaksi rozwazan a nie debat nad moim pismem czy czym kolwiek innym to nie jest forum ortograficzne lecz jka mi sie zdawalo PDA ? i poc otwoje glupie komentarze msyal ze sa nie na miejsu

*

Offline bastiann

• 919
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 17, 2003, 23:08:53 »
@Karol_ki
Kiedyś próbowałem się skontaktować z niejakim Krasnalem z Palmowej części serwisu, który był dotychczasowym organizatorem spotkań, nawet Admin Kuba się w to włączył. Chodziło o zrobienie Krakowskiej strony klubu, ale jakoś nic z tego nie wyszło. O tej porze roku jestem na tyle mocno zabiegany (sprawy firmowe) że nie bardzo mogę się tym zająć samodzielnie. Poprostu brakuje mi na to dnia :huh: w związku z tym nie bardzo się widze w roli organizatora spotkań. Może któryś z kolegów Krakowiaków miał by więcej na to czasu. Ja chętnie wpadnę na spotkanie, jesli sie tylko wyrobię.
Wydaje mi się że szanowny kolega Krasnal częściej się udziela na konkurencyjnym forum niż tu.
Należy uszanować ten wybór.

@jay19:
Dell Axim powiadasz?
:mysli:
A ile chcesz wydać pieniądzorów na zaków swojego PPC?
Jesli chodzi o ułatwienie wyboru to odpowedz sobie na pytanie na ile jest/bedzie Ci potrzebna komunikacja bezprzewodowa (IrDA, BT), wymienne pamięci (CF,SD) karty rozszeżeń (CF,SDIO). Jesli myślisz tylko o czymś "zamkniętym" a stosunkowo tanim to moze wystarczy Ci iPAQ z serii 19xx?
Ja mam Looxa i chętnie bym Ci go polecił ale wybór należy do Ciebie. Niestety z pewnych wzgledów Looxy nie mają takiej opinii, na jaką, moim zdaniem, zasługują a za cene Looxa chyba nie kupisz oficjalnie w Polsce równie dobrze wyposażonego PPC. Głównie tą złą reputacje zawdzięczają niezbyt czułemu ekranowi dotykowemu ALE NO BODY PERFECT! 2 razy droższe iPAQi z serii 55xx też mają wady i się psują, o czym można poczytać w stosownej części forum.

*

Offline xoen

• 1236
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 18, 2003, 00:10:09 »
jestem fanatykiem palmów.Zanim kupiłem swoją słodką m105,miesiac bawiłem się emulatorem.Sofcik z netu,pełem przegląd.PocketPC nie ma emulatora,lecz widzi mi sie,że jest to niestety duzo bardziej wszechstronna konstrukcja.

Jestem fanatykiem emulatorów.Tutaj PocketPC rządzi.Po prostu.Emulka atari ST,na palmie wymaga T3.LOL!
Ipaq 1910 kosztuje mniej a ma takie emulki:
-nes snes!,game gear,gb,gb col,psx!,c64,atari,appleII+,and ATARI ST.Tylko czekac,az pojawi sie emulka kochanej Amisi..:)

Lubię grać.Rpg,roguelike,ale i quake moze ,doom LOL.
Pocketp ma:
-hexena
-heretica
-dooma
-quake
-quake2
-nethcka
-dungeon master pod ST
-Eye of the beholder!!!
-Elvira 1,2,3
-Emulke dosa,ktora odpala niektore PC-towe gry.

Kto mi powie,ze palm jest lepszy w tych dziedzinach.Chciałbym miec T3,ale bądźmy realistami....

Ipaq 1930-40,191x.jedyne na dziś.

Jeśli ktos szuka linków do emulatorów,piszcie: xoen@interia.pl

[Dodano: 2003-11-18 21:23:57]
aha link do emulek:
Pocketpc

http://www.pocketgamer.org/games/emulators/index.shtml

[Dodano: 2003-11-18 21:37:20]
aha, i jescze jeden,masywne achiwum linków z sensownymi opisami,hexen i heretic też,emulki i masa różności..dla ppc

http://www.pittsburghpocketpc.com/links.htm

oraz pocketpchexen and pocketpc heretic

http://www.techmageppc.com/TMTFF.html

Nie testowany,nie mam pocketpc machine...

*

Offline bastiann

• 919
palm czy pocekt pc
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 18, 2003, 23:23:28 »
Hexen i Heretic działają całkiem sprawnie :)
To były gry!
W Heretica grałem na moim pierwszym własnym PC 486 dx4/100. Ale to było dawno temu!
Dzięki za info!