Asus MyPal 620 - nie chce się włączać... - HELP!

• 8 Odpowiedzi
  • 482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« dnia: Marzec 12, 2005, 23:59:59 »
Mam pytanko jako początkujący użytkownik Asusa MyPal A620BT.
Mianowicie bardzo często zdarza mu się, że po tym jak go wyłączę, nie mogę go powtórnie włączyć... Klapię w klawisz power i nic :(
Jedyne co pomaga to soft reset, ale zazwyczaj także po nim palmtop "umiera" i jest konieczny następny.
Czy to coś ze sprzętem, czy też może jakieś oprogramowanie miesza - może ktoś coś doradzi????
Z góry wielkie dzięki!

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2005, 00:06:27 »
A dzieje się tak od początku jego użytkowania przez Ciebie? Coś instalowałeś? Masz w razie czego gwarancję? Sprawdziłeś na czystym systemie po Hard Resecie? Sprawdziłeś mocowanie baterii?

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
    • Fraud
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2005, 00:11:05 »
Niestety jest tak od początku.... Na szczęście mam gwarancję, tyle że sprzęt kupiony w Krakowie, a serwis we Wrocławiu o ile wiem...
Niestety przy czystym systemie też się tak dzieje, o ile dobrze pamiętam (bo nie jestem pewien czy pierwsza taka sytuacja miała miejsce już po jakiejś instalacji) :( Bateria też trzyma się elegancko.
W sumie nie ma na nic za dużo rzeczy - SlovoEd, Pocket Informant, PocketBreeze, PhatNotes i MS Pocket Money.

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2005, 00:17:42 »
Masz nakladke polonizującą? Spróbuj usunąc. Ale jeśli dzieje się tak od początku to proponuję udać się do serwisu. To nie jest normalny objaw.

Wiem, że żadna to porada bo sam byś pewnie na to wpadł ale jeśli opisane objawy występują od nowości to mogą świadczyć o uszkodzeniu sprzętu.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
    • Fraud
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2005, 00:38:32 »
Dzięki za sugestię - faktycznie mam nakładkę Paragona Language Extender czy jakoś podobnie...
Ale czy faktycznie ta nieszczęsna nakładka to źródło wszystkich problemów? Bo pojawia się ona bardzo często tutaj...
Mam nadzieję, że jakiś użytkownik Asusów będzie potrafił powiedzieć coś więcej.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2005, 01:13:21 »
nakladka polonizujaca to szajs..... kazdy Admin powie Ci ze to ona za 90% bruzdzi.....wywal i bedzie git

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2005, 11:08:56 »
Language Extender to największy mieszacz w systemie jaki znam :)

Na 99% to jego wina.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
    • Fraud
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 14, 2005, 11:25:12 »
Czy myślicie, że wystarczy w tej nakładce wyłączyć polonizację interfejsu - nie chciałbym pozbawiać się polskich liter...
No chyba, że da się je wprowadzać inaczej - zdaje się, że umożliwia to Resco Keyboard - widziałem, że ma polskie obłożenia klawiatury - czy ktoś może tego używa?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 14, 2005, 11:55:12 »
Tak, zazwyczaj wystarcza wylaczenie polonizacji interfejsu. Ale sa inne klawiatury - np. wspomniany Resco Keyboard. Polecam jednak pocketOgonka - 22zł a wart jest kilka razy tyle!

http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=7906